Luk

Zecas drømmehug bragede FCK tættere på CL

| Champions League | 24 kommentarer
FCK sælger ung back til Brentford - måske har de også set ham lave denne frækkert af en detalje?
Tøfting ikke imponeret af Røde Stjerne-kaptajn - 'Han sparker ikke hårdere end Peter Grønborg'
Skuffelse - eksperter ikke tilfredse med FCK-nyindkøb
Jens Stage: 'Nu er jeg ny i gamet, men det handler om at holde dem i skak'
Røde Stjerne appellerer kraftigt for sent straffespark - har de en sag?
Zecas drømmehug bragede FCK tættere på CL
Foto: Getty Images

Carlos Zecas flotte langskud gav eneste scoring, da FC København onsdag aften spillede sig videre i Champions League-kvalifikationen med samlet 3-0 over The New Saints.

FC København stod med et godt udgangspunkt, da Superliga-klubben onsdag aften gik på banen mod The New Saints i Champions League-kvalifikationen.

Med en 2-0-sejr i bagagen havde FCK det ene ben i næste runde af kvalifikationen, hvor Røde Stjerne i så fald ville vente.

Fra start så det ud til, at værterne var godt tilfreds med føringen fra første opgør. FCK satte sig med det samme på kampen og styrede begivenhederne uden for alvor at spille sig frem til store chancer.

Den første pæne mulighed kom efter 18 minutter, da FCK slog kontra. Bolden endte ude hos Karlo Bartolec, som sendte et indlæg i feltet, der dog var lige lidt for højt til at finde en holdkammerat.

Fem minutter senere var Pieros Sotiriou tæt på at bringe værterne i front. Angriberen blev spillet fri i feltet, men han sendte afslutningen forbi mål.

FCK fortsatte de gode takter, og efter en halv time havde først Jonas Wind og siden Pieros Sotiriou gode chancer. Wind tog en flot vending på kanten af feltet og afsluttede første gang. Bolden gik dog over mål.

På det efterfølgende målspark kiksede The New Saints totalt i opspillet, og Pieros Sotiriou endte med at stå helt fri i feltet. Han afsluttede dog lige på keeperen.

Gæsterne var sjældent oppe omkring FCK-feltet, men efter 33 minutter lurede faren alligevel for den debuterende målmand, Karl-Johan Johnsson. Ryan Brobbel tog bolden med sig og trykkede af udefra, men han bragede bolden snært over mål.

Ingen af de to hold formåede at finde netmaskerne i løbet af de første 45 minutter, men det ændrede sig efter pausen. Der skulle dog noget af en kasse til, før de to nuller kunne slettes på måltavlen.

Fem minutter inde i anden halvleg endte bolden foran Carlos Zeca, som tog et smart træk og bragede bolden i kassen fra distancen. Keeperen var uden chance på den flotte afslutning, der gav FCK endnu mere ro.

Pierre Bengtsson var minuttet senere ved at fordoble føringen, mens fra en spids vinkel sendte han sin afslutning på stolpen.

FCK fortsatte med at dominere, mens spillere som Ahmed Daghim og Carlo Holse blev sat på banen. De to talentfulde spillere var livlige mod slutningen, hvor de flere gange var med i farlige situationer.

Tættest var Carlo Holse to minutter før tid, da Pieros Sotiriou stak ham i dybden, hvor han løb fra forsvaret og fik afsluttet. Den gik dog tæt forbi stolpen.

Kampen sluttede 1-0 til FCK, der dermed går videre med en samlet sejr på 3-0 og skal møde Røde Stjerne i næste runde.

Andetsteds måtte AIK se deres Champions League-drøm blive slukket, da holdet efter 120 minutters fodbold tabte til Maribor på grund af udebanemål.

Den svenske klub havde tabt 1-2 i første opgør, men efter 116 minutter lignede det, at de alligevel ville gå videre. Her lukkede de dog et mål ind mod Maribor, som dermed gik videre efter 4-4 samlet.


Af Jonas Sand
Tirsdag 20. august
Mandag 19. august