LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Zorniger øger fokus på overfaldsfodbolden

| Superligaen | 11 kommentarer
Arkivklip: Hylende morsomt - FCK-fan bliver hypnotiseret til at være Brøndbyfan
Vejle henter slovensk forsvarsveteran
Onside Retro: Da bundholdet B93 besejrede frustreret Brøndby-hold
'Vi blev provokeret' - AGF-spiller om klammeri med Brøndby og Halimi
AaB nakker Brøndby i KMD Cup-finalen: Se alle 6 mål her
Zorniger øger fokus på overfaldsfodbolden
Foto: Getty Images

Infoboks

Brøndby IF - OB
Superligaen Mesterskabsspil (29/03)
bet365 2,15 3,50 3,25
Brøndby-træner Alexander Zorniger erkender, at holdets såkaldte gegenpressing i denne sæson ikke har nået samme niveau som tidligere - det har derfor stort fokus i foråret.

Da Alexander Zorniger i 2016 gjorde sit indtog i Brøndby, formåede han på rekordtid at implementere en hidsig spillestil med et hidsigt genpres, som overfaldt de fleste modstandere.

Såkaldt gegenpressing var også en af nøglerne, da Brøndby i sidste sæson var marginaler fra at snuppe det første mesterskab siden 2005. 

Midtbanegeneral Christian Nørgaard kommanderede, og alle lige fra Teemu Pukki i front til eksempelvis Johan Larsson i bag leverede et arbejdsraseri af en anden verden, når bolden skulle vindes tilbage i egen hule.

I sommer forlod både Teemu Pukki og Christian Nørgaard klubben, og i denne sæson er genpresset blegnet en smule i forhold til tidligere, erkender manden bag, Alexander Zorniger.

- Jeg er enig i, at vi er i stand til at nå endnu højere niveauer i forhold til gegenpressing, og det er også et af vores mål for foråret, siger Alexander Zorniger.

- Vi gjorde det fantastisk i to år, men jeg er ikke troldmand - jeg er træner. Nogle spillere fanger det med det samme, og nogle spillere tager længere tid om at forstå det. Det er helt naturligt, at nye spillere skal bruge lidt tid til at vænne sig til det, siger Zorniger.

Ingen bliver hele tiden bedre 
Afskeden med flere vigtige spiller i sommer var et hårdt slag for Brøndby, som på flere måder måtte starte en lille smule forfra.

- Ingen hold er i stand til bare at blive bedre og bedre hele tiden. Vi må acceptere, at vi jævnligt mister meget vigtige spillere. Efter Johan Larsson nu har forladt os, har vi mistet fire ud af fem spillere fra spillerrådet på et halvt år, siger Zorniger.

Brøndby-træneren virkede dog afklaret, da bold.dk mødte ham onsdag, og nu fokuserer han udelukkende på at opbygge en ny stamme, og han tror på, at nivauet i genpresset kan genvindes.

- Vi skal forbedre vores arbejde imod bolden. Vi scorede selv de fleste af vores mål efter omstillinger, så selv om vi har bolden meget, skal vi fremprovokere situationer, hvor vi vinder bolden og igangsætter en omstilling, siger Zorniger.

Dødbolde og omstillinger
Alexander Zorniger har desuden brugt vinterpausen på at gennemanalysere efteråret, og han er kommet frem til flere konklusioner, som bliver omdrejningspunktet for vinteropstarten.

- Vi kommer til at have højt fokus på at forsvare dødbolde og omstillinger. Det er noget af det, vi har lukket for mange mål ind på. Vi er gode til at forsvare os, når de andre har bolden i det etablerede spil, men vi har bøvlet med restforsvaret, så det skal vi fokusere på.

- Derudover vil vi ikke rotere lige så meget, som vi gjorde i starten af sæsonen, siger Zorniger, som naturligvis har stor fokus på det konditionelle.

- Vi skal have bygget det fysiske fundament op, for det er afgørende for alt det, vi laver, siger Alexander Zorniger.

Han fortæller desuden, at han er rigtig glad for, at det lykkedes at forlænge aftalen med en bærende spiller som Kamil Wilczek, efter at flere af de bærende spillere som nævnt har forladt klubben i løbet af det seneste halve år.

nicolai@bold.dk


Se alle kampe fra EM-kvalifikationen Kom i gang nu på Eurosport Player 
Advertisement Advertisement

Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

10 kommentarer

Sir_Cumcised 09:14          
Ahh come on Danped89. Formålet med det indlæg er rimelig klart og det er næppe noget der giver en fed debat.

I det mindste kunne du da have været lidt sjov og skrive noget om at Kamil W tydeligvis allerede er klar på overfaldsfodbold eller et eller andet. ;)
Majhede 09:23          
Der skal penge til, hvis man vil spille den slags fodbold. At danse med den røde tyr koster.
Nicodemus 09:25          
Zorniger har selvfølgelig ret i at miste 4 ud af 5 spillere fra spillerrådet giver problemer.

Men at tro at en genopbygning af evner, ville ændre på det en-dimensionelle i hans taktik, er en stor fejl.

Så godt som alle hold, laver omstillinger på samme måde imod BIF, årsagen er ganske simpel... Det virker imod BIF... uanset hvor gode spillere Zorniger har, så vil en omstilling hvor bolderobreren sætter første mand og derefter orkestrere et hurtigt sideskift, sørge for at holdet er i uligevægt.
Hvis der samtidig er en angriber med fart i støvlerne, så gælder det om at trække sig langt tilbage, for at kunne få mest muligt plads på BIFs banehalvdel til en løbeduel mod de centrale backs.

Det er ikke raketvidenskab, ej heller noget som Zorniger har fået løst siden 2.bundesligaen i Red Bull.
Der er ganske enkelt en grundliggende svaghed i taktikken, hvis det første genpres ikke sætter modstanderen under nok pres til at lave en upræcis aflevering.
Dertil kommer så opdækningen på dødbolde, som også har være problematisk (men det kan trods alt trænes).
JollyRoger 09:54          
Jeg var vild med Zorniger i starten, da hans stil var helt anderledes, og hans personlighed ligeså.

Men er han ikke efterhånden ved ligne en mand, der har mistet taget? Åbenlyse diskussioner, kritik af spillerne, og ansvarsfralæggelse?

".... men jeg er ikke troldmand - jeg er træner. Nogle spillere fanger det med det samme, og nogle spillere tager længere tid om at forstå det."

Altså er det spillernes skyld, og absolut ikke hans egen.
Majhede 10:14          
Har virket presset længe!
Dressea1 12:24          
Har oprettet en profil bare for at sige "nice"...
morrison66 12:54          
JollyRoger

Det er nu meget normalt at der er forskel på hvor hurtigt forskellige spiller lærer, og det er lige meget hvad for et system du spiller. Så det ser jeg ikke som nogen vild udtalelse og det er jo ikke fordi han sætter navn på og siger ham og ham, er ikke ligeså fodbold intelligent, som ham og ham.
Tirsdag 19. marts