Luk

Wass får Celades som ny cheftræner

| La Liga | 6 kommentarer
Wass får Celades som ny cheftræner
Foto: Getty Images

Infoboks

Valencia - Leganes
La Liga (22/09)
bet365 1,61 4,00 5,00
NordicBet 1,58 4,00 6,20
Oddset 1,55 4,00 6,30

Valencia har ansat den tidligere spanske U21-landstræner Albert Celades som ny cheftræner.

Valencia fyrede tidligere på onsdagen Marcelino, og klubben har allerede afløseren klar.

Ny cheftræner i Valencia bliver således 43-årige Albert Celades, der har underskrevet en kontrakt frem til sommeren 2021.

Albert Celades har været ungdomslandstræner for Spanien i mange år - fra 2014 til 2018 stod han i spidsen for U21-landsholdet, mens hans sideløbende også tog sig af U16-drengene.

Celades var assistent for Julen Lopetegui i Real Madrid i 2018, men har ikke tidligere været cheftræner for et klubhold.

Som aktiv tørnede han ud for blandt andre Barcelona, Celta Vigo og Real Madrid.


Af Sara Margren

6 kommentarer

gusseman 17:42          
Ikke særligt overbevisende navn og cv, men han skal da have chancen. Nogen der kender til hans spillestil? Det er vel slut med 4-4-2 så.
FrækFyr17 19:31          
Nu er Celades et ganske ubeskrevet blad som klubcheftræner, men han virker langt fra Marcelino rent taktisk i forhold til spillestil og niveau. Celades er langt mere offensiv og har indtil videre nærmest svoret til alt andet end Marcelinos stringente 4-4-2. Umiddelbart minder han mere om Emery i en rotation mellem 4-2-3-1 og 4-3-3. Med én spydspids burde sommerens storindkøb Maxi Gómez få flere chancer, flankeret af Rodrigo og Guedes som indadvendte wings. Det ville til gengæld være en interessant angrebstrio, men på bekostning af defensive sats og blottede backs.

Svært at være optimistisk. Marcelino stod måske for lidt for mange pointdelinger og ikke for det mest prangende spil, men han var ekstrem svær at besejre og leverede resultater med to gange CL-kvalifikation, EL-semifinale og ikke mindst Copa-triumf. På to år. Efter sommerens magtkamp og med landskampspausen havde man nok set fyringen komme, men det bliver spændende at se, om den som rygtet breder sig til den sportslige ledelse med Alemany og Longoria. Og hvad med spillerne? Flere profiler var klar til at rejse med til Singapore for at komme Marcelino til undsætning.

Hvad vil det betyde for Wass? Jeg tror stadig, han er tiltænkt højrebacken, selvom der kan blive flere centrale midtbanepladser. Coquelin, Kondogbia og Parejo står foran i køen, mens Carlos Soler vel skal køres i stilling for at tilbringe noget dynamik og ungdom.

Som mangeårig U-landstræner må Celades generelt forventes at kigge ned imod akademiet med bl.a. Ferrán Torres og Kang-In Lee, der heller ikke passede så godt ind i Marcelinos stil.

Lidt tanker og bekymringer herfra, men meget må forblive gætværk. Velkommen til Celades.
Chris4700 21:59          
@Frækfyr tak for indspark og god info
gusseman 23:16          
Tak for de betragtninger. Måske Celades på den baggrund er valgt som en træner der bare er udmyg og taknemlig for chancen og ikke vil tage de store magtkampe med Peter Lim, modsat et navn a la Mourinho der utvivlsomt ville fylde mere og stille større krav.
Jeg kan ikke sige at jeg er ked vi går væk fra den lidt kedelige 442, og Emery, og mange andre trænere for den sags skyld, har vist man godt kan spille en kontrolleret 4231 elller 433 med en solid defensiv, trods det lidt mere offensive udtryk. Det er jo trist at nogen utvivlsomt vil blive sorteper med systemskiftet, men har svært ved at forestille mig det skulle være en så populær skikkelse som Soler der er af egen avl. Men ja med lidt rotation bliver alle jo stadig holdt lidt til ilden. Det synes jeg også Marcelino var god til. En trio i front bestående af Guedes, Gomez og Rodrigo får dog mundvandet til at løbe i vand. Spændende hvad det kan blive til, men er dog skeptisk pga. Celades manglende erfaring på dette plan.
Batistuta4ever 15:39          
Er meget glad for at Mourinho ikke får tjansen. Hans negativisme er ikke velkommen i valebcia
gusseman 20:52          
For ikke at tale om at hans spillestil også er ret kedelig. Allerhelst ville jeg bare have Emery til vores dages ende : )
Onsdag 18. september