Luk

Vindahl i AZ: Har hjulpet staben med RFC-tips

| Conference League | 0 kommentarer

Infoboks

AZ Alkmaar - Utrecht
Æresdivisionen (17/10)
Oddset 1,97 3,75 3,40
bet365 2,00 3,80 3,40

Peter Vindahl har givet lidt insiderviden om Randers FC til AZ Alkmaar-staben forud for torsdagens europæiske møde. AZ skal sætte tempo og være tålmodige, mener den danske keeper.

Randers FC skal torsdag aften op imod AZ Alkmaar i Conference League, og her står holdet over for den tidligere FC Nordsjælland-keeper Peter Vindahl.

Vindahl fik debut for AZ i weekenden mod PSV, og nu står han formentlig mellem stængerne mod Randers, som han kender ret godt fra 3F Superligaen.

Peter Vindahl har spillet fire kampe mod Randers tidligere, hvor tre er endt med sejr og én er endt uafgjort, og den statistik skal udbygges.

- Det er et meget godt udgangspunkt, og sidst reddede jeg et straffespark fra dem, så jeg har ikke i sinde at bryde den stime, kun udbygge den, siger Peter Vindahl med et smil til bold.dk.

Vindahl har da også givet et par tips til trænerstaben om sine egne oplevelser med Randers-holdet.

- Det er meget sjovt at møde et dansk hold og skulle tilbage til Danmark. Trænerne har da spurgt lidt ind til, hvad jeg synes om Randers, og hvad de er for et hold.

- Det er sjovt at komme med lidt insiderviden eller i hvert fald mine egne erfaringer med Randers. Selvfølgelig har trænerne også selv analyseret på dem, så jeg vil mene, at der er ret godt styr på, hvad for et hold Randers er.

Skal være tålmodige
AZ Alkmaar er på papiret favoritter mod Randers FC, og Vindahl tror da også på, at kronjyderne kan få det svært, hvis hollænderne rammer niveauet.

- Hvis vi kan holde det tempo, vi ligger for dagen, i alle 90 minutter, får Randers det rigtig svært. Men Randers er også et hold, der er gode til det, de gør. De gør ikke tingene for komplicerede og står godt defensivt.

- Så vi skal også være tålmodige, hvis det ikke lykkes i de første 20 minutter. Men jeg er overbevist om, at chancen for en sejr til os er stor, hvis vi kan holde tempoet oppe.

Alkmaar er et hold, der gerne vil se meget til bolden, og det sigter de også efter at gøre torsdag aften i Randers.

- Vi vil gerne spille med bolden, men vi vil også gøre det for at skabe chancer. Det skal ikke være for at flytte bolden, men helst for at skabe nogle chancer. Vi vil gerne fremad og spille hurtigt, og det er egentlig hovedpunkterne i vores spillestil.

Forskellen bliver til at se
Vil man se en decideret klasseforskel, som vi eksempelvis så det med PSV og FC Midtjylland?

- Hvis vi får styr på vores spil, tror og håber jeg, at vi kommer til at se en klar forskel på os og Randers, men der er ingen tvivl om, at de kommer til at satse meget på Europa og se, hvor langt de kan trække den.

- Det er jo ikke hvert år, de er med, så mon ikke, de er topmotiverede efter at drille os. Men hvis vi holder niveauet, tror jeg også, at forskellen bliver til at se, siger Vindahl.

Den tidligere FC Nordsjælland-spiller er topmotiveret efter at slå sine landsmænd i torsdagens kamp.

- Jeg vil rigtig gerne slå dem, men når kampen går i gang, er det et opgør som alle andre, bortset fra at jeg nok kommer til at høre lidt flere danske ord, end jeg gør i øjeblikket, siger Peter Vindahl.

Kampen mellem Randers og AZ spilles torsdag klokken 21.00.


Af Sara Margren
Lørdag 16. oktober