LeoVegas.dk bold.dk Bethard Casino24

Zanka: BIF-succes er godt for dansk fodbold

| Superligaen Mesterskabsspil | 35 kommentarer
Zanka: BIF-succes er godt for dansk fodbold
Foto: Getty Images
FC Københavns kaptajn Mathias Zanka Jørgensen er glad for at have Brøndby tilbage i toppen af Superligaen, men han er lidt mere i tvivl om holdbarheden hos rivalerne.

Brøndby er ti point efter FC København før dagens derby, men de blågule har trods alt hentet 58 point i 28 kampe i denne sæson, og det glæder og imponerer FCK-kaptajn Mathias Zanka Jørgensen.

- De har fået to point i snit, det er flot. Det er godt for dansk fodbold og Superligaen at have Brøndby med oppe igen. De har spillet på en måde, som fansene er begejstrede for, og vi har haft gode kampe imod dem. Det er altid store kampe mellem dem og os og ekstra spændende, når begge hold er i top i tabellen, siger Zanka til Politiken og fortsætter:

- Men om det holder for Brøndby de kommende år, er svært at sige. Alle kan danse en sommer, som Holmstrøm (tidligere FCK-chef Niels-Christian Holmstrøm, red) vist har sagt. Der bliver måske skiftet ud i deres trup – ligesom der gør hos os – til sommer, og vi står stærkest på det område, mener jeg.

Dagens besøg på Brøndby Stadion er formentligt det sidste for Zanka i en rum tid. Han sælges efter planen til en udenlandsk klub til sommer.

Stream FC Nordsjælland – FC København på Eurosport Player
Advertisement

Af Mikael Blond

35 kommentarer

mikem 11:15          
Typisk Arrogant kommentar fra Zanka!
Bløde babser 11:45          
Hvis det der er arrogant er arrogant et meget positivt ladet ord.
yeppes 11:45          
Det er da det mindst arrogante man har hørt fra Zanka i lange tider! Desuden har manden jo ret. Når Bif mister Pukki - og måske også Mukhtar - i sommerpausen, er det meget svært at se alternativerne, da afløserne ikke presser sig på. FCK bløder stadig efter salget af Delaney, da spillere på det niveau ikke kommer til superligaen.
hondacrx142 11:46          
Måske Muhktar???

De mister ham, det er sikkert.
Hendrixen 11:48          
Selvom jeg holder med Brøndby, har Zanka vel ret så langt, at Brøndby risikerer en større åreladning af centrale spillere til sommer, - og at FCK allerede har en bredere trup.
Det lader dog heldigvis til, at scoutingen hos BIF er kommet bedre i synch med trænerens valgte spilkoncept, så hvad enten man i overvejende grad kan holde sammen på den nuværende trup eller skal skifte en del spillere ud, synes jeg, der er god grund til optimisme ift en fortsat positiv udvikling.
På den lidt længere bane må det dog kræve en højere grad af kontinuitet i spillertruppen, hvis man skal indfri ambitionerne om at komme tættere på - og overhale -FCK.
Det er vel netop en af FCK´s helt store styrker, at de har et solidt, gennemprøvet spilkoncept, der er knæsat gennem snart mange sæsoner, og at man har været dygtige, - og har haft økonomi, til at hente "de rigtige spillere".
Glæder mig til derby i eftermiddag!
Mr123 11:54          
Jeg ser sgu frem til at der er en fodboldspiller der kan forklare hvordan det bliver bedre for dansk fodbold at det lige er Brøndby der er førsteudfordrer, og ikke FCM, OB, AaB, AGF eller hvad nu. Kvist var ude med noget lignende igår uden at komme med andet end ligegyldig floskelsnak. Såvidt jeg lige kan se, og her har den nye struktur og flere hold, nok også noget at sige, har tilskuerinteressen været generelt dårligere (både på TV og stadion) i år. Men det harmonerer jo ikke rigtigt med Zanka og Kvists meninger om at det gavner dansk fodbold som helhed når FCK og bif er i toppen.
Kvist havde ret i en ting igår, nemlig at det gavner FCK og Brøndby at have de her rivalopgør hvor der er noget på spil. Hvordan en marginalt større interesse for et enkelt opgør skulle resultere i generelt bredere interesse for dansk fodbold som helhed mangler de dog lidt at få med.
Det er dog ikke Kvist og Zankas skyld. De samler ved vrøvlet op i aviser og TV hvor såkaldte eksperter jo avokerer for den samme holdning uden rigtigt at have noget at bakke det op med.
herlev123 11:55          
nikem
Du skriver typisk arrogant kommentar af Zanka.
Mon ikke det i stedet er dig der er arrogant, og har storhedsvanvid.
Onsdag 20. februar