Luk

Vindahl trives i AZ: Fedt det går så hurtigt

| Æresdivisionen | 0 kommentarer

Infoboks

AZ Alkmaar - Cambuur
Æresdivisionen (22/01)
Oddset 1,35 5,30 7,35
bet365 1,36 5,25 7,00

Peter Vindahl er faldet godt til i AZ Alkmaar, og han nyder, at tempoet er en del højere, end han har været vant til i 3F Superligaen.

Peter Vindahl skiftede i seneste transfervindue FC Nordsjælland ud med AZ Alkmaar, hvor han er førstekeeper og får spillet både Æresdivision og Conference League.

23-årige Vindahl er faldet godt til i det hollandske, og han nyder, at det hele går lidt hurtigere, end det gjorde i 3F Superligaen.

- Mit skifte til Holland er forløbet rimelig godt. Der gik en måned, og så begyndte jeg at spille. Det er sgu fedt at spille noget fodbold, der går lidt hurtigere, end jeg har været vant til i Superligaen. Det er noget andet på en fed måde, siger Peter Vindahl.

Vindahl fortæller, at han har skullet vænne sig til det tætte kampprogram i Holland.

- Jeg har spillet europæisk fodbold, hvilket jeg jo ikke har prøvet før. Det er et utrolig tæt kampprogram, som jeg slet ikke har været vant til før.

- Det har været lidt specielt, at jeg har skullet overveje, hvor meget man kan træne, når man skal være klar til kamp. Men det er fedt at spille så mange kampe.

- Privat har jeg fundet en fed lejlighed, hvor jeg bor med min kæreste og min hund. Det er en rimelig stille og rolig hverdag, jeg har fået, og det er dejligt.

Ikke det store kulturchok
Skiftet til Holland har ikke været den helt store omvæltning, for mange af tingene er sådan set de samme som i Danmark.

Lige bortset fra sproget til træning selvfølgelig.

- Hollændere og danskere er ikke så langt fra hinanden, så det er ikke, fordi det har været et helt stort kulturchok, siger Vindahl.

- Den eneste forskel i træningen er sådan set, at det hele foregår på hollandsk; alle taktikmøder og alt til træning foregår på hollandsk, så det skal man lige vænne sig til. Jeg er heldigvis også i gang med en underviser, så jeg kan lære det.

- I Nordsjælland foregik alt på engelsk, og hvis vi sagde noget på dansk til taktikmødet, blev vi bedt om at sige det på engelsk. Sådan er det ikke lige i Holland, så det er lidt noget andet.

Er det svært at dirigere med dit forsvar i kampene?

- De kan jo sagtens snakke engelsk, det er ikke det, og jeg kommunikerer også på engelsk for at være helt klar og tydelig, så der ikke er nogen misforståelser i kampene, siger Vindahl.

Målmandens udtagelse til denne landsholdssamling er den første på A-landsholdsniveau.


Af Sara Margren
Onsdag 19. januar