LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

VM-vraget Gytkjær: Har noget at bidrage med

| International | 17 kommentarer
For Danmark-special: Hvem vælger Åge?
Frederiksen. Flot at så mange af vores spillere sluttede i top 3
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen udtager den ideelle VM-trup
Åge Hareide om Kvist og VM: Jeg er bekymret for alle dem, som ikke spiller
Thomas Delaney: Kom tæt på landholdets hjerte
VM-vraget Gytkjær: Har noget at bidrage med
Foto: LechPoznan.pl / Adam Ciereszko

Infoboks

Kosovo - Danmark
Venskabskamp (21/03)
bet365 5,75 3,50 1,65
NordicBet 5,55 3,30 1,71
Oddset 6,20 3,70 1,62
Stream Schweiz – Danmark på Eurosport Player
Advertisement
Advertisement
Lech Poznans Christian Gytkjær er ikke overrasket over, at han ikke kommer med til VM, selvom han føler, at han har noget at byde ind med.

Christian Gytkjær skiftede for et lille år siden til polske Lech Poznan fra tyske 1860 München, og Gytkjær har haft en strålende sæson i den bedste polske række.

Den 28-årige angriber har scoret 19 ligamål og har dermed bidraget til en flot sæson, hvor Lech Poznan med stor sikkerhed slutter nummer tre i Ekstraklasa.

Gytkjær, som fik landsholdsdebut af Åge Hareide i efteråret 2016, var spået en chance for at komme med i den 35 mand store VM-bruttotrup, som blev udtaget mandag, men her var angriberen ikke med.

Han ærgrer sig over, at der ikke var fundet plads til ham, men havde samtidig ikke forventet at skulle med.

- Jeg havde da håbet på at blive udtaget, så jeg kunne få muligheden for at vise mig frem og spille min chance, men sådan skulle det ikke være, og det er der ikke noget at gøre ved, siger Gytkjær til bold.dk.

- Jeg har jo ikke været med på holdet i halvandet år siden kampen i Tjekkiet, så jeg regnede ikke med at blive udtaget, men man håber altid til det sidste.

Selvtillid i støvlerne
Flere af de angribere, som er med i bruttotruppen, har ikke sprudlet rent målmæssigt i denne sæson, hvor Nicolai Jørgensen er topscorer i den danske VM-trup med 10 ligamål i den hollandske Æresdivision.

Gytkjær føler, at han havde noget at byde ind med i den danske trup.

- Det er da et argument i sig selv, at jeg har lavet mange mål, og jeg føler da også, at jeg har noget at bidrage med.

- Det ville da ikke være tosset at have en angriber med selvtillid i støvlerne siddende klar på bænken, hvis man stod og manglede et mål.

- Det kunne ske, at jeg kom med, det skete ikke, og så er den ikke længere.

Polske kasser er bedre end norske
Da Christian Gytkjær i efteråret 2016 blev udtaget til landsholdet, var han netop blevet topscorer i den norske Eliteserie for Rosenborg.

Gytkjær føler, at de 19 mål i denne sæson i den polske Ekstraklasa er en større præstation end de 19 scoringer i Norge.

- Vi er langt fra lige så spildominerende her i Lech Poznan, som vi var i Rosenborg, så jeg kommer ikke til lige så mange chancer, og desuden er det en stærkere liga, hvor der er mere tryk på, så ja, det er en større bedrift denne gang.

- Alt omkring fodbold her i Polen er langt større. Der var få af kampene i Rosenborg, som kan leve op til det, der sker hernede, og selvom presset i Rosenborg var stort, er det endnu større hernede. Vi har 42.000 på lægterne til kampene, og de råber lidt højere, end de gjorde i Norge.

- Jeg har også selv mærket, hvor stort presset er. Jeg havde en periode, hvor jeg ikke fik scoret mål i fire-fem kampe, og der var det nok meget godt, at jeg ikke kunne forstå polsk i den periode. Det er en anden verden, og det er fedt at opleve.

Går under radaren i Polen
Gytkjær tror på, at det ikke har gavnet hans chancer for en VM-plads, at han har succes i en liga, som ikke er specielt eksponeret i Danmark.

Samtidig ved han, at det kan koste ham, at han aldrig slog igennem i dansk fodbold, inden han skiftede til Norge.

- Jeg er måske lidt et offer for, at jeg aldrig fik et gennembrud i Danmark. Jeg fik chancen i FC Nordsjælland, men det gik aldrig, som jeg eller klubben havde håbet på, og derfor har jeg siden da gået lidt under radaren.

- Måske havde det gjort mine chancer større, hvis jeg var et større navn i medierne, end jeg er, og det har måske også spillet ind, at jeg ikke fylder så meget, vurderer Gytkjær.

Gytkjærs manglende udtagelse, og at Lech Poznan missede det polske mesterskab, ændrer ikke på, at angriberens sæson har været god.

- Personligt har det været rigtig fint, og jeg er godt tilfreds. Jeg håber, at jeg kan få lavet et mål i sæsonens sidste kamp, så jeg kan komme op på 20 mål, for det vil være meget tilfredsstillende.

- Vi lå nummer et i tabellen, da vi fik ind til mesterskabsspillet, men her til sidst har vi ikke fået leveret på det niveau, vi skulle, og så røg chancen for guldet desværre. Men det ændrer ikke på, at mit ophold i Polen indtil nu har været en positiv oplevelse, siger Gytkjær til bold.dk.

Gytkjær spillede 45 minutter i sin indtil nu eneste landskamp mod Tjekkiet i november 2016.

mikkel@bold.dk

Stream Schweiz – Danmark på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Mikkel Nøhr

17 kommentarer

bjerghest 07:26          
19 mål i den polske liga. Imponerende at han ikke er med når Dolleren har haft et skadet skod år
sørenkisum 07:44          
Vil da mere sige at det er imponerende at han vælger Cornelius, fremfor Gytkjær.
Cornelius spiller ikke, og han kommer ikke til at spille i Atalanta. Han er for dårlig, og han har intet andet end fysik at byde ind med.
Gytkjær er en bedre spiller, som laver flere mål og vil resten af sin karriere lave flere mål end Cornelius, så det er skuffende at han ikke er med i en 35 mand stor trup.
Liverpool Football Club 07:53          
Hvis Bendtner ikke bliver sin skade kvit, må Gytkjær da klart være erstatningen som får chancen.

Jeg kan forstå at man udtager trupper der kender hinanden godt og har spillet sammen mange gange før. Jeg er dog også enig med Bjerghest i Dolberg har haft en dårlig sæson, hvor han kun har lavet 6 mål. Derfor håber jeg også at Gytkjær, hvis han holder niveauet får chancen i fremtiden, og forhåbenligt ikke ender ligesom Wass som først nu får en ordentlig chance.
LeTiss 07:59          
Tror og håber ikke at Bendtners skade er seriøs - det mener han ikke selv.

Lige nu må Jørgensen og Bendtner være de oplagte valg til startopstillingen. De begge kan bruges på en fløj i stedet for Poulsen som er gledet mere og mere ud.

Dolberg er tilbage og skal selvfølgelig med.

Gytkjær, med han scoringsstime og generelt gode form, burde have været et hestehoved foran Cornelius som endnu engang er ved at bevise at han bare ikke er god til udlandet.

Cornelius indtræder i en lang række af hæderlige superligaangribere som Heine Fernandez, Peter Møller, David Nielsen, Morten Duncan, Søren Frederiksen, Steffen Højer m.fl. Spillere som var gode herhjemme men bare ikke havde niveauet til udlandet.
KasperK 08:01          
Hvis Bendnter er skadet kan du roligt regne med, at erstatningen hedder Dolberg, Zohore eller Braithwaite frem for Gytkjær. Så kan man være enig eller uenig i den disposition, men løbet er kørt for Gytkjær med mindre ovennævnte trio bliver skadet.
Tingbørge 08:50          
Bruttotruppen er vel låst nu som jeg har forstået det, uanset om Bendter og Cornelius er skadet. Åge H. kan kun vælge ud fra bruttotruppen. Håber dog virkelig ikke Bendter er skadet og havde også gerne set Gytkjær med. Ham eller Zohore er da markant bedre og skarpere at sætte ind hvis vi skal jagte et mål end Dolberg lige pt.
StanTheManDK 08:54          
Nå ja, for Serie-A er jo slet ikke en hårderere liga en den polske? Hvis alle de ovennævnte angribere var taget til den polske liga, så havde deres mulighed for succes nok været en tand større....så pludselig at sige at Gytkjær har højere niveau end de andre, fordi han scorer mål i Polen er temmelig usagligt, omend 19 mål er en rigtig fin præstation.

On topic: mon ikke fx Cornelius og Gytkjær er for forskellige som typer, til at de skal sammenlignes i forhold til udtagelse.
Torsdag 21. marts
Onsdag 20. marts