Luk

Wind er én af fire SL-spillere: Har bevist mig

| EM | 21 kommentarer

Infoboks

Danmark - Belgien
EM Gruppe B (17/06)
YouBet 3,85 3,40 2,15
bet365 3,80 3,40 2,00

Jonas Wind mener, at han har bevist, at han kan være med på landsholdsniveau, og nu håber han, at det bliver til en startplads mod Finland.

22-årige Jonas Wind står foran karrierens største opgave, når han og Danmark inden længe tager hul på EM på hjemmebane.

FC København-angriberen har som bekendt vist sig frem i Superligaen og han har været sat i forbindelse med flere større adresser i Europa. 

Et stærkt EM kan nok få interessen til at blusse endnu mere op, men det fylder ikke det store hos FCK-angriberen - det fylder mere, at han kan repræsentere Danmark ved et EM på hjemmebane.

Hvor meget tænker du på, at de kommende uger kan definere din fremtid?

- Det har jeg ikke tænkt særlig meget over, men jeg er bevidst om, at der jo er mange, som kigger med. Det er en stor ting at være med til en slutrunde, og jeg er en af de få, som stadig løber rundt i Superligaen og forhåbentlig på et tidspunkt er klar til at tage skridtet videre, fortæller han og fortsætter:

- Så ja, jeg fokuserer bare på at gøre mit job så godt som muligt, og så følger det andet nok med. Det går hånd i hånd, så hvis jeg leverer godt, så er der nok nogen, der lægger mærke til det. Men det er ikke derfor, at man glæder sig til en slutrunde, det er fordi det er så stort, som det er, og at vi som land kan skabe noget specielt for hele befolkningen. Det er det, jeg tænker på og ser frem til.

Wind er sammen med holdkammeraterne Mathias Zanka Jørgensen og Nicolai Boilesen samt FC Midtjylland-keeper Jonas Lössl de fire eneste spillere fra Superligaen i landsholdstruppen.

Men trods hans noget mere ydmyge adresse, så føler FCK-angriberen ikke, at han har mere at bevise end spillere fra større ligaer - ikke længere.

- De første gange, jeg var med (på landsholdet, ed.), var jeg målrettet og klar over, at jeg skulle vise mig frem og sørge for, at der ikke var nogen, der skulle kunne sige noget til, at jeg kom fra den danske Superliga og måske ikke havde niveauet. Men jeg fik rimelig hurtigt slået fast, at jeg har kvaliteterne til at være med her. Det er derfor, Hjulmand har udtaget mig engang og stadig gør det, siger han og tilføjer:

- Jeg synes, jeg har leveret godt i de kampe, jeg har spillet og bevist, at jeg godt kan være med. Det er selvfølgelig rart, men det er ikke noget, jeg tænker over som sådan. Det er ikke sådan, at man ser ned på Superligaen bare fordi de andre spiller på større adresser.

Håber på startplads: Det kan gå begge veje

Jonas Wind fik ikke spilletid i den første testkamp før EM mod Tyskland, mens det blev til 45 minutter i anden halvleg i den sidste testkamp mod Bosnien.

Kasper Hjulmand stillede mod Tyskland til start med Yussuf Poulsen på den centrale angriberposition, inden Kasper Dolberg startede inde mod bosnierne.

Andreas Cornelius kom ligeledes ind og viste sig godt frem med et mål mod Bosnien, men Jonas Wind håber, at det er ham, der bliver valgt fra start, når Danmark åbner EM mod Finland på lørdag.

- Det kan gå begge veje. Jeg håber da, at det bliver mig, som vælges til at starte inde, men vi må se på det. Vi har mange dygtige offensive spillere, som også kan spille den position, jeg vil spille, siger han og tilføjer:

- Der er stadig nogle træninger tilbage, hvor man kan vise sig frem, og det håber jeg, at jeg kan gøre og så være dygtig nok til at blive valgt.

Han har ikke fået nogen indikationer fra landstræner Kasper Hjulmand.

- Ikke det store. Det ville også være mærkeligt, for vi skal alle holdes skarpe, så jeg tænker ikke, at der er særligt mange, der har fået at vide, at de er faste startere.

- Selvfølgelig er der nogle, man godt ved, men angriberpositionen ser jeg som åben, og den må man prøve at tage så vidt muligt til træning og til kampe ved at gøre det så godt, man kan.

- Jeg har ikke fået nogen indikationer på, at det bliver mig, men heller ikke det modsatte, så jeg holder mig skarp og gør mit bedste, siger FCK-angriberen, der har tænkt på åbningskampen mod Finland:

- Jeg har tænkt over hvor fedt, det kunne være og hvor stort et brøl, der kommer fra Parken, når vi forhåbentligt scorer mod Finland. Det kunne da være fedt, hvis det var mig, der scorede, men så længe vi vinder, så er det det, der tæller. Men det kunne være kæmpestort at være en del af et hold, som vinder den første kamp.

Wind har i alt spillet syv landskampe, scoret tre mål og lavet et oplæg.

F.C. København på hjemmebane. Find dit gavekort til store oplevelser her!


Af Jonas Dalgård og Andreas Roesen

21 kommentarer

BedreEndBechmann 16:57          
Stensikker straffesparksskytte vel :)
Kimbkristensen 17:05          
I en straffesparks konkurrence, så ja. Ellers må det være Christian Eriksen der er 1. valg til det
NIEAR 17:10          
Det er også det eneste han kan, burde ikke være på et danske landshold
SalomonMai 17:19          
Niear
Er du en Brøndby fan eller hvad. Kan godt forstå man er lidt jaloux på FCK´s tre spillere på landsholdet
Marjoe 17:28          
Enig. Det er bestemt tre udtagelser udelukkende baseret på kvalifikationer og resultater. Den netop afsluttede superligasæson dokumenterer det jo præcist.
fastass 17:32          
Jeg kan da sagtens forstå, at man som FCK-fan er glad for, at han er på landsholdet, da det øger hans værdi. Men hvis man ser bort fra klubfølelser, så er han jo ikke god nok til landsholdet. Det er der vel ingen superligaspillere, der er.

Men når man nu vil have en angriber med fra superligaspiller med, så burde den plads vel tilfalde Uhre. (og nej jeg er ikke brøndby fan, men FCM)

Wind har ingen fart, ikke speciel målfarlig, har placeringsproblemer, et ordinære skud, og ikke specielt kropsstærk. Alt i alt ikke rigtig nogen spidskompetencer. I sidste landskamp fald han også held igennem og havde mange boldtab. (og jeg gider ikke høre på at han er en god opspilsstation, hvilket han modbeviste i sidste landskamp)

BlueAndWhite 17:47          
Er du gal en joke kommentar..Uhre ??
Som kan lidt af det samme som Braithwaite og Poulsen han er bare dårligere uskarpere og langsommere..
Søndag 13. juni
Lørdag 12. juni
DBU holder pressemøde klokken 15
12:58
Inter-chef: Eriksen har sendt en besked til os
12:57
DBU holder pressemøde klokken 15
12:56
Laudrup: UEFA burde have afblæst kampen
12:56
Spurs-læge: Eriksens hjertetests var perfekte
12:54
Pukki: Den sværeste kamp i min karriere
12:53
DBU: Christian Eriksen er fortsat stabil
12:52
DBU: Christian Eriksen er fortsat stabil
12:50
DBU holder pressemøde klokken 15
12:49
Inter-chef: Eriksen har sendt en besked til os
12:49
EM-bold: Jeg var stolt af at være dansker igår
12:47
Spurs-læge: Eriksens hjertetests var perfekte
12:46
EM-bold: Jeg var stolt af at være dansker igår
12:45
Laudrup: UEFA burde have afblæst kampen
12:43
EM 2020 (2021)
12:41
Jonas Wind starter på toppen for Danmark
12:40
Werner i tvivl om startplads: Jeg er ligeglad
12:40
Inter-chef: Eriksen har sendt en besked til os
12:40
Spurs-læge: Eriksens hjertetests var perfekte
12:39
DBU: Christian Eriksen er fortsat stabil
12:38
Laudrup: UEFA burde have afblæst kampen
12:38
Laudrup: UEFA burde have afblæst kampen
12:33
Spurs-læge: Eriksens hjertetests var perfekte
12:33
Finland-træner: Spillerne håndterede det godt
12:31
Laudrup: UEFA burde have afblæst kampen
12:31