LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Zanka øjner Nations League-oprykning

| UEFA Nations League B | 65 kommentarer
Zanka i interview: Jeg er loyal over for dem, jeg hører til
Grin, gråd og gryn med Zanka: Grædeturerne kommer med jævne mellemrum
Povlsen og Jacobsen om Pierre-Emile Højbjergs landsholdsfravær: Der må ligge noget mere bagved
Tilfreds Schmeichel: Vi dominerer på chancer og på bolden
Højbjerg efter comeback på landsholdet: Ting kommer i perspektiv, når man ikke er så meget med
Lars Jacobsen om Højbjergs præstation: Det var en voksen indsats
Hariede om Højbjerg: Han er blevet en voksen og disciplineret mand
Zanka øjner Nations League-oprykning
Foto: Getty Images

Infoboks

Danmark - Irland
EM Kvalifikation Gruppe D (07/06)
bet365 1,61 3,40 6,50
NordicBet 1,64 3,80 5,85
Oddset 1,62 3,60 6,40
Stream Danmark – Irland på Eurosport Player
Advertisement
Advertisement

Mathias Zanka Jørgensen er glad for Nations League-formatet og øjner mulighed for sparring på allerhøjeste niveau.

Danmark spiller lørdag sin anden kamp i UEFA's nye Nations League-format, der har fået kritik fra blandt andre Liverpool-manager Jurgen Klopp.

Men Huddersfield-profilen Mathias Zanka Jørgensen synes godt om turneringen og øjner muligheden for at rykke op til de allerbedste europæiske nationer i A-gruppen - hvilket bliver en realitet, hvis Danmark vinder sin pulje.

- Det er sparring på allerhøjeste niveau, hvis vi kan spille os op i den gruppe, hvor vi selv mener, at vi hører til. Lige nu er vi på et mellemstadie, men jeg tror da også, at de fleste danskere ser landsholdet som værende bedre end Wales og Irland.

- Den indstilling har vi i hvert fald i gruppen, så det er vi meget fokuserede på at nå, siger Jørgensen til bold.dk og rangerer Nations League-kampe som værende tæt på kampene i den almindelige kvalifikationsturnering:

- Det er i hvert fald anderledes end venskabskampene. Så kan man altid diskutere, om det er lige så meget kniven-for-struben for de almindelige kvalifikationskampe, men det er i hvert fald noget, der minder om det, synes jeg.

Irland fortjener respekt
Danmark spillede i november 0-0 mod Irland hjemme, inden man tog til Dublin og tævede irerne med 5-1 i VM-playoff.

- Selvfølgelig vil de være opsatte, og medierne fra begge sider har fokus på det, men jeg tror egentligt ikke, at det ændrer på så meget, siger Jørgensen og fortsætter:

- Faktum er, at de er et britisk hold med masser af spillere fra Championship og nogle spillere fra Premier League, der alle går til den.

- De er måske ikke det mest velspillende hold, men de går 100 procent ind i duellerne, tror meget på sig selv og har en stærk nationalfølelse.

Du spiller ligesom flere af irerne i Premier League til dagligt. Har du et særligt godt øje til nogen af dem?

- Nej, ikke rigtigt. De har måske ingen altoverskyggende stjerne, men det er til gengæld et kollektiv, der arbejder stenhårdt, og det skal man have stor respekt for, siger Zanka og understreger, at det ikke nødvendigvis bliver lige så overbevisende som i november:

- Man skal huske på, at kampen i november jo ikke lå til at blive den kamp, som det blev. Men det udviklede sig på den måde, at vi ramte alle cylindre, og Eriksen havde en utrolig skarp dag.

- Derfor fik vi vist den forskel på os og Irland, som der kan være, når vi rammer det absolutte topniveau, og alt fungerer, men sådan er det jo desværre bare ikke altid, siger Jørgensen.

Zanka har dannet duo med anfører Simon Kjær i Danmarks centrale forsvar i de seneste tre betydende kampe - mod Frankrig og Kroatien ved VM samt i 2-0-sejren over Wales i Nations League i september.

mikael@bold.dk

Stream Danmark – Irland på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Mikael Blond

65 kommentarer

BoroDane 13:08          
God indstilling fra Zanka. Jeg ser gerne at vi rykker op og får nogle flere interessante kampe, selvom det nok betyder, at vi ikke får en kval plads via Nations League. Men lad os endelig gå all in på den her turnering. Andet ville være tåbeligt.
Liv'pool 13:24          
og har en stærk nationalfølelse
Det er ikke samme følelse der skinner ud af det danske landshold.
Nvinther 15:11          
Hvis det kommer irerne for øre, at Zanka har kaldt dem for et britisk hold, så er min vurdering, at irerne vil lave helt ualmindeligt mange benbrækker-tacklinger...særligt på Zanka...
BoroDane 15:21          
Ah, så er det vist heller ikke værre. Han sammenligner dem jo på spillestilen og det er jo rigtig nok. Det er et hårdtarbejdende hold uden de store tekniske stjerner. Og samtidig anerkender han deres stærke nationalfølelse. Og rent geografisk er Irland en del af "the British Isles", så mon ikke de kan tilgive en udlændning.
¯\_(?)_/¯ 15:43          
@BoroDane

Det tror jeg godt du kan regne med at de ikke kan.

Lige nu er stemningen i Irland mere hadsk mod UK end den har været længe. Måske siden The Troubles. Den der grænsesnak der foregår via proxy i tabloidmedier på begge sider taler virkelig til det gamle had.

Det er 100p det Zanka mener, enig, men det er en uklog formulering.
BoroDane 15:51          
Og det kan de nok godt se gennem fingre med. Hvis de overhovedet har lagt mærke til det.
¯\_(?)_/¯ 15:54          
Hvis de lægger mærke til det, så er det bare en overskrift væk fra at blive til en ting som de vil beskæftige sig med.

Så nej til "det kan de nok godt se gennem fingre med" og ja til "hvis de overhovedet har lagt mærke til det".
Søndag 26. maj