Luk

YB-journalist: Folk tror FCM er langt fra FCK

| Champions League | 49 kommentarer

Infoboks

FC Midtjylland - Randers FC
Superligaen Mesterskabsspil (16/05)
Bet25 1,38 4,60 7,20
Oddset 1,37 4,80 9,00
bet365 1,36 4,50 9,00

De fleste i Schweiz forestiller sig, at FCM er langt fra FCK, fortæller en schweizisk journalist, der mener, et exit mod ulvene vil være en stor skuffelse for Young Boys.

FC Midtjylland spiller en uhyre vigtig kamp onsdag aften, hvor Young Boys gæster MCH Arena i kvalifikationen til Champions League.

Alain Kunz er sportsjournalist for det store schweiziske medie Blick, og han fortæller, at kendskabet til FC Midtjylland ikke er speciel stort i alpelandet.

- FCK er velkendt i Schweiz, men derudover forestiller de fleste sig, at der ikke er mere i Danmark, selvom Brøndby selvfølgelig var der for mange år siden. Generelt har mange folk en opfattelse af, at FC Midtjylland er langt fra FCK, men så ser man, at de er mestre, så det er nok forkert.

- De har lige slået Ludogorets, og det viser selvfølgelig, at det er et stærkt hold. Folk mener ikke, at Midtjylland er en let modstander, men den generelle opfattelse er, at Young Boys skal være i stand til at vinde. Young Boys er ikke klare favoritter, men dog favoritter.

- Jeg vil sige, at det er 60-40 i Young Boys' favør, så det vil være en ret stor skuffelse for Young Boys at ryge ud, siger Alain Kunz til bold.dk.

Vant til kunstgræs

Onsdagens opgør spilles i Herning, og selvom der ikke er tilskuere til kampen, har FC Midtjylland en fordel grundet underlaget, mener Alain Kunz.

- Det havde været en stor fordel at spille på kunstgræsset i Bern, men der er ingen tilskuere til udekampen, så det bliver ikke så stor en ulempe for Young Boys.

- Young Boys og to andre hold, der endte med at rykke ned, spiller på kunstgræs i Schweiz, så de er også vant til at spille på almindelig græs. 

- Young Boys spiller på kunstgræs, fordi klubben ikke har et godt træningsanlæg, så det er lettere for dem hele tiden at træne på den samme bane på stadion, fortæller journalisten.

Young Boys har vundet mesterskabet i Schweiz de seneste tre år, men uden for landets grænser har det haltet mere.

- Nationalt er Young Boys klart nummer ét. Før corona tror jeg, de havde et budget på omkring 550 millioner kroner, så det er ret meget, men internationalt har de ikke været så gode som eksempelvis Basel, fortæller Alain Kunz.

Brandvarm frontløber

Når Alain Kunz skal sætte ord på Young Boys' største styrker, peger han på det fysiske, og samtidig nævner han en skarp angriber, som FC Midtjylland formentlig gør klogt i at holde et vågent øje på.

- Young Boys' fysiske spil er imponerende. De har stor slagkraft, og så er de fulde af selvtillid, eftersom de sjældent taber. De havde problemer med udekampe i starten af året, men det har ændret sig dramatisk, så de vandt nærmest alle kampe.

- Jean-Pierre Nsame satte ny scoringsrekord i Schweiz ved at score 32 mål i ligaen, så han er uden tvivl nøglespilleren. Alle forventer, at han skal sælges til en stor klub, men på nuværende tidspunkt er der ingenting, siger Alain Kunz.

Vinderen af opgøret mellem FC Midtjylland og Young Boys går videre til playoff-runden i Champions League, mens taberen træder ind i playoff-runden i Europa League.

Onsdagens opgør sparkes i gang klokken 20.30 på MCH Arena i Herning.


Af Martin Schmidt
Onsdag 12. maj