Luk

Yussuf Poulsen og Leipzig strøg til tops i BL

| Bundesliga | 0 kommentarer

Infoboks

RB Leipzig - Freiburg 3-0
Bundesliga
26' 1-0 Ibrahima Konaté
70' 2-0 Marcel Sabitzer
89' 3-0 Angelino

Med en 3-0-sejr over Freiburg spillede RB Leipzig sig lørdag op på en foreløbig førsteplads i Bundesligaen. Yussuf Poulsen spillede hele kampen.

RB Leipzig mistede i sidste runde et skridt i Bundesligaens topkamp, da det blev til et nederlag mod Mönchengladbach, og derfor skulle Yussuf Poulsen og co. lørdag forsøge at komme tilbage på sporet.

Danskeren startede på toppen for Leipzig, der bød Freiburg op til dans, og hjemmeholdet tog taktstokken fra start.

Efter godt og vel et kvarter var Leipzig særdeles nærgående i to omgange, men både Willi Orban og Emil Forsberg manglede det allersidste for at komme på tavlen.

Leipzig skulle dog komme planmæssigt i front efter 26 minutter, hvor Nordi Mukiele headede et indlæg på tværs i feltet, og så kunne Ibrahima Konate prikke bolden i kassen til 1-0.

Værterne fortsatte trykket, men først 20 minutter før tid fik Julian Nagelsmanns mandskab reelt lukket kampen.

Her lykkedes det nemlig Marcel Sabitzer at score til 2-0 fra straffesparkspletten, og to minutter senere fik Leipzig bolden i nettet igen.

Yussuf Poulsen sendte bolden på tværs til en helt fri Alexander Sørloth, der uden problemer scorede, men danskeren blev vinket offside i situationen, så målet fik ikke lov at stå.

Freiburg havde et par nærgående forsøg umiddelbart efter, mens Alexander Sørloth også var tæt på i den anden ende, hvor Florian Müller dog var på plads med en god redning i Freiburg-målet.

Kampens endegyldige afgørelse faldt et par minutter før tid, hvor Manchester City-lejesvenden Angelino bragede et frispark helt op i krydset og dermed øgede til slutresultatet 3-0 med et sand frisparksperle.

Yussuf Poulsen og holdkammeraterne rykker dermed op på en foreløbig førsteplads med et enkelt point ned til både Bayern München og Borussia Dortmund, der krydser klinger senere lørdag.


Af Martin Schmidt
Søndag 24. januar