Luk

Vraget Andreas P: Får ingen jordisk chance

| 2. Bundesliga | 7 kommentarer

Infoboks

Ingolstadt - Darmstadt
2. Bundesliga (22/01)
Oddset 4,00 3,70 1,82
bet365 4,20 3,75 1,85

Den 22-årige Gladbach-dansker Andreas Poulsen er havnet helt ude i kulden under sit lejeophold i Ingolstadt. Han får ingen jordisk chance af en ny træner, siger han til bold.dk.

Det er slet, slet ikke gået, som Andreas Poulsen havde håbet på, efter han i sommer skiftede Bundesliga-klubben Borussia Mönchengladbach ud med et lejeophold hos Ingolstadt i den næstbedste tyske række.

Kort efter Poulsens debut skiftede Ingolstadt træner, og siden har den 22-årige danske venstreback ikke set skyggen af spilletid for klubbens førstehold – det selv om han har været fit for fight.

Det er ikke nogen acceptabel situation, og derfor kan det da også komme på tale, at parterne ophæver samarbejdet til vinter.

Det fortæller Andreas Poulsen til bold.dk.

- Siden vi fik en ny træner, er jeg egentlig bare blevet meldt fuldstændig ude. Jeg har ikke fået nogen jordisk chance for at komme ind på holdet, så det er en svær situation, jeg står i, siger Poulsen til bold.dk.

- Jeg har ikke set skyggen af banen

Den nye træner, André Schubert, blev ansat kort efter Poulsens startdebut, men de gode takter stoppede brat altså brat, og siden september har han ikke været i truppen til en førsteholdskamp.

- Jeg kom tilbage efter en lille skadespause på et par dage, og der sagde han bare, jeg ikke var god nok. Derefter var jeg ikke med i truppen, og det overraskede mig helt vildt, for klubben har hentet mig, fordi jeg skulle hjælpe dem.

- Siden det har jeg ikke set skyggen af banen og er bare blevet sat til at spille med andetholdet, siger Ingolstadt-lejesvenden, der prøver at tage turen i kulden med oprejst pande og han føler, at han har lagt det arbejde, en startplads kræver.

- Jeg gør, hvad jeg kan til træning. Jeg har haft nogle snakke med træneren om, hvad jeg skal gøre bedre, men jeg ved også godt, at der næppe er den største chance for at komme tilbage, når han har dømt mig ude fra start af.

- Jeg synes, jeg har fortjent mere. Jeg har gjort det fint til træning og ved, at jeg blev hentet hertil for at hjælpe klubben og spille fra start. Jeg kan ikke se, hvad jeg ellers skal gøre.

- Så jeg har været lidt utilfreds med, hvordan det er forløbet over de sidste par måneder, men det er ikke sådan, at jeg har følt, han har haft onde hensigter. Han synes nok bare ikke, jeg er god nok, vurderer Andreas Poulsen.

Den danske back har spillet 70 minutters førsteholdsfodbold under sit udlån.

Vinter-exit lurer: Åben for Danmark

Den uacceptable situation kan meget vel ende med, at Andreas Poulsen pakker sine ting og vender hjem til Gladbach igen.

I hvert fald har Gladbach haft fat i Ingolstadt for at udrede situationen for nylig.

- Hvis klubberne er enige om det, så tror jeg da, at muligheden for at ophæve er der, men den beslutning har vi ikke taget endnu.

- Vi tager først beslutningen her i december, men hvis det fortsætter sådan her, og de bliver ved at melde mig ude og ikke give mig den chance, jeg synes, jeg fortjener, så håber jeg, at jeg kan komme tilbage til Gladbach, siger Poulsen, der har halvandet år tilbage af kontrakten i Bundesliga-klubben.

21 førsteholdskampe siden FCM: Ikke perfekt

Poulsen, der blev købt i FC Midtjylland i 2018 har blot spillet 21 førsteholdskampe siden sit skifte.

Han erkender, at han ikke har haft den håbede succes i udlandet, så der skal snart ske noget, der kan sætte udviklingen i gang.

- Det har selvfølgelig ikke været det perfekte udenlandsophold, jeg har haft. Men jeg synes, jeg har lært en masse stadigvæk. Nu kan jeg selvfølgelig godt mærke, at der skal til at ske noget, så jeg får en masse spilletid snart. Jeg overvejer meget, hvad der skal ske nu, siger han og tilføjer:

- Jeg har egentlig alle muligheder åbne. Om det er Danmark eller om det skal være noget andet, det ved jeg ikke. Det må vi se på, når jeg har truffet en beslutning om, hvad der skal ske her om to-tre uger.

- Jeg har jo håbet i lang tid på at få udløst mit potentiale og få en form for gennembrud. Jeg håber, jeg kan gøre det her eller finde en klub, der tror på mig, og som kan være med til at udvikle mig som spiller.

I denne uge er Gladbach-danskeren ramt af coronasygdom, som han ikke forventer at være tilbage fra, før holdet går på vinterferie – dermed kan kampen mod St. Pauli i september altså have været Poulsens sidste i Ingolstadt.

Poulsen har tidligere været udlejet til Austria Wien, mens han har været Gladbach-spiller. I Wien nåede han 18 kampe, i Gladbach er det blevet til en enkelt kamp og i Ingolstadt har han altså fået to.

Han nåede 13 kampe for FC Midtjyllands førstehold inden han skiftede videre i karrieren.


Af Jonas Dalgård

7 kommentarer

grumblesnake 15:49          
Synes egentlig at han har vist sig fint frem på U21, men han har så også skulle kæmpe om pladsen med Mæhle og derefter haft en del skader.

Man kan dog heller ikke påstå at hans nye træner har været direkte overbevisende. De ligger på en klar sidsteplads med 6 point efter 15 kampe hvoraf de 4 kom med den gamle træner.
I grunden lidt vildt at den gamle træner ikke havde længere snor. Det tyder umiddelbart ikke på at det er nogen særlig veldreven klub.
ClausFC92 16:21          
Kom til Vejle. Vi har brug for en venstre back, og at du er dansk gør måske, at vi kan lukke munden på alle de mange kritikkere der er både i dette forum, men også i kommentatorboksene.

OT. Han ville kunne udvikle sig til at være en god case alá Malte Amundsen. Stort talent, som ikke har fået forløst det i udlandet.
Spørgsmålet er dog om Vejle er attraktivt nok for ham.
Stankovic 16:24          
André Schubert har været en omvandrende joke i de seneste klubber som han har været i. Spørg bare i Kiel.
Milanistar 16:38          
Tænker måske Schubert har mere langsigtede planer end at skulle benytte sig af en spiller man har hentet ind på tørt lån, og derfor ikke har nogen interesse i at udvikle på. Men AP skal jo bare videre. Tænker det halve Superligaen godt kunne bruge hans kvaliteter.
LarsenSindaco 17:59          
Igen et eksempel på, at et talent har taget et for stort skridt for tidligt. Han var i en position, hvor han stod til at få meget spilletid meget tidligt hos FCM. Han tog chancen da bundesligaen bankede på, men nu har han så ikke spillet 1. hold siden. Talenter skal spille fast i årene omkring 20 for at udvikle sig optimalt. Han kan sikkert stadig nå at få en rimelig karriere i suppen, men det havde givet været langt bedre for ham at blive nogle år i FCM og opbygget et spillemæssigt fundament.
quazz 18:14          
Jeg synes nu at de seneste par år har vist at det på ingen måde er lykken at skifte væk fra Superligaen så snart en større mulighed byder sig. FCM, FCK og BIF er lige så gode klubber at udvikle sig i, som de største klubber. Talenterne er også væsentlig mere værdsat herhjemme, da de i udlandet ofte er en af mange.
Sydmanden 18:40          
Kom til SE i vinterpausen
Fredag 21. januar
Torsdag 20. januar