Luk

Wales-stjerner fik ram på tamme tyrkere

| EM | 23 kommentarer

Infoboks

Tyrkiet - Wales 0-2
EM Gruppe A
42' 0-1 Aaron Ramsey
61' 0-1 Gareth Bale
90' 0-2 Connor Roberts

Wales nedlagde et tamt tyrkisk mandskab med 2-0 i gruppe A ved EM i en kamp, hvor Gareth Bale spillede glimrende, men brændte et straffespark i anden halvleg.

Tyrkiet og Wales krydsede onsdag aften klinger ved EM, hvor førstnævnte havde revanche til gode efter 0-3-nederlaget mod Italien i åbningskampen.

Derfor startede Cengiz Ünder og Kaan Ayhan også inde som nye ansigter på holdkortet, mens Wales stillede med samme 11, der fik uafgjort mod Schweiz i premieren.

Første halvleg blev en ganske jævnbyrdig affære, men det var Wales, der skabte – og udnyttede – de største chancer.

Aaron Ramsey var især livlig, og efter få minutter var han tæt på at overliste Ugurcan Cakir i det korte hjørne, efter han var blevet spillet i dybden af Gareth Bale. Tyrkiets målmand fik dog reddet forsøget.

Ramsey fik efter en halv time også et kæmpe chance, da waliserne snød offsidefælden, men alene med keeperen sparkede Ramsey langt over mål.

Tyrkiets optræk til chancer kom primært fra Cengiz Ünder og Burak Yilmaz, men mulighederne blev ikke for alvor spillet store i første halvleg.

I stedet var det Wales, der bragte sig i front kort før pausen, og igen var det Aaron Ramsey, der blev spillet fri af Gareth Bale.

Ramsey tæmmede bolden med brystet og sparkede bolden stensikkert i mål til 1-0, der også var stillingen ved pausen.

Tyrkiet skiftede to mand i pausen. Okay Yokuslu og Ozan Tufan gik ud for Merih Demiral og Yusuf Yazici, og tyrkerne kom ud til anden halvleg med stor energi.

Der var mere power i presset og duellerne, og efter få minutter fik Burak Yilmaz en stor chance tæt under mål. Angriberen flugtede dog bolden langt over mål.

Med en time spillet fik Wales i stedet tilkendt straffespark. Zeki Calik fældede Gareth Bale, og den walisiske stjerne ville selv tage sig af sparket fra 11-meter-pletten.

Her bragede Bale bolden langt over mål, og det var et enormt skidt udført straffespark, må man bare sige. Derfor stod det fortsat 1-0.

Herefter lugtede Tyrkiet blod, og de trykkede waliserne langt tilbage på egen banehalvdel, som i stedet kunne lure på kontra.

Bale fik en god mulighed efter oplæg af Ramsey med ti minutter igen, men hans hovedstød blev snuppet af Cakir.

Tyrkiet havde svært ved at udnytte deres gode periode, og det blev aldrig de helt store chancer. Merih Demiral havde et fint hovedstød efter hjørnespark kort før tid, som Danny Ward reddede fint, men ellers var det småt med målchancer.

I overtiden endte det så med tumult, efter Joe Rodon faldt til jorden, hvilket tyrkerne ikke var tilfreds med.

Men dommeren løste det med et par gule kort, selvom det godt nok lignede, at der håndgemæng mellem spillerne.

Det blev herefter 2-0 i overtiden, og igen var det efter assist fra Gareth Bale, som fandt Connor Roberts, der sparkede bolden ind.

Dermed har Wales hentet fire point i de første to kampe og må siges at have fået en glimrende start på EM. Tyrkiet ligger sidst med nul point som eneste hold i gruppe A.

Hvis Italien senere slår Schweiz, vil Wales være meget, meget tæt på at være videre fra gruppespillet.


Af Sara Margren

23 kommentarer

JB94 19:56          
Dejligt med tyrkiet næsten ude, forfærdeligt hold at se på. Føj.
Hr. Objektiv 19:56          
2 ting som er unægtelige.

Daniel James er en skuespiller og Burak er en hystade.

Fortjent sejr alt i alt, med en Bale som viser sit top og bund niveau i samme kamp ;))
JG-FCN 19:57          
Synes Tyrkiet virker meget, meget uorganiserede. I første kamp løb de hele tiden i vejen for hinanden, i dag lader de bare Bale vade ind i straffesparksfeltet alene ved 2-0 og sejler generelt en del.

Fatter det ikke når man har en Leicester og Juventus midterforsvarer på holdet. Træneren må da være jævnt håbløs.
Frås 19:57          
Tyrkiet er pinligt ringe. Tænk, at en så fodboldgal nation ikke kan præstere bedre på noget, der ligner en hjemmebane. De må græmme sig.

Så frem til at se en sprudlende tyrkisk offensiv, men fik serveret et bovlamt, undervældende stykke bæ.
BIF-REAL-SPURS 19:57          
Når man tænker på hvor stort et land Tyrkiet er, så er de godt nok elendige til fodbold :D

Dejligt de er ude
Return_of_the_Mølbat 19:57          
EMs dårligste hold er ude. Og det er endda ganske fortjent. 2 forfærdelig dårlige kampe. Jeg har aldrig set ringere forsvarsspil ved en slutrunde.
Kronjyske Gunners 19:58          
Synes godt nok al den hype om tyrkenes kvalitet er overvurderet. Var svært at se dem som semifinalehold, som nogle havde forudset, men de er sgu ringe. Til gengæld må man bare rose Wales, der endnu en gang ser ud til at have en flot præstation til et EM. Er nu blevet mere bitter over at vi ikke fik forlænget med Ramsey;)

Utroligt der ikke faldt et rødt til sidst
Søndag 25. juli
Lørdag 24. juli