LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Wilczek sikrede BIF syvende pokaltitel

| Sydbank Pokalen | 166 kommentarer
Wilczek sikrede BIF syvende pokaltitel
Foto: Getty Images
Kamil Wilczeks to scoringer var med til at sikre Brøndby 3-1 imod Silkeborg IF, da de to tørnede sammen i DBU's Pokalfinale.

Kristi Himmelfartsdag stod den vanen tro på den danske pokalfinale

Et fyldt og solbeskinnet Telia Parken dannede ramme for dagens finale, hvor Brøndby IF tog imod pokaloverraskelsen fra Silkeborg IF.

Mens Brøndby undervejs har ekspederet hold som FC Midtjylland, FC København og SønderjyskE ud af tuneringen - har Silkeborgs vej til nationalarenaen været anderledes overkommelig med modstandere som Lyngby BK, Randers FC og Fredericia.

Takket være en stor sæson har Alexander Zornigers tropper mulighed for at vinde The Double for første gang siden 2005, hvorimod de rødblusede jyder var i første pokalfinalen siden 2001.

Vestegnsfavoritterne kom bedst fra start. Med et hidsigt publikum i ryggen blev de i den indlende fase farlige i flere omgange.

Blot fem minutter inde i opgøret måtte Peter Friis i SIF-målet diske op med en skarp refleks på en uskarp Teemu Pukki aktion, der hverken blev en berøring eller en afslutning. 

Kort efter var det Simon Jakobsens tur til at agere redningsmand, da han satte i fuld fart og clearede bolden tæt på stregen.

Sikeborg kom dog lidt bedre med efter de blå-gules heftige udlæg, hvilket blandt andet gav David Skhirtladze en god mulighed. Angriberens forsøg gik dog over mål.

I det 33. minut blev dødevandet endelig brudt efter flere gode chancer. 

Stik imod spil og chancer var det silkeborgenserne, der kunne juble. Igen var Skhirtladze manden bag aktionen, og denne gang var han køligheden selv, da han smart chippede bolden over Frederik Rønnow i BIF-målet.

Den jyske underdog skulle dog ikke glæde sig længe. Blot to minutter efter steg Benedikt Röcker op på et Hany Mukhtar-hjørne, og tyskeren stangede bolden via Ibrahim Morro i nettet til 1-1.

Brøndbyspillerne fortsatte ufortrødent dominansen, og fire minutter før pausefløjt dukkede målgaranten Kamil Wilczek endnu engang op i modstanderens felt i dette forår. Efter samme hjørnerecept headede den brandvarme polske spydspids op og satte BIF'erne på 2-1.

Anden halvleg startede mere changefattigt ud, end tilfældet var i første.

Det skulle gå godt ti minutter, før Brøndby fik spillet sig igennem til endnu en chance. Kamil Wilczek var på ny manden i centrum for vestegnsholdet, men en heroisk Peter Friis satsede hele butikken og kom i vejen.

Derefter gik kampen igen i dvale - muligvis grundet de høje temperaturer den tidlige aften i maj. Brøndby syntes trygge med 2-1-føringen, og holdet var styrende i den efterfølgende fase.

Et kvarter før slutfløjt begav Vladimir Rodic sig ud på togt. Efter en længere dribletur endte bolden hos Magnus Mattsson, hvis afslutning gik snert forbi den ene opstander.

Selvsamme Mattsson skulle momentet efter komme endnu tættere på. Indskiftede Gustav Nilsson moste sig igennem, og bolden endte på ny hos Mattsson, der missede for anden gang i træk.

Silkeborg satesede alt, og det gav plads i omstillingerne for Brøndby. Her fandt Lasse Vigen sent i overtiden Kamil Wilczek, der igen viste målnæsen og sikrede pokaltitlen til 3-1.

Dermed vandt Brøndby første pokaltitel siden 2007-08-sæsonen, da kampen endte 3-1 til vestegnsholdet.

Se Premier League, Superliga og Europa Leauge Kom i gang nu på Eurosport Player 
Advertisement Advertisement

Af Magnus Jensing Hune

166 kommentarer

Cartman 18:56          
Hvad skulle Brøndby dog have gjort uden Jan Bech....
RødgrødMedFløde 18:56          
Tillykke til Brøndby. I har sgu fortjent det.

Hilsen en AaB´er
LH6000 18:57          
Silkeborg havde stor ære af den kamp og de må ærgre sig helt åndssvagt over den chance de brænder i slutfasen før 3-1 målet.

Nok godt dog at den ikke gik i forlænget, med det uvejr der har stik kurs imod København.

Ellers fortjent BIF sejr. Tillykke!
JanTheMan 18:57          
Tillykke til Brøndby - havde frygtet et totalt kollaps.
Radiation 18:58          
Ja tak!

Hold kæft det har været tiltrængt!

Når det sagt, så spillemæssigt, en dårligt spillet kamp af Brøndby. Alt for mange bolde uden nogen modtager. Larsson og Pukki spillede ringe! Der skal niveauet hæves til næste kamp!

Men dejligt med en sejr! Og godt kæmpede af Silkeborg! Respekt til dem! Men på dagen var Brøndby bare bedre/skarpere.
jonaspoulsen 18:59          
Wow en kulisse. Virkelig fedt at se

Og en rigtig god kamp. BIF selvfølgelig klart bedst, men SIF spillede også en god kamp.

Så en god og underholdende finale for alle os neutrale.
Kuskk 19:00          
Brøndby er jo vanvittige i 1 halvleg. Danmarks ubestridt bedste hold.
Fredag 19. april
Torsdag 18. april