Luk

Zagreb tog CL-pladsen fra Rosenborg

| Champions League | 14 kommentarer
Zagreb tog CL-pladsen fra Rosenborg
Foto: Getty Images

Rosenborg fik en god start, men måtte nøjes med 1-1, da klubben tirsdag mødte Dinamo Zagreb i den afgørende Champions League-kvalifikationskamp. Dermed tabte normændene samlet 1-3.

Rosenborg var under stort pres, da klubben tirsdag aften skulle spille den allersidste og altafgørende kamp om at komme i Champions League-gruppespillet.

Den norske klub havde tabt med 0-2 på udebane til Dinamo Zagreb, og der skulle altså et rigtig godt resultat til hjemme på Lerkendal, hvis det skulle ende med avancement.

Nordmændene var særdeles oplagte, og med en toptændt Mike Jensen i spidsen var Rosenborg spildominerende fra kampens start.

Efter ti minutter formåede Tore Reginiussen på imponerende vis at heade en helt fri chance forbi et tomt mål efter en dødbold.

Minutter efter kom dog den første scoring. Samuel Adegbenro brød igennem i venstresiden, inden han lagde bolden ind foran, hvor Mike Jensen fik afsluttet. Den blev dog reddet, men landede hos FC Midtjylland-ejede Babajide David Akintola, som skovlede bolden i nettet.

Kort før pausefløjt var Vegar Hedenstad meget tæt på, da han smadrede et frispark direkte på stolpen.

I anden halvleg forsøgte nordmændene at holde fast i momentum fra første halvleg, men der var knap så meget saft og kraft i sagerne – og efter 70 minutter gik det galt.

Amer Gojak tog chancen fra distancen og hamrede bolden i nettet til 1-1.

Den kunne Rosenborg ikke komme sig over, og derfor endte Dinamo Zagreb altså med at snuppe en samlet 3-1-sejr. Dermed er kroaterne klar til Champions League - Rosenborg er klar til Europa League.


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting
Lørdag 21. september
Fredag 20. september