Luk

Wichmann nyder ny defensiv rolle i Norge

| 1. Division | 0 kommentarer
Wichmann nyder ny defensiv rolle i Norge
Foto: Getty Images

Mathias Wichmann har fået en ny defensiv rolle i sin norske klub Jerv, og nordjyden nyder den nye udfordring.

I sommer skiftede Mathias Wichmann en reserverolle i Viborg ud med en to-årig kontrakt i norske Jerv fra den andenbedste række.

Det har 26-årige Wichmann absolut ikke fortrudt.

- Jeg synes, det går rigtig godt. Jeg er sindssygt glad for at være der. Jeg har været i klubben i et halvt års tid og har fået en fornemmelse for, hvordan tingene fungerer, og hvordan der spilles fodbold i rækken, siger han til bold.dk.

Med skiftet fulgte, ud over en ny række og et nyt land, også en mere specifik omvæltning på fodboldbanen. Wichmann har nemlig fået rollen som det defensive anker på en tremandsmidtbane.

- Det passer mig egentlig rigtig godt, selvom jeg egentlig altid har set mig selv som lidt mere offensiv. Men på den måde, vores hold spiller på, passer det mig fint.

- Jeg skulle vænne mig til at være den, der lukker af rent defensivt. Det er ikke en rolle, jeg primært har haft i min karriere. Men jeg nyder det faktisk, og det er dejligt at have fået en masse ansvar, siger Wichmann.

Ikke typisk norsk bold
Rollen har Wichmann fået efter en dialog med træneren om, hvordan hans kvaliteter udnyttes bedst.

- Der var vi begge ret enige om, at det var bedst for mig, hvis jeg var lidt mere på bolden og lå lidt mere tilbagetrukket.

- Det passer mig glimrende. Jeg nyder mere, end jeg havde troet, at skulle løbe de ekstra meter defensivt.

Wichmann forklarer, at Jerv gerne vil forsøge at spille en god omgang fodbod, og det er faktisk tilfældet for de fleste hold i rækken. Og niveauet er slet ikke så tosset.

- Jeg synes, det er godt. Jeg må sige, at jeg er blevet positivt overrasket. Generelt spiller man lidt bedre fodbold i førstedivision i Norge end i Danmark. Man prøver at spille lidt mere, siger Wichmann.

Vil betale tilbage
I sidste sæson endte Jerv på 13. pladsen i den næstbedste række, som består af 16 hold. Wichmann tror dog på, at holdet kan spille med om en top seks-placering i den kommende sæson. Netop top seks giver adgang til oprykningsspillet.

På det personlige plan skal han udvikle sig i sin nye rolle på midtbanen og fortsætte med at tage meget ansvar. Tankerne om et klubskifte til noget større har endnu ikke for alvor ramt ham.  

- Målet er helt sikkert at komme videre på et tidspunkt, men jeg er sindssygt glad for at være i klubben. De har vist mig stor tillid og givet mig et kæmpe ansvar, og det har tænkt mig at betale tilbage for.

- Lige nu og her nyder jeg bare at spille fodbold, og mit eneste fokus er at komme i god form og se, om jeg kan være med til at skrive historie heroppe ved at rykke op. Det kunne være sindssygt fedt, siger Mathias Wichmann.

Jerv spiller sin første kamp i den nye sæson den 2. april, hvor Wichmann og holdkammeraterne skal på besøg hos Tromsdalen.


Af Anton Græsdal Maajen
Mandag 17. februar