Luk

Wichmann: Jeg har stadig Superliga-niveau

| Op/nedrykningsspil | 14 kommentarer
Wichmann: Jeg har stadig Superliga-niveau
Foto: Getty Images

Infoboks

Næstved Boldklub - Viborg FF
NordicBet Liga (24/10)
Oddset 4,60 3,80 1,72

Mathias Wichmann mener, at han stadig har Superliga-niveau, men den nu tidligere Viborg-spiller er åben for det meste.

Mathias Wichmann skiftede i januar 2015 AaB ud med Viborg. Håbet var, at han med skiftet lidt længere sydpå kunne få flere Superliga-minutter i stængerne.

Men midtbanespilleren har ikke ligefrem væltet sig i tillid hos Johnny Mølby, og han forlader da også klubben, når hans kontrakt løber ud 30. juni - og det passer ham rigtig fint.

- Det har været frustrerende, at jeg ikke har kunnet få lov at vise mig frem og hjælpe holdet. Det giver sig selv. Man spiller ikke fodbold for bare at løbe og træne - man vil spille i weekenderne. Det er trods alt det sjoveste, siger Wichmann til bold.dk.

- Så nu søger jeg selvfølgelig et sted, hvor jeg kan komme til at spille, så jeg kan komme til at føle mig en del af holdet - og ikke bare en del af truppen, siger han.

Mathias Wichmann er gået på ferie og har sin agent til at afsøge markedet - og det er meget spændende for den 25-årige midtbanespiller.

- Jeg har ikke nogen afklaring endnu. Jeg går bare og holder mine muligheder åbne. Jeg er sindssygt sulten efter at komme til at spille regelmæssig fodbold igen - det er efterhånden længe siden. Så jeg går spændt og venter på, hvad der dukker op.

- Jeg holder alle muligheder åbne. Jeg vil ikke sige nej til udlandet, men jeg har heller ikke noget som helst imod at blive herhjemme og spille i Superligaen eller i 1. division. Men jeg mener, at mit niveau er til Superliga. Det har jeg bare ikke fået lov at vise så meget frem, som jeg havde ønsket, siger Wichmann.

Mathias Wichmann udtrykker forståelse for en tanke om at skrue forventningerne til klubbens størrelse ned. Men han er samtidig meget afklaret i forhold til, hvad han leder efter.

- Jeg er meget åben for det hele, men jeg mener, at mit niveau er til en klub på størrelse med den, jeg kommer fra. Det handler nok bare lidt mere om, at der skal laves en forventningsafstemning i forhold til, hvordan man skal spille fodbold. For jeg har stadig Superliga-niveau - det er der ikke tvivl om, siger han.

Wichmann leder altså efter et sted, hvor han kan komme til at spille fodbold, som passer mere til den måde, han gerne vil spille på.

- Jeg vil gerne spille fodbold med bolden ved jorden. Jeg er ikke decideret omstillingsspiller, så jeg vil gerne spille på et hold, hvor man forsøger at sætte spillet med bolden - det er der, jeg har mine forcer, siger han.

Mathias Wichmann fortæller, at han håber at have en afklaring i løbet af nogle uger, og at han indtil da sørger for at holde stængerne varme.

nicolai@bold.dk


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting
Tirsdag 22. oktober
Mandag 21. oktober