LeoVegas.dk ready? betfair Kvindebold Sukkerbold Advertisement

Wael: Uværdigt for dansk fodbold

| 2. Division | 10 kommentarer
Wael: Uværdigt for dansk fodbold
Foto: Ringkøbing IF/Henrik Olesen www.fotohenrik.dk

Infoboks

VSK Aarhus - Ringkøbing
2. Division Gruppe 3 (28/10)
Oddset 3,25 3,40 2,00
Ringkøbing-træner Nicolai Wael er alt andet end tilfreds med FC Sydvest og hele forløbet op til weekendens indbyrdes kamp på en meget tvivlsom bane i Løgumkloster.

Ringkøbing tabte lørdag 3-1 hos FC Sydvest i 2. divisions pulje 3 på en bane i Løgumkloster, hvor U17-landsholdet kort forinden havde tabt 4-3 til Tyskland.

Kombineret med regnfald i de foregående dage gav det et underlag af meget tvivlsom karakter – så langt er begge parter enige. Og begge lejre er som udgangspunkt også enige i, at Sydvest ud fra den afviklede kamp vandt fortjent.

Men gæsternes cheftræner Nicolai Wael erklærer sig 'stiktosset' og 'rasende' over forløbet op til kampen, og at den skulle afvikles under forhold, der er 'uværdige for dansk fodbold'.

Torsdag stod det således klart, at Sydvests normale hjemmebane, Tønder Stadion, ikke var egnet til 2. divisionsfodbold.

Ifølge Wael fik Ringkøbing torsdag ved middagstid en mail fra DBU om, at kampen i stedet var flyttet til en kunstgræsbane i Løgumkloster, og derfor gennemførte vestjyderne torsdag aften sin sidste træning inden kampen på kunstgræs og med den formodning, at lørdagens opgør også skulle spilles på kunst.

- Jeg er så heldig, at jeg råder over en stor trup, hvor jeg kan udtage mit hold efter, at vi skal spille på kunstgræs. Eksempelvis skal HH (Hans Henrik Andreasen, red.) ikke spille på kunstgræs, som det ser ud lige nu. Vi forbereder os i stedet med nogle hurtige, lidt mindre og tekniske spillere.

- Men det havde Kim Munch (Sydvest-træner, red.) fundet ud af, og fredag ringer Sydvests sportschef til mig og siger, at DBU havde lavet en fejl, og at kampen muligvis skulle spilles på græs. Det ville man tage stilling til på dagen. Det er jeg selvfølgelig helt uforstående over for, også fordi jeg bor tæt på banen og ved, at den var i rigtig dårlig stand – selv inden U17-landskampen.

Ikke Serie 6 værdigt
Wael overværede en del af U17-landskampen og var på det tidspunkt sikker på, at 2. divisionsopgøret vil blive rykket til kunstgræsbanen. Men sådan blev det altså ikke.

- Banen blev tromlet flad som en pandekage af to store traktorer, men der var stadig tre-fem centimeter mudder over det hele, og spillerne trådte vand op. Desuden var sidelinjen, hvor jeg stod, visket helt ud.

- Og det var bare aldrig, aldrig sket i Superligaen eller 1. division. Der var hjemmeholdet altså blevet bedt om at kridte banen op igen. Og sådan skal det da også være i 2. division.

- Jeg er sådan set enig i, at banen ikke som sådan var farlig for spillerne. Ingen var i livsfare. Men sportsligt var det uforsvarligt at afvikle en kamp på en mudderbane. Det var under al kritik og ikke dansk fodbold værdigt. Det var ikke en gang Serie 6 værdigt, siger Wael.

Fortjent Sydvest-sejr
Ringkøbing-træner Nicolai Wael vil ikke ses på som en dårlig taber.

- Den del har jeg lagt helt fra mig. Jeg anerkender fuldt ud Sydvests sejr på baggrund af de mål, de laver. De havde intet med banen at gøre. Det var os, der stod og snorksov. Men jeg er tosset over det forløb, der var op til kampen, og at vi skal gennemføre kampen på sådan en bane.

- For mig handler det primært om at pointere, at vi altså spiller i en række, hvor holdene får tv-penge fra rækkerne længere oppe i systemet. Vi spiller i en række med halvprofessionelle hold. Vi spiller i en række, hvor mange kampe bliver livestreamet.

- Vi har alle en forpligtelse i forhold til at gøre kampene interessante og seværdige. Derfor er sådan noget her bare slet, slet ikke i orden. Det er ekstremt uprofessionelt. Og mon ikke klubberne længere oppe kigger på dette og tænker 'Hvorfor skal en del af vores tv-penge gå til sådan noget’.

- Jeg er helt med på, at man bruger små beskidte tricks for at vinde sine kampe. Vi havde nok også undladt at klippe banen helt ned, hvis vi skulle have besøg af FC København. Men vi havde i hvert fald sørget for, at kampen blev afviklet på en måde, som er dansk fodbold værdig.

Efterlyser klarere retningslinjer
Wael lægger ikke skjul på, at han er utilfreds med Sydvest og cheftræner Kim Munchs bevidste 'svinestreg'.

- Jeg tager dyb afstand fra den holdning og de metoder, som der er blevet benyttet her. Jeg har fuld forståelse for, at Jammerbugt måske har en lidt langhåret bane eller, at Lyseng i vores næste kamp ikke har den bedste bane.

- Der er forskellige kommuner, og ikke alle har de samme gode forhold, som vi er heldige med at have i Ringkøbing. Men igen; dette handler om dansk fodbold og den måde, vi skal videreudvikle dansk fodbold på. Og i det lys er det helt uacceptabelt at skulle spille på så ringe en bane.

Wael har rettet henvendelse til DBU og har givet udtryk for sin utilfredshed.

- Jeg ved godt, at vi får ikke får nogen ny kamp, og jeg er sådan set heller ikke tilhænger af bøder. For mig handler det egentligt mere om at få strammet retningslinierne for, hvem der bestemmer, hvor kampene skal afvikles.

- Det skal ikke være hjemmeholdets træner, der enerådigt bestemmer det i sådan en situation. Der må være en anden måde at gøre det på, siger Wael, der er bevidst om, at han muligvis bidrager negativt til sit eget rygte:

- Jeg er helt bevidst om, at jeg måske i nogens øjne kommer til at fremstå som ham, der altid brokker sig. Men jeg har det sådan, at hvis ingen siger noget, så sker der heller ikke noget. Og der er brug for nogle klarere retningslinjer i tilfælde som dette.

Læs Sydvest-træner Kim Munchs version af sagen her.

mikael@bold.dk


Af Mikael Blond

10 kommentarer

TheXfmf 16:52          
Det er så nyhed nummer 2, hvor han tuder over forholdene?

I 2. Division!

Ved godt han selvfølgelig er blevet spurgt yderligere ind til det her, af en Journalist , men stop dog. Det er ens for begge hold.
hvidovremichael 16:53          
Velkommen til virkeligheden når man møder små hold.Disse lorte baner har vi andre spillet bold på hele livet.Har spillet på en bane hvor vi spillede 0-0 imod et meget bedre hold.De fik 4 straffespark imod os men scorede på ingen da straffesparks pletten lå ned i et stort hul og dommeren tillod ikke dem at stille bolden tilbage fra hullet, altså længere væk.Så de sparkede til en bold der fløj op af et hul og svævede lige ned i mine arme.Alle 4..
Se det var ulækkert af dommeren men lidt sjovt for os...
MSØ 17:03          
Kom nu ind i kampen

At det er ens for begge hold ændrer jo ikke på waels pointe. Faktisk siger han netop det er ens for begge hold.

Og at andre har spillet på ringere baner er vel det der kaldes børnehave argumenter. "Det var hal der startede" - "jamen han gjorde det også"

Dengang min farfar spillede var det også uden benskinner og med en bold med en snøre på grusbane. Men derfor skal vi vel ikke spille hverken CL eller 2. Division på samme vilkår

Tingene udvikler sig og bær der er en bedre og mere oplagt bane end for år tilbage men den bevidst ikke bliver brugt uden bogen gangbar argumentation er det da for dumt.

Men jeg er da enig i Waels pointer.
Retrospect 17:20          
Har intet forhold til nogle af holdene, men synes ikke at han tuder.

Det er væsentligt at pointere hvis man finder forhold urimelige eller skadelige for Dansk fodbold i al almindelighed.

Der er jo i første omgang ingen grundt til at der skal afvikles landskamp der når banen ikke kan holde til det. Så må man sige nej tak eller miste hjemmebanefordelen efterfølgende.
mjdj 17:36          
Sagen er endnu en i rækken, hvor DBU ikke magter at træde igennem som øverste instans. Skuffende.
Baxster 17:47          
Har klar Kim M. Svar og det er squ dårlig stil. Det falder desværre tilbage på FC sydvest.
LWee 18:38          
Det skal så lige siges at det er DBUs skyld at banen er så smadret.

Inden U17 landskampen i lørdags blev banen klippet og kridtet op. Også kom der en DBU mand og krævede banen blev klippet yderlig. Banen derefter var MEGET kort...

DBU har heldigvis fået en skideballe af UD17 landstræneren!
Mandag den 23. oktober
Søndag den 22. oktober
Advertisement

Mest læste fodboldnyheder (24 timer)

Neymar udvist efter drama i fransk klassiker
Søndag 22. oktober kl 22:57
Kane og Spurs legede med Liverpool
Søndag 22. oktober kl 18:56
Cornelius sparkede Atalanta til sejr
Søndag 22. oktober kl 16:58
Dolberg dukkede Feyenoord i intens topkamp
Søndag 22. oktober kl 16:23
David Nielsen vil ikke male fanden på væggen
Søndag 22. oktober kl 21:20

Mest læste fodboldnyheder (7 dage)

Danmark møder Irland i playoff
Tirsdag 17. oktober kl 14:10
Danmarks kampe mod Irland fastlagt
Tirsdag 17. oktober kl 15:30
AGF-kant raser over manglende straffespark
Mandag 16. oktober kl 22:57
AGF protesterer over Mikanovic-udvisning
Mandag 16. oktober kl 21:23
AGF-boss: Anden halvleg bør spilles om
Tirsdag 17. oktober kl 20:54
HIK - Silkeborg skal spilles om
Tirsdag 17. oktober kl 13:51
Rødt kort i pausen chokerer ny AGF-træner
Mandag 16. oktober kl 22:35
Lyngby dukkede AGF og David Nielsen
Mandag 16. oktober kl 20:55
OB klager til DBU - vil have kompensation
Onsdag 18. oktober kl 08:56
Officielt: Leicester fyrer Shakespeare
Tirsdag 17. oktober kl 19:04
AC Milan - What dælen do we do!?
13:48
Mad-tråden
13:47
Mad-tråden
13:44
What Happened to Prince of Persia Series?
13:44
Fransk Real-back overvejer Spanien
13:40
Arsenal - Easy
13:39
Mad-tråden
13:39
Cornelius sparkede Atalanta til sejr
13:38
Hvidovre på toppen - Brønshøj i farezonen
13:37
Viborg-chef: Håber vi kan overraske i foråret
13:37
Patrick O: Brøndby-sejr var pisse-ufortjent
13:35
Evergrande henter syvende titel i træk
13:34
FCK kom tilbage på sporet mod AGF
13:28
Brøndbytråden
13:26
"1.divisions tips 2017/2018"
13:25
Dansk Politik
13:22
Arsenal - Twatford
13:21
Mbappe er 2017´s Golden Boy
13:14
Hvidovre på toppen - Brønshøj i farezonen
13:13
Mbappe er 2017´s Golden Boy
13:12
Arsenal - Twatford
13:09
Cornelius sparkede Atalanta til sejr
13:09
Mbappe er 2017´s Golden Boy
13:08
Arsenal - Twatford
13:06
Buffon hylder målløse Higuain
13:05