LeoVegas.dk ready? betfair Bethard Casino24 Advertisement

Zwolle-chef: Namli har landsholdsniveau

| Æresdivisionen | 3 kommentarer
Zwolle-chef: Namli har landsholdsniveau
Foto: PEC Zwolle

Infoboks

Zwolle - Feyenoord
Æresdivisionen (19/01)
bet365 5,50 4,00 1,57
NordicBet 5,10 4,25 1,60
Oddset 4,90 4,20 1,60

Se Premier League og meget mere fodbold

Kom i gang nu på Eurosport Player 

Advertisement
Zwolle-direktør Gerard Nijkamp fremhæver Younes Namli som nøglespiller for de hollandske subtoppere og spår kreatøren gode muligheder for at komme ind i landsholdsvarmen hos enten Danmark eller Marokko.

Efter to og et halvt blandede år i Heerenveen skiftede Younes Namli i sommer til PEC Zwolle på en treårig aftale, og her har den tidligere AB-profil fra dag ét været en kreativ nøglespiller for Æresdivisions øjeblikkelige nummer fem.

Sådan beskriver Zwolles tekniske direktør Gerard Nijkamp i hvert fald sin danske offensivsspiller.

- Younes kæmpede lidt med tingene i Heerenveen, men lige fra første øjeblik i Zwolle har det været et rigtigt godt match. Vi er utrolig glade for hans præstationer som en kreativ højre wing, der trækker meget ind i banen, siger Nijkamp til bold.dk og tilføjer:

- Vi scoutede ham i Heerenveen og var derfor godt klar over, at han har store tekniske kvaliteter og dribler godt. Men han scorede ikke så mange mål i Heerenveen og i betragtning af, hvordan det gik op og ned op og ned for ham i den sidste sæson, har han i den grad levet op til forventninger i PEC Zwolle.

- Younes har spillet 22 af 23 ligakampe fra start, og han har bidraget med et pænt antal mål og assists, så vi er meget glade, siger Nijkamp om Namli, der inklusiv pokalkampene har lavet seks mål og fem assists i 26 kampe for Zwolle.

Øje for de dybe muligheder

Namli har udover sine mål og assists ifølge statistiksitet Who Scored skabt femteflest chancer af alle i ligaen og rangerer generelt blandt de bedste Zwolle-spillere i sæsonen.

- Det stemmer meget godt overens med min opfattelse af Younes' præstationer. Han er jo ikke en typisk kantspiller, der stryger til baglinien og slår indlæg, sådan som vi normalt bedst kan lide dem i Holland. Han er mere en slags anden 10'er på vores hold. 

- Han spiller som venstrebenet højrekant, der trækker ind i banen og skaber spillet på den sidste tredjedel. Når vi har bolden, er han er en nøglespiller for os med sin teknik og store evne til at sætte sine holdkammerater i scene.

- Younes skiller sig lidt ud i forhold til andre kreative spillere, da han laver rigtigt mange af sine afleveringer i dybden. Han er ikke så orienteret tilbage i banen eller til siden som andre pasningsspillere. Han kigger meget ofte efter de dybe muligheder.

- Han skal stadig udvikle sig i forhold til at lave endnu flere mål og assists selv. Det er et af hans næste skridt, men i forhold til, at han kun har været hos os i et halvt år, er tallene meget tilfredsstillende, siger Nijkamp og fremhæver Namlis sammenspil med blandt andre den newzealandske midtbanedynamo Ryan Thomas og venstrekanten Youness Mokhtar. 

Namli har kontrakt med Zwolle til sommeren 2020, men så længe er han næppe i klubben.

- Jeg håber ikke, at Younes bliver her så længe. Vi har indledt et samarbejde, hvor vi hjælper hinanden. Younes hjælper klubben med at nå vores mål, og vi skaber sammen en platform, hvor han kan udvikle sig endnu mere og blive interessant for større klubber.

- Vi må se, om det er aktuelt til sommer. Ellers er det helt sikkert aktuelt næste sommer, siger Nijkamp.

Marokko har scoutet Namli

Namli spillede en U21-landskamp for Danmark i 2015, men derudover har han indtil videre ikke den store landsholdserfaring. Med sine marokkanske rødder har Namli dog potentielt muligheder hos to VM-nationer.

- Jeg er ikke bekendt med, at de danske landstrænere har været på vores stadion og se Younes i aktion, men der kan måske godt have været en scout og se på ham.

- Den marokkanske træner så vores kamp mod Utrecht i sidste uge, men jeg ved ikke, om de har taget kontakt med ham i forhold til deres bruttotrup til VM og sådan.

Har Younes efter din mening niveau til at spille landsholdsfodbold?

- Ja, det synes jeg. Jeg hæfter mig især ved, at han ikke bare spiller to-tre gode kampe og så falder lidt ud. Han har præsteret meget stabilt. 

- Desuden spiller han nogle af sine bedste kampe mod de hold, der er på et lidt højere niveau end vores. Mod Ajax, Feyenoord og PSV. Hold, der normalvis spiller med i de europæiske turneringer.

- Derfor tror jeg også, at han kan gøre sig gældende på et landshold. Især på grund af sine kreative evner må han være i søgelyset hos både det danske og marokkanske landshold, siger Zwolle-bossen.

Namli har over for bold.dk slået fast, at han først vil tage stilling til sin eventuelle landsholdsfremtid, når han har en reel beslutning at træffe. Og den er endnu ikke opstået.

Både Danmark og Marokko spiller i slutningen af marts deres sidste testkampe inden bruttotrupperne til VM skal udtages.

mikael@bold.dk

Se Premier League og meget mere fodbold Kom i gang nu på Eurosport Player 
Advertisement

Af Mikael Blond
Torsdag 17. januar
Onsdag 16. januar