LeoVegas.dk ready? betfair Bethard Casino24 Advertisement

Wieghorst fristet af 4-4-2-formation

| Superligaen | 7 kommentarer
Wieghorst fristet af 4-4-2-formation
Foto: Getty Images
AaB’s cheftræner, Morten Wieghorst, så positive takter i samarbejdet mellem Jannik Pohl og nyindkøbet Pavol Safranko. 

AaB stillede mod AGF for første gang i sæsonen op med to deciderede angribere i en 4-4-2-formation. Men selvom hverken Jannik Pohl eller Pavol Safranko fik scoret, var Morten Wieghorst alligevel tilfreds med flere af de ting, han så i 0-0-kampen i Aalborg. 

Han roste især den måde, hvor på Safranko og Pohl fungerede sammen, og Wieghorst afviser ikke, at AaB i den kommende tid vil fortsætte med det makkerpar.

- Jeg kan godt lide, når man spiller med to angribere, at en af dem kan falde ned i banen. Det kan Pavol (Safranko, red.), og Jannik (Pohl, red) kan true dybt. Det er et rigtigt godt par, siger Morten Wieghorst til bold.dk.

- Hvis du til gengæld har to, som lægger sig helt op på sidste linje sammen, mangler der en linje i spillet - medmindre du virkelig kan få sat dine kanter op

- Hvis du vil være et godt spillende hold, skal du have mange linjer i spillet. Den fleksibilitet giver Pavol (Safranko, red.) os., siger AaB-træneren. 

Morten Wieghorst slår dog samtidig fast, at AaB ikke vil gå på kompromis med ambitionen med spillestilen, selvom man ændrer formation til 4-4-2.

- Uanset hvilken formation vi stiller op i, skal vi være gode med bolden. Det er det, jeg forsøger. Det er ikke et stilskift. 

- Vi vil stadig prøve at være et spillende hold og skal have mere kvalitet. Men vi kan sagtens forestille os at spille med to deciderede angribere, men det sætter nogle andre krav til midtbanen, slutter han.

Kresten Mosbæk Gravesen / peter@bold.dk

Se Premier League og meget mere fodbold Kom i gang nu på Eurosport Player 
Advertisement

Af Peter Miles
Torsdag 17. januar
Onsdag 16. januar