Luk

Zenit er mestre efter ydmygelse af Lokomotiv

| Premier League | 1 kommentar

Zenit sikrede sig klubbens ottende mesterskab, da Sardar Azmoun scorede hattrick og sendte forfølgerne fra Lokomotiv Moskva hjem med et nederlag på 1-6.

Zenit kunne søndag sikre sig klubbens ottende mesterskab, da de nærmeste forfølgere fra Lokomotiv Moskva var på besøg i den russiske Premier League.

Inden kampen var Zenit seks point foran med tre kampe tilbage i sæsonen, og gæsterne fra Lokomotiv havde dermed behov for point, hvis de skulle gøre sig forhåbninger om at indhente Zenit.

Den opgave så dog svær ud fra kampens start, hvor Zenit lagde bedst ud, og hjemmeholdet kom også foran efter 19 minutter, da Artem Dzyuba lobbede en flot scoring over i mål efter en gang klumpspil i feltet.

Så var Zenit i gang, og små 20 minutter senere blev der sendt en ny scoring i mål.

Denne gang var det en hjørnesparkskombination, som blev sendt ind i panden på Sardar Azmoun, der kunne gøre det til 2-0.

Lokomotiv forsøgte at svare tilbage i kampen, men Zenit var for dominerende, hvorfor det heller ikke var en overraskelse, at hjemmeholdet kom yderligere foran inden pausen, da Pablo nedlagde Dzyuba i feltet.

Sardar Azmoun tog sig af straffesparket som blev sat sikkert ind til en pauseføring på 3-0.

Fra anden halvlegs start gav Zenit bolden op, og hjemmeholdet sendte tre aflevering rundt i egne rækker, inden et indlæg blev sendt ind i feltet til Azmoun, som kunne sparke sit tredje mål i kampen ind.

Derfra lignede det en ydmygelse af Lokomotiv, som også måtte se endnu en mål gå ind fem minutter senere, da Dzyuba prikkede en ripost ind fra nært hold.

Lokomotiv var dog ikke helt uden chancer i opgøret, og det gav også en scoring til gæsterne efter 56 minutter, hvor Francois Kamano fangede Zenit-forsvaret i ubalance, så kan kunne skubbe en reducering i mål fra kort afstand.

Det betød dog ikke, at Zenit var færdige med at score mål, for 11 minutter senere var hjemmeholdets Malcom også i målhumør.

Midtbanespilleren fik bolden i fødderne midt for mål fra omkring 25 meters afstand, hvor han satte en inderside på, der sendte bolden over i målets højre side. En sand perle, der skabte stor begejstring blandt tilskuerne på stadionet i Sankt Petersborg.

Med sejren kunne Zenit fejre klubbens ottende mesterskab. Det er samtidigt klubbens tredje mesterskab på stribe.


Af Krister Olsen
Mandag 24. januar
Søndag 23. januar