Luk

Wilczek, Wind og Biel sparkede FCK videre

| Europa League | 49 kommentarer

Kamil Wilczek, Jonas Wind og Pep Biel scorede målene, da FC København torsdag sled sig videre til playoff-runden i Europa League-kvalifikationen med 3-0 over Piast.

FC København har en stolt tradition for at deltage i europæiske gruppespil, og skulle den holdes i hævd, krævede det en sejr over polske Piast torsdag aften.

Kamil Wilczeks tidligere klub gæstede Parken i tredje kvalifikationsrunde til Europa League, og den nye FCK-bomber var naturligvis i startopstillingen for løverne.

FCK havde blot en enkelt ændring i startopstillingen i forhold til derbynederlaget til Brøndby, da Guillermo Varela afløste Karlo Bartolec på højrebacken.

Hos de polske gæster var den tidligere AGF'er Mikkel Kirkeskov i startopstillingen, og han kom sammen med resten af Piast-mandskabet til at stå dybt fra start, da FCK tog taktstokken og dominerede på bolden.

Efter syv minutters spil var en tilbagelægning fra Guillermo Varela lige ved at blive for kort, men Karl-Johan Johnsson kom ud og fik clearet.

FCK havde svært ved at spille sig til store chancer mod den kompakte Piast-defensiv, men efter 14 minutter lykkedes det.

Her endte et hurtigt FCK-angreb for fødderne af Pep Biel, der sendte bolden på tværs af feltet med kurs mod bageste stolpe, hvor Kamil Wilczek dukkede op og prikkede bolden i nettet til 1-0.

Kæmpefejl tæt på at koste for FCK

Efter Wilczeks 1-0-mål kom Piast bedre med, og i det 24. minut var en stor fejl fra Karl-Johan Johnsson tæt på at resultere i en udligning.

FCK-målmanden sendte et tilbagelægning lige ud i fødderne på en fremadstormende Piotr Parzyszek, og så strøg bolden direkte mod mål, men stolpen stod i vejen for Piast.

Kort efter forskrækkelsen tog Johnsson en lille revanche, da han diskede op med en fin redning på Patryk Lipskis forsøg.

Mod slutningen af første halvleg fik FCK atter momentum, og værterne havde optræk til et par gode chancer, men måtte nøjes med en pauseføring på 1-0.

Kort efter pausen kombinerede FCK fortrinligt, og til sidst afsluttede Kamil Wilczek angrebet med at banke bolden i nettet, men dommeren dømte frispark i situationen, så målet blev underkendt.

FCK-defensiven viste tegn på usikkerhed momenter senere, da Victor Nelsson og Karl-Johan Johnsson ikke fik snakket ordentlig sammen, men Piast udnyttede det ikke.

Wind stemplede ind

Efter godt og vel 50 minutter var FC København særdeles nærgående, men overliggeren stod i vejen for Jonas Winds hovedstødsforsøg.

Wind havde bedre held en god håndfuld minutter senere, hvor han udnyttede en forrygende aktion af Kamil Wilczek i venstre side til at sparke FCK foran 2-0 midt for mål.

Målet fik Piast frem på banen, og det var FCK lige ved at udnytte i det 63. minut, hvor Kamil Wilczek fik en friløber, men polakken sparkede over mål.

Derfor var Piast stadig med i opgøret, og gæsterne var uhyre tæt på for alvor at bringe spændingen tilbage midtvejs i anden halvleg, da indskiftede Michael Zyro fik to store hovedstødschancer i løbet af et halvt minuts penge. 

Først var Karl-Johan Johnsson i vejen med en god redning, inden Piast-angriberen overplacerede sit andet forsøg.

Panik før lukketid i FCK-defensiven

Piast fik lagt et godt afsluttende tryk og tvang FCK i defensiven, og gæsterne kom frem til en række store chancer for at reducere.

Uhyre tæt på var polakkerne syv minutter før tid, hvor det for alvor brændte på for FCK, men for anden gang i kampen var heldet med løverne, da stolpen tog fra.

Kort efter tvang Mikkel Kirkeskov Karl-Johan Johnsson ud i en god redning, da danskeren forsøgte sig på direkte frispark.

Selvom Piast sluttede bedst, blev Johnsson ikke passeret i opgøret, og da Pep Biel scorede på en kontra til allersidst, vandt FCK en 3-0-sejr, som sikrer en billet til Europa League-playoff.

Her er modstanderen vinderen af opgøret mellem kroatiske Rijeka og ukrainske Kolos Kovalivka, der blev sparket i gang klokken 20.45 torsdag aften.


Af Martin Schmidt
Mandag 2. august
Søndag 1. august