Luk

Wind brændte straffespark i dramatisk deler

| 3F Superliga | 94 kommentarer

Jonas Wind brændte et straffespark kort før tid, da FC København spillede 1-1 med SønderjyskE i et dramatisk opgør i Haderslev.

FC København skulle søndag forsøge at udnytte FC Midtjyllands pointtab mod FC Nordsjælland i 3F Superligaen.

Derudover skulle københavnerne ryste en skuffelse af sig, da man gik til landskampspause med et uafgjort resultat mod Viborg i Parken i et opgør, hvor anfører Carlos Zeca blev skadet og et mål indkasseret i overtiden.

Den oprejsning skulle ske ude mod SønderjyskE, der med bare otte indsamlede point har haft det svært i den her sæson. Nemmere blev det ikke af, at kaptajnen Marc Dal Hende sad ude med sygdom, hvorfor han af gode grunde ikke kunne spille.

Men også udeholdet var ramt på spillersiden. Jens Stage havde pådraget sig en skade, og Victor Kristiansen var ikke blevet klar efter sin tur med U21-landsholdet.

Derfor skulle cheftræner Jess Thorup være kreativ, og derfor dannede Lukas Lerager midtbaneduo med den unge Isak Bergmann Johannesson, da Rasmus Falk stadig sad ude med en skade.

Helt i front var Jonas Wind placeret, og i den anden ende havde SønderjyskE valgt Abdulrahman Taiwo og Daniel Prosser.

Forsinket start

Kampen blev et par minutter forsinket, da FCK's medrejsende fans havde lidt for godt gang i pyroteknikken på udebaneafsnittet, men da bolden først rullede var det gæsterne, der kom bedst fra start. 

I løbet af de første 12 minutter fremtvang de fire hjørnespark, så SønderjyskE blev presset i luften af blandt andre Jonas Wind og de fysisk stærke stoppere.

SønderjyskEs bedste muligheder i starten lå også i dødboldspillet. Først da Mads Albæk vippede en bold ind i FCK's felt på et frispark. 

Derefter kom Victor Ekani frem til en god chance på kanten af feltet, men skuddet gik direkte i handskerne på Kamil Grabara.

SønderjyskE-pres gav pote

Men bare få minutter efter - i det 25. minut - ramte camourianeren den forreste stolpe efter et hårdt velplaceret skud, og derefter kunne Daniel Prosser på en friløber have sat bolden ind til 1-0, men han overplacerede sin afslutning.

Det gjorde Jeppe Simonsen derimod ikke efter 33 minutter. 

I en situation, hvor FCK-defensiven ikke kunne få bolden ud af eget felt, dumpede en løs bold hen til Taiwo, der forgæves forsøgte at afslutte med hælen. 

Herfra endte kuglen hos den unge Jeppe Simonsen, der havde frit udsyn til målet og sparkede bolden i kassen til 1-0. 

Det var Simonsens første mål i 3F Superligaen, og han og holdkammeraterne kunne gå til pause glade og tilfredse, mens en panderynkende Jess Thorup nok havde en ting eller to at vende med sine spillere, der havde kæmpet med at komme frem til chancer.

Fra anden halvlegs start havde begge cheftrænere ikke foretaget nogen udskiftninger, så det var de samme 22 spillere på den kronjyske grønsvær.

FCK kom bedre med

Københavnerne kom langt bedre ud til anden halvleg og efter 54 minutter, kunne Pep Biel notere sig for gæsternes første skud på mål, da han tog chancen et stykke udefra. Tre minutter efter var det Kevin Diks' tur til at forsøge sig.

SønderjyskE-keeper Lawrence Thomas hev dog en god redning frem ved den fjerneste stolpe, hvorefter Rasmus Højlund kom til en mulighed.

Den løb dog ud i sandet, og så blev den unge spiller taget ud til fordel for det dyre indkøb Luther Singh, der bare skulle bruge et par minutter på at gøre sig bemærket.

Den nye nummer syv blev fundet i dybden, men hans førsteberøring var ukoncentreret, og så kunne Lawrence samle kuglen op.

I det 61. minut var gæsterne oppe i det røde felt. SønderjyskE's Emil Holm headede bolden ned på egen arm i feltet, men hverken dommer eller VAR-dommer vurderede episoden som en forseelse. Fortsat 1-0 til hjemmeholdet.

Ny Pep Biel-scoring

Men det lavede Pep Biel om på kort efter. Spanieren fandt netmaskerne og scorede sit syvende sæsonmål.

Det skete på et følt spark, som Thomas ikke havde nogen chance for at stoppe. Dermed bragte han sig op på siden af FC Midtjyllands Brumado og Brøndbys Mikael Uhre i antallet af fuldtræffere i 3F Superligaen, men gik i front med flest assists. 

Cheftræner Michael Boris reagerede på SønderjyskE-bænken.

Julius Eskesen og Rilwan Hassan gik fra banen til fordel for Rasmus Vinderslev og Emil Frederiksen, der skulle spille de sidste 20 minutter.

Men FCK'erne blev ved med at trykke og med et kvarter igen, fik de deres 10. hjørnespark mod SønderjyskE's to. Det var lige ved at resultere i et selvmål, da Duplexe Tchamba kom til at røre bolden, men Thomas reddede flot.

Imens stod en 18-årig Elias Jelert Kristensen og trippede foran FCK's bænk. Han blev sendt på banen til sin debut i 3F Superligaen, da han erstattede William Bøving.

Det så ud til, at SønderjyskE havde affundet sig med det ene point, mens FCK jagtede alle tre. Abdulrahman Taiwo gav plads til Faris Moumbagna, der efter et lille minut på banen fik en advarsel. Derudover erstattede Søren Resse Daniel Prosser.

For anden gang i kampen var FCK stærkt utilfredse med dommer Burchardt, da Emil Holm igen havde hånd på bolden i eget felt. I første omgang virkede dommeren afvisende, men så måtte han tage et kig på VAR-skærmen, hvorefter han tilkendte gæsterne et straffespark.

Jonas Wind brændte sparket fra ellevemeterpletten, da han sparkede den et godt stykke over mål, og så kunne holdene gå ind i tillægstiden. 

Flere scoringer blev det ikke til, så det endte med pointdeling i Haderslev til stor ærgrelse for gæsterne.

Det uafgjorte resultat betyder, at FCK ikke henter point på FCM, mens SønderjyskE stadig ligger nummer 11. Syv point foran Vejle Boldklub.

Få store oplevelser i Parken! Find billetter til F.C. Københavns hjemmekampe fra 100 kr. her


Af Rasmus Glud
Mandag 29. november
Søndag 28. november
Fischer med mål og assist i Antwerp-sejr
03:54
FCK-lejr hylder supertalent efter ny rekord
03:42
FC Nordsjælland - I krise
03:08
Fischer med mål og assist i Antwerp-sejr
02:19
Frustreret Carrick: Det var ikke et straffespark
01:53
AC Horsens sikrede vild sejr i 96. minut
01:27
Man United-tråden
01:08
Vinicius Jr-perle i topopgør gav sen Real-sejr
00:58
Fischer med mål og assist i Antwerp-sejr
00:44
Thorup vil tale med Grabara: Skal være voksne
00:41
Fischer med mål og assist i Antwerp-sejr
00:41
Video: Grabara sparkede bold mod AaB-fans
00:37
FCK - Nej til Copenhagen Sundays racisme!
00:32
Frustreret Carrick: Det var ikke et straffespark
00:31
Fischer med mål og assist i Antwerp-sejr
00:30
Holdet.dk - Superligaen Efteråret 2021
00:28
Sur Lerager: Latterligt at tale Thorup-fyring
00:26
Sur Lerager: Latterligt at tale Thorup-fyring
00:25
Sur Lerager: Latterligt at tale Thorup-fyring
00:17
FCK - Nej til Copenhagen Sundays racisme!
00:17
CV afviser ikke Wass-retur: Ville elske det
00:16
FCK-lejr hylder supertalent efter ny rekord
00:08
Vinicius Jr-perle i topopgør gav sen Real-sejr
00:07
FCK - Nej til Copenhagen Sundays racisme!
00:07
Fischer med mål og assist i Antwerp-sejr
00:04