Luk

Luk

Yussuf P. indskiftet i Leipzig-sejr

| Bundesliga | 0 kommentarer

Infoboks

RB Leipzig - Wolfsburg 2-0
Bundesliga
76' 1-0 Willi Orban
84' 2-0 Josko Gvardiol

Det endte med en 2-0-sejr til Leipzig, der søndag mødte Wolfsburg i Bundesligaen. Kampens to scoringer faldt i en slutfase, hvor danske Yussuf Poulsen blev indskiftet for hjemmeholdet.

Yussuf Poulsen startede på bænken, da hans klub RB Leipzig søndag tog Wolfsburg i Bundesligaen.

Inden opgøret lå hjemmeholdet nummer otte i Bundesligaen, mens gæsterne fra Wolfsburg på 15.-pladsen lå blot to point over Augsburg på ligaens nedrykningsplayoff-plads.

Hjemmeholdet startede bedst ud i en første halvleg, der var præget af en masse dueller og ikke det mest flydende spil fra nogen af holdene. 

Hugo Novoa nåede frem til et par gode muligheder, hvor Wolfsburgs målmand Casteels dog klarede ærterne, men som halvlegen skred frem kom gæsterne bedre med.

Det kastede en udmærket mulighed af sig til Aster Vrankx, men Peter Gulácsi i Leipzig-målet blev den store i den duel.

Dermed endte det 0-0 efter en halvleg, hvor hjemmeholdet startede bedst, men hvor Wolfsburg kom bedre med i afslutningen.

Anden halvleg startede i samme stil som første: Rodet, lidet flydende og med en del spilstop.

Leipzig sad dog mest på spillet, og i det 56. minut fik Willi Orban så nettet til at blafre for hjemmeholdte, men scoringen blev underkendt for offside.

Orban skulle dog revanchere sig.

I det 75. minut kom nemlig kampens afgørende moment. Et eminent opspil i højre side endte i et hovedstød, der blev headet på overliggeren, men riposten endte hos netop Orban, der fra en meters afstand ikke kunne undgå at heade bolden i kassen til 1-0 til hjemmeholdet.

Yussuf Poulsen blev indskiftet i det 81. minut, og blot tre minutter efter kunne han se Josko Gvardiol blive spillet fri og med et lækkert chip kunne gøre det til 2-0 for værterne.

Målet blev oprindelig underkendt for off-side, men efter et VAR-tjek fik det lov at stå, og dermed syntes opgøret lukket.

Flere mål blev det da heller ikke til, og dermed kunne Yussuf Poulsen og holdkammeraterne stikke armene i vejret og fejre de tre point.

Med sejren ligger Leipzig nu sekser i Bundesligaen, hvor Wolfsburg indtager 15.-pladsen.


 


 


Af Peder Carlsen
Torsdag 19. maj