Luk

VM-kvalen justeres: Ti gruppevindere får billet

| bold.nyt | 8 kommentarer

UEFA har ændret på VM-kvalifikationen, så der er 10 grupper mod tidligere 9. Kun tre pladser går til playoff-vindere.

Efter sommerens EM-slutrunde skal de europæiske nationer først afvikle Nations League i efteråret 2020.

Men fra foråret 2021 går det løs med kvalifikationen til VM 2022 i Qatar, og der er ændret på den europæiske del af kvalifikationen.

Ligesom til VM i Rusland i 2018 har Europa 13 pladser, men dengang havde UEFA indledt sine 54 medlemslande i ni grupper af seks hold, og de ni gruppevindere kom til VM sammen med fire playoff-vindere. 

Onsdag meddeler UEFA, at VM-kvalifikation frem mod VM 2022 kommer til at bestå af 10 grupper.

Ret meget mere information giver UEFA ikke på nuværende tidspunkt. Kun at de 10 gruppevindere kommer til VM sammen med tre playoff-vindere.

Alt tyder på at de 10 toere fra VM-kvalifikationen sammen med to hold fra Nations League 2020/21, der ikke allerede er kvalificeret, kommer til at spille playoff om de tre resterende billetter.


Af Mikael Blond

8 kommentarer

bruger 154675 16:35          
Så vidt jeg kan tælle mig frem til, var der 14 europæiske hold ved VM i Rusland. Ærgeligt hvis Europa har mistet en plads ved næste VM.
bruger 154675 16:38          
Så vidt jeg kan tælle mig frem til, var der 14 europæiske hold ved sidste VM. Så spørgsmålet er vel hvorfor Europa er blevet frataget en plads?
mr_jay 16:43          
Det var nok fordi Tyskland var regerende verdensmester og mener at verdensmesteren er automatisk kvalificeret.
stofferc 16:51          
Det var nok fordi Tyskland var regerende verdensmester og mener at verdensmesteren er automatisk kvalificeret.
Nej. Rusland var direkte kvalificeret som vaert.
Jyllands rubin 18:48          
UEFA har ikke fået frataget en plads det er sådan at den region som har værtsskabet “får” den ekstra plads ud af de 32. Således er der 31 hold der kvalificerer sig direkte og en værtsnation som er forhåndkvalificeret. Ved dette VM er det AFC som får den ekstra plads, da det jo som bekendt er Qatar som er vært. Det er altså mange år siden at verdensmestrene har været automatisk kvalificeret den regel blev lavet om efter VM i 2002.
grundlovsdag 18:53          
De oplysninger UEFA her kommer med er som de selv nævner en bekræftelse - det var ventet at det ville blive sådan. Så der er måske nok lavet noget om siden sidste kval, men ikke siden de oplysninger de har givet om den kommende kval de sidste mange måneder.
PeMr 19:11          
Turneringen burde boykottes af alle demokratiske lande, indtil Qatar er droppet som vært.
Onsdag 11. december
Tirsdag 10. december