Luk

Zlatan gjorde CL-comeback i ny Milan-nedtur

| Champions League | 3 kommentarer

Infoboks

FC Porto - AC Milan 1-0
Champions League gruppe B
65' 1-0 Luis Diaz

FC Porto hentede sin første sejr i Champions League, da de slog AC Milan knebent med 1-0 i en kamp, hvor Zlatan Ibrahimovic vendte tilbage til europæisk fodbold efter en skade.

I den anden halvdel af Gruppe B fik FC Porto besøg af AC Milan og Simon Kjær tirsdag aften.

Selvom de italienske gæster havde vist sig spillemæssigt godt frem i turneringen, var det endnu ikke blevet til et eneste point. Så opgøret mod Porto var en kamp, der skulle vindes, hvis man fortsat ville drømme videre om avancement til slutspillet. 

Hjemmeholdet havde indsamlet et enkelt point, da man formåede at holde nullet mod Atlético Madrid i den første gruppekamp, men led siden en 1-5-afklapsning til Liverpool. Dog havde mandskabet rejst sig. 

Porto slog nemlig Sintrense med 5-0 i fredags i den hjemlige liga.

Simon Kjær skulle styre milanesernes defensiv fra kampens start, da han var placeret i det centrale forsvar, mens Rafael Leao og Olivier Giroud var at finde helt fremme.

Men det var i den anden ende det startede hektisk, da Sergio Oliviera fik et gult kort efter tre minutters spil, og så var intensiteten lagt. 

Kort efter kom Luis Diaz frem til en afslutning for Porto, men hans skud gik et stykke forbi venstre målstolpe.

Efter et kvarters spil gik Simon Kjær i græsset efter en hård duel, og derefter kom han i vejen for et farligt Porto-skud. Danskeren var i den grad i fokus fra kampens start.

Herfra stod der Porto på det meste, og Milan skulle være glade for, at de ikke var bagud, efterhånden som kampen skred frem. 

Olivier Giroud havde milanesernes første skud indenfor målrammen i det 40. minut, og det var det tætteste, de kom på modstanderens mål, inden dommeren, Felix Brych, fløjtede til pause.

Anden halvlegs start var stille, men efter 58 minutter reagerede Stefano Piolo fra trænerbænken.

Han sendte tre friske spillere på banen. Heriblandt 40-årige Zlatan Ibrahimovic, der erstattede Giroud og dermed gjorde comeback på den europæiske scene efter en skade, der har holdt ham ude siden midten af september.

Men lige lidt hjalp det. For det var Porto, der bragte sig foran.

Efter en masse tumult i feltet endte bolden hos den 24-årige colombianer, Diaz, der bragede den fladt ind bag Ciprian Tatarusanu Milan-målet.

1-0 til Porto, og det forblev stillingen frem til slutfløjtet.

Dermed er AC Milan stadig uden point i Champions League, mens Porto tog sin første sejr. 


Af Rasmus Glud
Onsdag 8. december
Tirsdag 7. december