Luk

Wenger: Jeg vil have automatiserede offside

| bold.nyt | 9 kommentarer

Arsene Wenger, der arbejder som chief of global football for FIFA, vil have gjort offside-kendelserne automatiseret, så linjedommeren får direkte besked frem for VAR.

Der sker spændende ting i FIFA, hvor Arsene Wenger muligvis er klar til at udvikle spillet yderligere. Franskmanden er ansat i forbundet som chief of global football, og han vil have gjort offside-kendelserne lettere for dommerne og flowet i spillet.

Wenger mener nemlig, at der allerede i 2022 vil være en form for automatiserede offside, hvor linjedommeren får direkte besked, om der er offside i den pågældende situation.

Det fortæller Wenger til FIFA's Living Football Show.

- Jeg tror, at den automatiserede offside vil være klar i 2022. Automatiseret betyder, at der går et direkte signal til linjedommeren, hvor der vil komme et rødt lys på linjedommerens ur, som fortæller ham, hvorvidt der er offside eller ej.

- I øjeblikket har vi situationer, hvor spillerne bliver sat på linjer for at vurdere, om de er offside eller ej. I gennemsnit er den tid, som vi venter, omkring 70 sekunder, og nogle gange et minut og 20 sekunder, når hændelsen er svær at vurdere.

Denne udvikling skulle derfor gøre det hele lettere for aktørerne ved fodboldkampe, da man fremover kan springe hele VAR-delen over i processen og finde hurtigere frem til den rette beslutning.

- Det halvautomatiske signal går først til VAR, som efterfølgende signalerer videre til linjedommeren. Jeg er kraftig fortaler for, at vi får de automatiserede offsides, hvilket betyder, at signalet straks går til linjedommeren, udtaler Arsene Wenger.

Hvis alt går efter planen, så forventer Arsene Wenger, at det automatiserede offside-system er oppe og køre til VM-slutrunden i Qatar til næste år.

 


Af Raymund Nelausen
Tirsdag 20. april