Luk

VM for klubhold: Liverpool kan møde mikroput

| International | 8 kommentarer

Infoboks

Al-Wakra - Al-Sadd
1. Division (31/01)
Oddset 8,35 5,00 1,27

Liverpool kan møde mexicanske Monterrey ved VM for klub eller muligvis meget undertippede Heinghene Sport. 

FIFA har mandag trukket lod til VM for klubhold, der afvikles i Qatar.

Som i de seneste udgaver træder både den eurpæiske mester og den sydamerikanske mester først ind i hver sin semifinale.

Liverpool repræsenterer som bekendt Europa, og de skal i sin semifinale op mod vinderen af en kvartfinale, der står mellem mexicanske Monterrey eller vinderen af et indledende opgør mellem Oceaniens mestre Heinghene Sport fra Ny Kaledonien og Al-Sadd, der repræsenterer værtsnationen (Al-Sadd bliver erstattet med toeren fra den asiatiske Champions League, hvis Al-Sadd vinder den turnering). 

Hvis Heinghene Sport klarer både Al-Sadd og Monterrey, vil der være lagt op til en David mod Goliat-historie sjældent set større. 

Ny Kaledonien består således af blot 280.000 indbyggere, og det første gang, at et hold fra Ny Kaledonien overhovedet er med ved VM for klubhold. 

Byen Heinghene har et befolkningstal på omkring 4.000. 

I den anden semifinale skal de sydamerikanske mestrene som sagt i aktion. Det er dog endnu ikke afgjort, hvem det bliver.

River Plate og Boca Juniors skal således først dyste om en plads i Copa Libertadores-finalen, mens Gremio og Flamengo mødes i den anden semifinale.

De møder i sin semifinale vinderen af en kvartfinale mellem de afrikanske mestre ES Tunis og de asiastiske mestre, der bliver fundet sidst i november.

VM for klubhold afvikles fra 11. til 21. december.


Af Mikael Blond
Fredag 28. januar