Luk

Wolfsburg tog hævn over Nissen og Salzburg

| Champions League | 1 kommentar

Infoboks

Wolfsburg - Salzburg 2-1
Champions League gruppe G
3' 1-0 Ridle Baku
30' 1-1 Maximilian Wöber
60' 2-1 Lukas Nmecha

Wolfsburg fik revanche fra sidste rundes nederlag mod RB Salzburg, da tyskerne vandt med 2-1 over østrigerne i Champions Leagues Gruppe G tirsdag aften.

Det var top mod bund, da Red Bull Salzburg skulle forbi Wolfsburg i tirsdagens tidlige kamp i Champions Leagues Gruppe G, og det blev en underholdende affære.

Hjemmeholdet stod inden kampen noteret for to point på fjerdepladsen, mens de østrigske gæster havde samlet syv sammen på gruppens førsteplads.

Seneste sejr kom mod netop Wolfsburg, da Salzburg slog dem med 3-1 på hjemmebane i sidste runde.

Danske Rasmus Nissen Kristensen var valgt fra start af cheftræner Matthias Jaissle, ligesom Maurits Kjærgaard var med på østrigernes bænk, og han kom senere ind til sin debut i Champions League.

Det var Salzburgs brandvarme angriber Karim Adeyemi, der kæmpede sig frem kampens første chance, men det var Wolfsburg, der fik udbytte af sit første angreb.

Yannick Gerhardt fandt 23-årige Ridle Baku tæt under mål, og tyskeren eksekverede sikkert og sendte hjemmeholdet foran med 1-0 efter bare fire minutters spil.

Målet fik tempoet til at dale en smule, og det var Salzburg, der blev farligst i de muligheder, de tilspillede sig. 

Men udligningen kom ikke efter åbent spil, men på et frispark, hvor Wolfsburg-keeperen, Koen Casteels så skidt ud.

Maximillian Wober gik til bolden et stykke udenfor feltet, og han hamrede den over muren, hvorefter kuglen sejlede hele vejen i nettet. Casteels hoppede for sent og fik ikke afværget afslutningen, der var placeret i hans side. 

1-1 i det tyske.

Frem mod pausen bølgede det frem og tilbage med gode chancer i begge ender, og det var ganske underholdende 45 minutter, vi fik at se.

Godt drøn grundlagde tysk føring

Begge mandskaber kom uændret ud til anden halvleg. 

Der var ikke engang spillet fem minutter, da Adeyemi kom frem til endnu en chance for Salzburg. Den unge tysker blev sendt i dybden, og selvom han var helt alene med keeperen, overplacerede han sit skud.

De næste minutter fortsatte med østrigsk dominans, og Noah Okafor burde have bragt gæsterne foran kort efter Adeyemis chance.

Akkurat som i første halvleg var det dog Wolfsburg, der var mest effektiv foran kassen. 

Lukas Nmecha modtog en lang aflevering, som han tog ned med brystet i Salzburgs felt, hvorefter han ventede lidt, før han bankede den ind ved forreste stolpe uden chance for Philipp Kohn i målet, og så stod det 2-1 til tyskerne med en halv time tilbage af kampen.

Mod slutningen lavede begge trænere ændringer fra bænken. I det 83. minut fik Benjamin Sesko et godt træf på bolden, men en fænomenal redning fra Casteels holdt føringen intakt for Wolfsburg.

Med et minut tilbage af opgøret kom 18-årige Maurits Kjærgaard på banen for Salzburg, og han kunne dermed notere sig for sin debut i Champions League.

Men det ændrede ikke ved resultatet, der sluttede med en 2-1-sejr til Wolfsburg.

Dermed fortsætter den nye Wolfsburg-træner, Florian Kohfeldt, den gode start i sin nye klub, da tyskerne også vandt over Leverkusen i weekenden.

I Gruppe G bringer tyskerne sig op på en andenplads med fem point. To point bag Salzburg på førstepladsen.


Af Rasmus Glud

1 kommentar

Sliber Jan 01:57          
Nmecha lyder som den kønssygdom, du aldrig fik.
Mandag 24. januar