Luk

Zaza om Qatar: Økonomien spillede da ind

| 1. Division | 0 kommentarer
Zaza om Qatar: Økonomien spillede da ind
Foto: Al-Duhail

Infoboks

Karim Zaza fik et godt tilbud fra Qatar og Al-Duhail SC i januar og slog til, da det var et godt økonomisk tilbud, og han kendte stedet i forvejen.

Det kan gå rigtig stærkt i fodboldens verden, og det kan Karim Zaza også skrive under på. En lørdag i januar blev den 45-årige tidligere Superliga-målmand ringet op af et udenlandsk nummer. Det var sportsdirektøren i Al-Duhail SC i Qatar. 

Det blev starten på et hurtigt skifte for Zaza. Seks dage efter telefonopkaldet sad han i en flyver mod Qatar. Vendsyssel ville ikke stå i vejen for Zaza, og så kunne han kalde sig ny målmandstræner i Al-Duhail. 

Grunden til, at Karim Zaza sagde ja til eventyret, var, at han tidligere har været i klubben, da mandskabet hed Lekhwiya SC. Det økonomiske havde dog også noget at sige. 

- Økonomien spillede da ind, men det er ikke alt, fordi så kunne jeg have taget til Japan, som også var økonomisk godt. Jeg kendte stedet, og det gjorde udfaldet. Jeg ville gerne have min datter, drengene og min kone fik en ny oplevelse. 

- Min datter var blot et år, da jeg var afsted sidst, og hun kan derfor ikke huske noget. Jeg håber nu, at hun vil kunne huske det resten af livet, siger Karim Zaza til bold.dk. 

Afviste Superliga-klubber

Karim Zaza er indenfor det seneste halvandet år blevet kontaktet af to Superliga-klubber og en japansk klub.

- De to Superliga-klubber, som jeg blev kontaktet af, lå meget langt fra, hvor jeg boede. Det betød, at jeg skulle flytte. Det var jeg ikke interesseret i. 

- Det var ikke, fordi jeg ikke var interesseret i klubben fra Japan. Der er bare meget langt til Japan, og da jeg har en familie, og min kone skulle flyve frem og tilbage, så syntes vi, at det ville være for besværligt at flytte til Japan, siger 45-årige Zaza. 

Han nævner, at der er store kontraster mellem Qatar og Danmark. Lønnen er dog ikke abnorm, slår han fast. 

- Det kommer an på, hvilken klub som man befinder sig i. Jeg var ikke speciel løntung i Vendsyssel. Jeg fik en løn, som gjorde, at hjulet kunne løbe rundt. Jeg var så heldig, at jeg havde det privilegium, at jeg havde en ekstra fridag. 

- Det kunne jeg få, da jeg måske gav lidt afkald på lønnen. For mig var det vigtigt, at jeg også havde fri en gang imellem til at være sammen med familien. 

- Det er dog klart, at kontrasten mellem Qatar og Vendsyssel er da stor, men havde jeg måske været i FC København eller Brøndby, så havde der stadig været en forskel, men den er ikke voldsom stor. 

Vil lukke kapitlet

Det er derimod de store stjerner i Al-Duhail som Medhi Benatia og Mario Mandzukic, der tjener de gode penge. 

- Man skal stadig huske på, at man ikke kaster penge ud ad vinduet hernede. De vil også gerne spare nogle penge, hvis de kan komme til det. 

- Der er ingen tvivl om, at det er de professionelle spillere, som der hentes udefra, der tjener mange, mange penge. 

- Derudover er der træneren, som tjener mange penge. Resten får selvfølgelig en god hyre, men det er slet ikke sådan, at jeg kan læne mig tilbage om et år. Så skal jeg være her i ti år.

Karim Zaza var i Al-Duhail (dengang klubben hed Lekhwiya SC) fra juli 2014 til september 2015. Samarbejdet sluttede dog brat. Derfor er Zaza også glad for at komme tilbage til klubben for at slutte godt af. 

- I forhold til Qatar havde vi en fantastisk tid hernede sidste gang, og vi tog egentlig afsted sidste gang for at tro, at vi skulle herned igen. 

- Vi fik egentlig ikke lukket kapitlet i Qatar. Derfor sagde vi, at hvis vi fik mulighed for at komme til Qatar igen, så ville vi sige ja netop for at lukke kapitlet ordentligt. 

Al-Duhail er i øjeblikket nummer ét i Qatar Stars League med fire point ned til Al-Rayyan med fem runder igen. Lige nu er ligaen sat på pause grundet coronakrisen.

Karim Zaza stoppede spillerkarrieren i 2014, hvor den sidste aktive klub var Vendsyssel. I juli 2016 var han både assistenttræner og målmandstræner og senere hen kun målmandstræner i den jyske klub. 

Den 45-årige målmand er noteret for 322 Superliga-kampe. Han nåede at tørne ud for både FC København, Brøndby IF, OB og AaB i den bedste danske række. Zaza fik fem marokkanske landskampe.


Af Anders Jensen
Lørdag 6. juni
Fredag 5. juni
Steinlein: Vi skal være et skandinavisk fyrtårn
09:31
Klopp: Bayern har en fordel i CL-slutspillet
09:22
FCM holder igen med mere drive-in-fodbold
09:14
Weigl: Jeg kæmpede for PSG-skifte
09:13
Thomasberg roser dribler med usikker fremtid
09:12
Mad-tråden
09:10
Vejle-helt: Kun vi kan ødelægge SL-oprykning
09:10
Klopp: Bayern har en fordel i CL-slutspillet
09:09
Klopp: Bayern har en fordel i CL-slutspillet
09:09
AGF-chef: 500 tilskuere er meningsløst
09:02
Vejle-helt: Kun vi kan ødelægge SL-oprykning
08:59
Vejle-helt: Kun vi kan ødelægge SL-oprykning
08:58
Vejle-helt: Kun vi kan ødelægge SL-oprykning
08:57
Medier: Stort Serie A-flertal skrotter algoritme
08:56
AGF-chef: 500 tilskuere er meningsløst
08:56
Mad-tråden
08:55
Klopp: Bayern har en fordel i CL-slutspillet
08:54
FCK-boss om 500 tilskuere: Bør hæves hurtigt
08:38
AGF-chef: 500 tilskuere er meningsløst
08:37
Schalke-anfører misser resten af sæsonen
08:29
AGF-chef: 500 tilskuere er meningsløst
08:20
Serber færdig i LA Galaxy pga. racistisk kone
08:16
Ny udfordring til de "nye" brugere! (Ny tråd)
08:15
Anders Christiansen er ny anfører i Malmö
08:14
AGF-chef: 500 tilskuere er meningsløst
08:12