Luk

Würtz forstår frustrationen hos AaB-fans

| 3F Superliga | 2 kommentarer

Infoboks

AaB - AC Horsens 2-0
Superligaen Mesterskabsspil
70' 1-0 Jakob Blåbjerg
90' 2-0 Kasper Kusk

Rasmus Würtz har forståelse for, at klubbens fans har vist utilfredshed med holdets spil og resultater.

AaB led onsdag aften et skuffende nederlag i pokalturneringen, da holdet tabte 3-1 til 1. divisionsklubben FC Fredericia.

Nederlaget fik efterfølgende en gruppe AaB-fans til at møde op ved holdets træning lørdag, hvor tilhængerne talte med spillere og ledere fra AaB.

Undervejs i søndagens 2-0-sejr over AC Horsens i Superligaen demonstrerede tilhængerne igen med bannere og tavshed.

Anfører Rasmus Würtz kan godt forstå, at klubbens fans er frustrerede.

- Selvfølgelig kan jeg forstå, at de er utilfredse, og det var godt at få snakket med dem, siger Würtz.

- Hvad der skete i Fredericia, kunne ikke forklares, men det var et godt signal at sende fra fansenes side, for det viser, at fodbold betyder noget heroppe for mange mennesker.

- Det var godt for os spillere at se, og vi vidste godt, at kampen mod Horsens var lidt med kniven for struben, for vi skulle vise ære og stolthed og give noget tilbage til vores fans.

Rasmus Würtz ved, at det ikke kun er pokalnederlaget til Fredericia, som ligger bag tilhængernes utilfredshed.

- Den kamp var prikken over i'et, og den gjorde rigtig ondt, men vi har ikke været på det niveau, som det her hold kan være på, siger anføreren.

- Vi var helt nede at skrabe bunden mod Fredericia - det skal helst ikke ske, men det sker en gang imellem, og nu fik vi heldigvis bygget lidt på med denne sejr.

Sportsdirektør Allan Gaarde er enig med Würtz i, at tilhængernes utilfredshed er velbegrundet.

- Vi sendte nogle helt forkerte signaler med vores præstation i Fredericia, og jeg forstår udmærket fansenes frustration, siger Gaarde.

- Vi havde en super god dialog med dem på træningsanlægget, og vi sætter pris på, at de kom ud og talte med os.

- Vi har et fælles mål om at gøre AaB bedre; om at vinde titler, vinde medaljer og spille med i Europa, og jeg er sikker på, at vi sendte nogle rigtige signaler i kampen mod Horsens, hvor spillerne var klar til at bløde for trøjen, siger han.

AaB ligger nummer fem i mesterskabsspillet med fire point ned til Horsens.

/Ritzau/


Af Kenneth Hansen

2 kommentarer

Benny Gall The Wall 12:49          
Synes faktisk det er lidt af en overreaktion fra fansene. Det er langt henad vejen nogle unde drenge der møder nogle rutinerede ræve, flere af dem med Superliga erfaring. Det er rigtig nok uheldigt at holdet ikke møder op til den kamp, men alle hold kan tabe mod et lavere rangeret hold. Der er sket større overraskelser i Champions League i år f.eks. AaB ligger desuden lunt i ligaen, set ift. Hvilket spiller materiale der er at gøre godt med. Jeg vil endda vurdere at hold som OB og GF på papiret er lige så stærke som det AaB øjeblikkeligt kan mønstre. Så istedet for at brokke sig over et uheldigt nederlag, synes jeg at de ´fans´ burde være glade for at være hvem Aab er og synge når de skal støtte deres drenge.
Augenthaler taler for sig selv 18:29          
Isoleret set kan det fremstå som en overreaktion; men set i et tidsmæssigt perspektiv, der rækker tilbage til seneste mesterskab, mener jeg egentlig, at AaB´s fans har været ganske langmodige.

2 på hinanden følgende femtepladser, hvoraf i hvert fald den ene var en direkte formøbling af en top-fire placering, blev fulgt op af et misset mesterskabsspil sidste år og i indeværende sæson var der også længe, meget længe, tvivl om, hvorvidt AaB ville nå med i mesterskabsspillet.

Når man sammenholder dette med en manglende spillemæssig udvikling, og mod Fredericia en udtalt mangel på vilje, er frustrationerne til at forstå.
AaB har famlet i blinde siden det blev kendt, at Kent Nielsen ville forlade klubben, og hverken Lars Søndergaard eller Morten Wieghorst har formået at finde et koncept, der passer til de til rådighed værende spillere. Jeg tror langt hen ad vejen, at AaB´s fans ville være tilfredse, såfremt de kunne se en udvikling i det der sker på banen; men hvert skridt fremad synes straks at blive fulgt op af i hvert fald to skridt bagud og en håndfuld til siden.

Det er nemt at afskrive fansenes reaktion som noget pjat; men man skal huske på, at selvom AaB ikke er og aldrig har været en konstant del af toppen i ligaen, er der tale om den klub, der efter FCK og BIF har vundet Superligaen flest gange. Det forpligter og fansene forventer, at AaB hver 4-5-6 år popper op med et hold, der kan spille med om medaljer. Som udviklingen, eller rettere manglen på samme, er nu, har det umiddelbart lange udsigter med et konkurrencedygtigt hold, og når man så oven i det oplever, at spillerene forspilder sæsonens eneste chance for succes, ved mentalt at slå op i banen mod et middelmådigt hold fra den næstbedste række, ja så ville jeg have været mere forundret og bekymret, hvis ikke der var kommet en reaktion fra fansene.
Mandag 29. november
Søndag 28. november
Man United-tråden
01:08
Vinicius Jr-perle i topopgør gav sen Real-sejr
00:58
Fischer med mål og assist i Antwerp-sejr
00:44
Thorup vil tale med Grabara: Skal være voksne
00:41
Fischer med mål og assist i Antwerp-sejr
00:41
Video: Grabara sparkede bold mod AaB-fans
00:37
FCK - Nej til Copenhagen Sundays racisme!
00:32
Frustreret Carrick: Det var ikke et straffespark
00:31
Fischer med mål og assist i Antwerp-sejr
00:30
Holdet.dk - Superligaen Efteråret 2021
00:28
Sur Lerager: Latterligt at tale Thorup-fyring
00:26
Sur Lerager: Latterligt at tale Thorup-fyring
00:25
Sur Lerager: Latterligt at tale Thorup-fyring
00:17
FCK - Nej til Copenhagen Sundays racisme!
00:17
CV afviser ikke Wass-retur: Ville elske det
00:16
FCK-lejr hylder supertalent efter ny rekord
00:08
Vinicius Jr-perle i topopgør gav sen Real-sejr
00:07
FCK - Nej til Copenhagen Sundays racisme!
00:07
Fischer med mål og assist i Antwerp-sejr
00:04
Fra skurk til helt - Jorginho reddede Chelsea
00:03
OB-chef bekræfter: Vi er i dialog med Fenger
00:02
Fra skurk til helt - Jorginho reddede Chelsea
00:02
Flemming P: Godt spil lige meget uden mål
00:00
PL-tråden 2020-21 - Farvel til The Outdated One
23:59
FCK-lejr hylder supertalent efter ny rekord
23:58