Luk

Wilczek-afløser bankede sejren hjem i Brøndby

| 3F Superliga | 25 kommentarer

Samuel Mraz blev matchvinder med sine to første 3F Superliga-mål for Brøndby, som slog Esbjerg med 2-1 søndag. 

Med fire sejre i ryggen skulle Niels Frederiksens tropper forsøge at snuppe den femte på stribe, da Brøndby tog imod Esbjerg med Lars Olsen i spidsen.

Den nye Esbjerg-træner havde inden kampen endnu ikke smagt sejrens sødme i 3F Superligaen, og derfor forsøgte han denne søndag at hive pointene i land med unge Mohammed Dauda i stedet for Pyry Soiri, som måtte en tur på bænken i stedet.

Brøndby gav genvalg til alle fra seneste rundes sejr over Silkeborg – altså fortsat med sommertilgangen Samuel Mraz i stedet for Kamil Wilczek.

Men netop Mraz skulle søndag sparke sig ind i Brøndby-hjerterne, da han kom på tavlen for værterne, der dominerede spillet på bolden fra kampens start.

Både Brøndby og Esbjerg appellerede i kampens indledning for straffespark, men ingen af holdene fik medvind, og derfor kunne Samuel Mraz score kampens første mål, da han efter 29 minutter hamrede en løs bold i kassen til 1-0 uden chance for

Scoringen var 22-årige Mraz' første i Superligaen, og kun seks minutter senere øgede han sin totale målscoring til to.

Angrebsmakker, Simon Hedlund, chippede et indlæg ind over fra feltkanten, og så dukkede slovakiske Mraz op ud for bagstolpen og headede i en blød bue bolden i kassen til 2-0.

Den stilling holdt til pausen, da Esbjerg misbrugte to fine muligheder ved Mohammed Dauda.

I anden halvleg gentog kampbilledet sig, og Frederiksens tropper holdt godt fast i bolden.

Efterhånden som halvlegen skred frem var det tydeligt, at det skulle gå gennem Dauda, hvis gæsterne blev farlige. Den fangede Brøndby også, så værterne fik lukket ned for den hurtige Esbjerg-lejesvend.

Imidlertid glemte Brøndby at holde øje med brandvarme Yuri Yakovenko, da han med et kvarter igen bragte Esbjerg ind i opgøret igen.

Et hjørnespark blev sendt til forreste stolpe, og her kunne Yakovenko relativt umarkeret snitte bolden mod det fjerne sidenet og i mål til 2-1 – det var sjette kamp i træk, at Yakovenko nettede i en Esbjerg-kamp.

Scoringen gav Esbjerg mod på mere, men det kneb med at skabe de helt store chancer.

I den anden ende var Simon Tibbling særligt farlig for Esbjerg, men svenskeren måtte to gange se sine forsøg mislykkes.

Det skulle ikke lykkes for Esbjerg at komme helt tilbage i opgøret.

Fodbold skal ses på Blue Water Arena - køb billetter her!


Af Jonas Dalgård
Torsdag 14. november