Luk

Walker fik torskedumt rødt: Leipzig endte treer

| Champions League | 4 kommentarer

Infoboks

RB Leipzig - Manchester City 2-1
Champions League gruppe A
24' 1-0 Dominik Szoboszlai
71' 2-0 André Silva
76' 2-1 Riyad Mahrez
82' 2-1 Kyle Walker

RB Leipzig slog Manchester City 2-1, tog tredjepladsen i gruppen og fortsætter i Europa League efter nytår. Kyle Walker dummede sig og fik karantæne.

Tirsdag aften var der gang i Champions Leagues gruppe A, hvor Manchester City og PSG havde fordelt første- og andenpladsen mellem sig.

Derfor var der kun noget på spil for RB Leipzig og Club Brugge, som begge tegnede sig for fire point og kæmpede for avancement til Europa League.

I Tyskland tog RB Leipzig imod City, og her var det med en ny træner i spidsen, da Achim Beierlorzer i weekenden blev sat ind som midlertidig cheftræner, da Jesse Marsch blev fyret efter en række skuffende resultater.

På et tomt stadion startede det noget trægt mellem de to, men efter et kvarter kom der mere fart over feltet.

Kevin De Bruyne havde første mulighed med en god flugter, men efterfølgende skabte Leipzig de bedste chancer, og det gav afkast efter 22 minutter.

Konrad Laimer slog en lang bold op mod Dominik Szoboszlai, der på flot vis driblede udenom Zack Steffen i City-målet, og så lagde den ungarske Leipzig-profil bolden i nettet til 1-0.

Lige efter skulle Edersons afløser til kampen igen i aktion, da han flot reddede et Emil Forsberg-skud fra tæt under mål.

Frem mod pausen rejste City sig og spillede godt til, men efter 40 minutter viste Leipzig igen tænder, da et indlæg blev sendt ind til bagstolpen hos Szoboszlai, der kløgtigt headede bolden på tværs til André Silva, men han misbrugte på det skammeligste.

I den anden ende var Phil Foden tæt på med et stolpeskud, inden De Bruyne også var farlig med et frispark, men uden held.

Derfor 1-0 til Leipzig ved pausen, og efter en indledning på anden halvleg, hvor City ledte efter åbningerne, så var det Leipzig, der skulle øge.

Efter 71 minutter viste Andre Silva skarpheden, da Forsberg brød igennem og spillede portugiseren fri. Han missede ikke, og så var værterne på trygge 2-0.

Men roen varede ikke længe.

I det 76. minut nettede Riyad Mahrez nemlig til 1-2, da han kom først på et indlæg fra Zinchenko ved bagstolpen, og så levede opgøret igen.

Men de gode City-takter endte brat, da Kyle Walker fik sig et torskedumt rødt kort ved at losse Andre Silva ned bagfra i en ufarlig position på banen – dermed må Walker altså i karantæne på den anden side af nytår.

Det skulle ikke blive til flere scoringer, og dermed snupper RB Leipzig altså tredjepladsen og fortsætter i Europa League efter årsskiftet. 

Club Brugge tabte stort til PSG og ender på fjerdepladsen i gruppen. Dermed er belgierne færdige i Europa.


Af Jonas Dalgård
Søndag 16. januar