Luk

Wass med afgørende fod i sjælden udesejr

| La Liga | 5 kommentarer

Infoboks

Real Sociedad - Valencia 0-1
La Liga
75' 0-1 Maximiliano Gomez

Med en fornem aflevering havde Daniel Wass tredjesidste fod på Valencias mål, der sikrede en 1-0-sejr mod Real Sociedad - Valencias første ligasejr på udebane i 13 forsøg.

Valencia har været elendigt kørende på udebane i La Liga, hvor det inden tirsdagens opgør mod Real Sociedad ikke var blevet til en udesejr siden december 2019.

Daniel Wass startede centralt for Valencia, der stod kompakt og gjorde det svært for Real Sociedad at skabe store chancer i første halvleg.

Alexander Isak forsøgte sig med en akrobatisk afslutning efter 13 minutter, men Sociedads talentfulde svensker sendte bolden over mål.

Efter en lille halv times spil bragede Daniel Wass til bolden langt udefra, men danskeren måtte se sit forsøg reddet af hjemmeholdets Alejandro Remiro i målet.

Selvom Sociedad var mest på bolden, skabte Valencia de farligste chancer, og den unge sydkoreaner Kangin Lee afsluttede efter et godt raid af Jose Gaya, men afslutningen blev blokeret.

Derfor gik de to mandskaber til pause med 0-0 på tavlen, men i anden halvleg kom Sociedad flyvende ud og lagde et godt tryk på Valencia.

Hjemmeholdet kom til flere gode chancer, men Valencia-defensiven slap med skrækken gang på gang.

Særdeles tæt på var Mikel Oyarzabal med små 20 minutter igen, men angriberens forsøg strøg til hjørne efter en afretning.

Den manglende skarphed skulle koste dyrt for Sociedad, for i det 75 minut slog Valencia kontra. Midt på banen sendte Daniel Wass en glimrende aflevering ud i venstre side, hvorfra Jose Gaya fandt Maxi Gomez midt for mål, og så prikkede angriberen udeholdet på 1-0.

Til allersidst lykkedes det Sociedad at få udligningen i nettet, men VAR underkendte scoringen for frispark til Valencias målmand, og derfor kunne gæsterne glæde sig over en vigtig 1-0-sejr.

Med de tre point rykker Daniel Wass og co. op på en foreløbig førsteplads i La Liga med syv point for fire kampe.


Af Martin Schmidt
Lørdag 24. oktober
Fredag 23. oktober