Luk

Wind sikrede FCK sejren på svær udebane

| Conference League | 38 kommentarer

FC København havde det svært mod Slovan Bratislava i Conference League, men den danske hovedstadsklub sikrede sig alligevel en vigtig 3-1-sejr, hvor Jonas Wind scorede to mål.

FC København skulle torsdag aften i kamp i Conference League, da de tørnede sammen med Slovan Bratislava i Slovakiet.

Københavnerne kom til opgøret i en fremragende form, da de har vundet de seneste otte kampe i alle turneringer, men de fik en svær indledning på opgøret, da hjemmeholdet lagde bedst fra start.

Bratislava lagde nemlig et højt pres fra starten, og det gav pote i flere tilfælde, da de endte med at teste Kamil Grabara af nede i FCK-målet. Skarpheden manglede dog hos hjemmeholdet, der til gengæld selv stod kompakt.

FCK havde nemlig store problemer i offensiven, hvor de havde svært ved at trænge gennem hjemmeholdets defensiv. Det gik blandt andet ud over Jonas Wind, som nærmest var usynlig, men efter 17 minutter dukkede angriberen op.

Her smaskede Pep Biel et hjørnespark ind mod forreste stolpe, hvor Wind formåede at komme først på bolden, og så var FCK foran med 1-0 i Slovakiet. 

Men glæden blev meget kort for københavnerne, da Ezekiel Henty udlignede til 1-1 blot tre minutter senere. Her var Bratislava-angriberen stærkest i luften efter et hjørnespark, hvor han sikkert headede hjemmeholdet tilbage i kampen.

Målfarlige Jens Stage

FCK var i store problemer gennem første halvleg, da de ikke kunne få spillet til at fungere. Det skyldes blandt andet underlaget, som ikke var en europæisk kamp værdigt. 

Det lignede længe, at de to mandskaber ville gå til pause uden flere mål, men så slog FCK’s farlige trio til, da Wind, Biel og Jens Stage samarbejdede flot. 

Her formåede Wind at sende Biel i dybden, hvor spanieren sikkert kunne sende bolden på tværs til Stage, som sendte bolden ind over stregen til 2-1, der også var stillingen ved pausen.

FC København var tæt på at få den perfekte start på anden halvleg, da William Bøving sendte et godt skud afsted mod mål, men den unge FCK’er havde dog ikke heldet på sin side, da forsøget kun ramte overliggeren.

Kølige Wind fra pletten

Den danske hovedstadsklub havde efter pausen fortsat problemer med at få spillet til at fungere, da banens underlag gjorde det svært for gæsterne.

Hjemmeholdet fra Bratislava kunne dog sagtens få det til at spille, og Henty var i flere omgange tæt på at udligne til 2-2, men FCK slap med skrækken.

Gennem anden halvleg fik Slovan mere og mere momentum, da FCK blev presset lang tilbage på egen banehalvdel, men 23 minutter før tid gik det københavnernes vej, da Kevin Diks blev nedlagt i feltet.

Der var dermed dømt straffespark til FCK, hvor Wind selvfølgelig tog ansvaret på sin skuldre, og her kunne den danske landsholdsspiller uden problemer bringe FCK på 3-1.

Det endte også med at blive kampens resultat, og dermed kan FC København rejse hjem til Danmark med en vigtig 3-1-sejr over Slovan Bratislava i bagagen.

Få store oplevelser i Parken! Find billetter til F.C. Københavns hjemmekampe fra 100 kr. her


Af Raymund Nelausen
Lørdag 29. januar
Fredag 28. januar