Luk

West Ham tog tredjepladsen fra Liverpool

| Premier League | 55 kommentarer

Infoboks

West Ham - Liverpool 3-2
Premier League
4' 1-0 Alisson Becker
41' 1-1 Trent Alexander-Arnold
67' 2-1 Pablo Fornals
74' 3-1 Kurt Zouma
83' 3-2 Divock Origi

West Ham vandt søndag aften 3-2 over Liverpool i Premier League, hvilket gør, at de to hold bytter plads i tabellen. Det var Liverpools første Premier League-nederlag i denne sæson.

Det var et topopgør, da West Ham tog imod Liverpool i Premier League søndag aften.

Gæsterne var inden kampen på en tredjeplads blot to point foran West Ham på fjerdepladsen

Hjemmeholdet har nemlig haft en god sæson, og Hammers havde inden kampen vundet deres tre foregående Premier League-opgør.

Liverpool måtte, trods et par storsejre i blandt, tage til takke med en række uafgjorte resultater på det sidste, hvilket havde sat dem en smule tilbage i kapløbet med Chelsea og Manchester City i toppen af ligaen.

Kampen var blot fire minutter gammel, da West Ham pressede sig på.

Hjemmeholdet fik et hjørnespark, som blev lagt ind tæt på mål. Her hoppede Angelo Ogbonna op og forstyrrede Alisson, som prøvede at komme op til bolden, hvilket resulterede i, at bolde gik i mål via Liverpool-keeperen. Selvom VAR så hændelsen igennem for et muligt frispark til målmanden, så fik målet lov at stå.

Med hjemmeholdet i front, skulle gæsterne fra Liverpool forsøge at komme tilbage i kampen, og det kunne Diogo Jota sørge for efter 32 minutter, men portugiserens hovedstød gik over mål.

Fem minutter før slutningen på første halvleg kom udligningen.

Liverpool fik et frispark et par meter udenfor feltet, og Trent Alexander-Arnold skubbede bolden frem til Mohamed Salah, som lagde bolden død for den engelske højreback, inden Arnold drejede bolden smukt op i hjørnet.

Der blev lagt hele seks minutter til første halvleg, og her bed West Ham fra sig flere gange, men Antonio kiksede en vigtig berøring, og kort efter reddede Virgil van Dijk gæsterne med en flot tackling, og derfor stod der 1-1 ved pausen.

Stærk West Ham-halvleg

Der var spillet fem minutter af anden halvleg, da indskiftede Craig Dawson pandede et hjørnespark på overliggeren. To minutter efter kune Sadio Mane have scoret i den anden ende, men hans afslutning sad lige på Lukasz Fabianski i målet.

Hjemmeholdet var farlige på omstillinger, og efter 67 minutter betalte det direkte spil sig.

En velspillende Jarrod Bowen drev bolden frem mod Liverpool-felten, inden han spillede Pablo Fornals fri til afslutning, og spanieren svigtede ikke. Selvom Alisson havde hånden på den flade afslutning, så gik bolden og 2-1-målet alligevel i kassen.

West Ham blev ved at slå kontra, og Michail Antonio havde flere fede dueller med Van Dijk. Den ene af duellerne gav et hjørnespark til hjemmeholdet, og de gentog deres succes på dødbolde, da Kurt Zouma headede sit første mål for Hammers ind efter et indlæg på bagerste stolpe.

Nu havde Liverpool travlt, og med syv minutter tilbage af kampen sendte Divock Origi reduceringen i kasen. Den indskiftede angriber tog bolde med en smuk førsteberøring, inden han sparkede kuglen i mål uden chance for Fabianski.

I kampens overtid fik Mane en kæmpe chance, da han var helt fri tæt på mål efter et frispark, men hans hovedstød gik forbi mål, og da det var den sidste store chance, så endte det med en 3-2-sejr til hjemmeholdet og det første Premier League-nederlag i sæsonen til Liverpool.

Med sejren overhaler West Ham Liverpool i tabellen og tager tredjepladsen.


Af Tobias Bladt Haarder
Tirsdag 7. december