Luk

Vinicius Jr-perle i topopgør gav sen Real-sejr

| La Liga | 19 kommentarer

Infoboks

Real Madrid - Sevilla 2-1
La Liga
12' 0-1 Rafa Mir
32' 1-1 Karim Benzema
87' 2-1 Vinicius Junior

Real Madrid tog søndag aften sejren i topbraget af La Liga mellem Real Madrid og Sevilla på et vidundermål af Vinicius Junior med fem minutter tilbage af opgøret til 2-1.

Søndag aften tog Real Madrid imod Sevilla på hjemmebane i La Liga i et vaskeægte topopgør mellem tabellens nummer et og to.

Sevilla kunne med en sejr gå forbi hjemmeholdet på førstepladsen i tabellen, mens Real kunne udbygge forspringet i toppen til fem point.

Det skulle imidlertid vise sig at være gæsterne – der var uden Thomas Delaney i startopstillingen – der kom bedst fra start med et føringsmål efter 12 minutter.

Sevilla havde hjørnespark, og her glemte Real Madrid at dække op, så en helt fri Rafa Mir uhindret kunne heade bolden ind i det lange hjørne uden chance for Thibaut Courtois.

Det var den 24-årige spaniers femte ligakasse i sæsonen siden skiftet fra Huesca i sommer, og kort efter fik han også muligheden for at gøre det til 2-0.

En fejl i Real-forsvaret udnyttede Mir til at få en afslutning på mål, som blev reddet på stregen, og lige efter smed hjemmeholdet bolden væk igen, så Mir nok engang kunne forsøge sig fra kort afstand. Denne gang reddede Courtois dog forsøget.

Hjemmeholdet så altså ud til ikke at være klar fra start af, og det fortsatte egentlig i resten af halvlegen, hvor hjemmeholdet var lige gavmilde nok over for deres gæster med den plads de efterlod dem på egen banehalvdel.

Det lykkedes dog alligevel Real at komme tilbage i opgøret et kvarter før pausen, da Casemiro forsøgte sig fra lang afstand og Karim Benzema efterfølgende fulgte op til 1-1.

Sevilla-målmand, Bono, vil dog efterfølgende nok ikke være glad for at se sin aktion i langsom gengivelse, da han kom til at tabe bolden ud af hænderne på Casemiros forsøg.

Efter pausen fortsatte Sevilla med at presse hjemmeholdet, men det var alligevel Marco Asensio, der halvvejs igennem anden halvleg næsten kom på tavlen med et kælent venstrebenshug, der gik lige forbi den venstre stolpe.

Med tyve minutter tilbage kom Delaney på banen i stedet for Ivan Rakitic, men danskeren fik ikke nogen direkte indflydelse på kampens videre forløb.

Snarere var det Davis Alaba, der med ti minutter igen var tæt på at blive matchvinder med en helflugter inde i Sevilla-målfeltet efter et frisparksindlæg fra venstre side. Hans forsøg endte dog lige over målet, og stillingen forblev dermed 1-1.

Det var dog et varsel om, hvad der var i vente, for få minutter senere kom hjemmeholdet foran 2-1.

Vinicius Junior modtog et sideskift i venstre side af banen, som han tog med forbi Lucas Ocampos med skulderen, hvorefter han tog et par træk ind i banen og til sidst bankede bolden op i det fjerneste målhjørne – denne gang utagelig for Bono i målet.

Delaney var til allersidst millimeter fra at bringe balance i regnskabet på et hovedstød tæt under mål, men Courtois leverede en mirakelredning.

Dermed lykkedes det alligevel Real at tage en hjemmesejr i sidste end i en taktisk og lige affære mellem de to tophold i La Liga, som betyder, at Real nu ligger etter med fire point ned til byrivalerne fra Atletico Madrid på andenpladsen.

Delaney og Sevilla befinder sig efter nederlaget på fjerdepladsen.


Af Kristoffer Lind Pedersen
Mandag 17. januar