Luk

Wind doserer: Hiver Panenka frem i ny og næ

| Conference League | 31 kommentarer

Jonas Wind leverede endnu et Panenka-mål på straffespark, men han er bevidst om, at det skal doseres, hvor ofte han benytter det frække spark. 

For to år siden udviste Jonas Wind stor koldblodighed, da han udlignede med fem minutter tilbage af kampen mod Røde Stjerne i Champions League-kvalifikationen. 

Siden da har landsholdsspilleren benyttet det frække spark fra tid til anden, og det gjorde han også torsdag aften, da han gjorde det til 4-0 mod Torpedo Zhodino. 

Den 22-årige angriber er dog bevidst om, at han ikke skal sparke sine straffespark på den måde alt for ofte.

- Uden at røbe for meget, så kan den blive hevet op ad ærmet i ny og næ. Mod Torpedo synes jeg var et fint nok tidspunkt. Vi må se, hvornår den kommer igen, men det vigtigste er, at den blev sparket ind, siger Jonas Wind. 

Scoringen var også den første i sæsonen for FCK-profilen, der næsten er kommet direkte fra EM-slutrunden.

- Det var dejligt at være tilbage og rart med et mål, så jeg kunne give lidt lækkert til fansene. Det er jo heller ikke skidt. 

- Jeg synes, det gik fint. Kampen åbnede sig lidt mere op i anden halvleg, hvor jeg spillede, så det var rart nok, at der kom lidt plads. De stod jo fint nok i kæderne, men vi ved også med den her slags hold, skal man bare have tålmodighed.

- I løbet af anden halvleg skulle der nok komme mere rum at spille i, og det kom der. Vi lavede fire mål, og det er jo meget fint.

Netop den specielle opstart, hvor Jonas Wind som nævnt kommer direkte fra en EM-slutrunde betyder også, at han endnu ikke føler sig på 100 procent.

Mod både AaB i Superliga-premieren og torsdag i Conference League startede han på bænken og blev skiftet ind i anden halvleg. 

Søndag venter Silkeborg, og her håber den talentfulde angriber på endnu flere minutter i benene. 

- Det er svært at sige. Jeg føler egentlig, at jeg står fint nok og er oppe i et fint tempo. Jeg er ikke på max endnu, men det skal nok komme.

- Jeg spillede lidt flere minutter end i weekenden, og jeg satser på, at det bliver til endnu flere minutter mod Silkeborg. Det går den rigtige vej, og det er naturligt nok, at man ikke er 100 procent efter en ferie, men det skal nok komme, fortæller Jonas Wind.

FCK vandt kampen 4-1 og har derfor et godt udgangspunkt med til returkampen, der spilles i Rusland om en uge. 

Her tæller reglen om udebanemål ikke længere, da den er blevet sløjfet forud for denne sæson af UEFA.

Få store oplevelser i Parken! Find billetter til F.C. Københavns hjemmekampe fra 100 kr. her


Af Andreas Roesen
Torsdag 16. september
Onsdag 15. september