Luk

Zinckernagel i Watford: Specielt mod United

| Championship | 0 kommentarer

Infoboks

Watford - Wycombe
Championship (03/03)
Oddset 1,35 5,00 7,80
bet365 1,33 5,00 9,50

Philip Zinckernagel er faldet godt til i Watford, hvor han allerede i sidste weekend debuterede mod Manchester United. bold.dk har talt med kantspilleren om de første indtryk i London-klubben.

Gennem de seneste måneder har 26-årige Philip Zinckernagel været et særdeles varmt navn på transfermarkedet på grund af hans flotte sæson hos norske Bodø/Glimt, som til sidst blev norske mestre, mens Zinckernagel selv blev kåret til årets spiller i Eliteserien.

Op og ned blev der skrevet om den tidligere HB Køge-, FC Helsingør-, og SønderjyskE-spillers fremtid, som 1. januar fik sin afklaring, da Championship-klubben Watford præsenterede den danske kantspiller på en kontrakt til sommeren 2026.

Lidt over en uge senere kunne Zinckernagel så trække i Watford-trøjen for første gang, da han og de nye holdkammerater gæstede Premier League-topholdet Manchester United i FA Cup'en på Drømmenes Teater, Old Trafford.

Zinckernagel fik chancen fra start på venstrekanten, og den debut var en ganske særlig en af slagsen, fortæller Zinckernagel til bold.dk.

- Det var klasse at få debut på Old Trafford. Det var jo lidt specielt bare at blive smidt ind at spille en FA Cup-kamp der. Det var surrealistisk og sjovt at træde ind på Old Trafford, for det er fandme stort og fandme et klasse stadion.

- Det havde været super, super fedt, hvis der havde været fans på stadion, men det var jo stadig en fed oplevelse, siger Zinckernagel og fortsætter:

- Inden kampen forsøgte jeg at forberede mig, som jeg ville gøre til alle andre kampe, men der var da lidt ekstra at glæde sig til med debut, nyt hold og så på Old Trafford. Men da kampen gik i gang, var det en kamp, som alle andre.

Watford fik en ærgerlig start på kampen, da Championship-mandskabet kom bagud efter fem minutter, og så måtte der arbejdes, fortæller Zinckernagel, som var fint tilfreds med sin indsats.

- Det var en svær kamp, hvor vi løb efter bolden, men personligt fik jeg en fin start, synes jeg. Jeg løste mine opgaver rimelig pænt. 

- Jeg vil helst gerne have bolden en smule mere og involveres mere, men hvad kan man forvente, når man spiller sin første kamp og møder United?

- Det var en hård debut, og jeg fik sgu løbet nogle meter, men det var fedt.

Zinckernagel blev skiftet ud efter 76 minutter af kampen, der endte 1-0 til United.

Håbet om flere offensive aktioner

Lørdag har Philip Zinckernagel så mulighed for at få sin første kamp på hjemmebanen Vicarage Road i det nordvestlige London, når Huddersfield kigger forbi i Championship.

Zinckernagel har svært ved at aflæse om den spanske manager Xisco Muñoz allerede har ham i startopstillingen, men efter debuten mod United var der tilfredshed at spore hos træneren, som overtog Watford kort før jul.

- Vi har snakket om, hvordan det gik, og han var vældig tilfreds med min præstation og syntes, jeg faldt godt ind i rollen på trods af, at jeg kun lige havde været der en uge, siger han og fortsætter:

- Der er selvfølgelig nogle detaljer, vi arbejder på i fællesskab. Mod United var det primært defensive opgaver, jeg havde, og der leverede jeg fint nok, men jeg vil gerne være så offensiv som muligt, og det ved han jo også godt.

Offensive aktioner bliver der formentlig flere af, når modstanderne kommer fra Championship.

- Man er selvfølgelig nødt til at arbejde og løbe på den måde mod et hold som United, men jeg glæder mig bare til at få debut i Championship, få debut på hjemmebanen og spille nogle kampe, hvor vi måske kan angribe lidt mere.

- Det bølger mere i Championship, end i en kamp som mod United, hvor et hold dominerede. Det er mere frem og tilbage, og i ligaen kan jeg forhåbentligt få flere offensive aktioner.

Watford har dog ikke været noget offensivt festfyrværkeri endnu, da det er blevet til 25 kasser i 22 runder.

- Fordel, at træneren ser mig spille flere pladser

Den spanske manager, Muñoz, var et af trækplastrene, som fik Zinckernagel til at blive helt overbevist om Watford, for der er store planer med danskeren, som har fået trøjenummeret syv.

- Klubben tror og føler, at jeg har potentialet til at blive en vigtig spiller i løbet af sæsonen. Men det er lidt op til mig selv, hvor hurtigt jeg tilpasser mig Championship og spillestilen, men min fordel er, at træneren føler, han kan bruge mig på begge kanter og som angriber, så jeg har lidt flere pladser at spille på, siger Zinckernagel og uddyber:

- Han føler, jeg er lidt en anden type end nogle af de andre spillere, så jeg kan give noget andet, og det er jo et fint udgangspunkt.

- Den spanske træner var med til at overbevise mig om at vælge Watford. Den tidligere træner (Vladimir Ivic, red.) var mere defensiv, så der havde jeg lidt flere spørgsmålstegn, men den spanske træner vil ud over stepperne.

- Han prøver at bygge sin spillestil ind i gruppen, og det kan blive rigtig spændende, tror jeg. Det er lidt anderledes end nogle af de andre Championship-klubber, kan man sige, og han vil have bolden mere.

Kampen mod Huddersfield spilles klokken 16.00 dansk tid. Inden opgøret er Watford på sjettepladsen med 37 point, mens Huddersfield er nummer 13 med 31 point.

Højt tempo og hårdt spil

Watford har indtil videre spillet to kampe, mens Zinckernagel har været i klubben, og han føler sig begunstiget af, at kampprogrammet har givet ham mulighed for at blive kørt nemmere ind på holdet efter et par dages individuel træning med klubbens fysioterapeuter.

- Jeg var lidt heldig med, at der var lidt udsatte kampe, så jeg kunne få en hel træningsuge inden kampen mod United. Det var jo klasse for mig, for så kunne jeg lige nå at møde drengene og træne lidt med, før jeg blev smidt i kamp, siger Zinckernagel.

Og i træningen har den største omvæltning været tempoet i spillet, hvor der bliver gået til den i de fysiske dueller.

- Det er klart tempoet, der er den største forskel. Der bliver spillet hurtigere, også selv om det nogle gange ikke er helt nødvendigt.

- Så er det også mere fysisk og folk er bare hurtigere og stærkere, og de spiller lidt hårdere. Men jeg føler klart, at jeg kan være med i spillet på bolden, siger den 26-årige dansker.

Indtil videre har tilværelsen i den engelske storby ikke været mødet med en pulserende metropol endnu, for London er lukket i på grund af strenge corona-restriktioner, mens Zinckernagel har boet på hotel.


Af Jonas Dalgård
Tirsdag 2. marts