Luk

1. division pulje 1: KoldingQ II hentede den første sejr

| 1. Division (k) | 0 kommentarer

Infoboks

Femte runde i pulje 1 i landets næstbedste række er i denne weekend blevet afviklet, og bold.dk bringer her et overblik over kampene.

Kampene i 3F Ligaen har i weekenden ligget stille, men der har været fuldt program i landets næstbedste række.

KoldingQ II hentede lørdag sæsonens første sejr, da det blev 2-0 hjemme over det ellers ubesejrede tophold Sundby i 1. divisions pulje 1.

Herunder er bold.dk klar med et overblik over de hold, der har været i aktion i løbet af weekenden i pulje 1.

Herlufsholm - Birkerød 3-1
Der var lagt op til en spændende dyst lørdag eftermiddag, da Herlufsholm hjemme på Seiffert Arena bød Birkerød op til dans.

Herlufsholm skulle forsøge at finde tilbage på rette spor efter forrige rundes 2-0-nederlag til Greve, mens gæsterne skulle fortsætte de positive takter, der senest kastede en 3-2-sejr af sig over Østerbro IF.

Herlufsholm-mandskabet kom bedst fra start, og efter en scoring fra Alberte Hallgren i det 15. minut var værterne godt i gang.

Kort inde i anden halvleg udbyggede hjemmeholdet føringen ved Laura Petersen, inden Maria Brandt øgede til 3-0 ni minutter senere, og så gjorde det mindre, at Birkerøds Emilie Vermehren fik reduceret til 3-1 før slutfløjt.

Med sejren har Herlufsholm nu hentet to sejre ud af fem mulige, der sender dem op på sjettepladsen med seks point, mens Birkerød dumper ned på sidstepladsen med fire point. Birkerød skal forsøge at rejse sig lørdag, når Greve kommer på besøg, mens Herlufsholm møder Østerbro IF på udebane.

B. 93 - FC Damsø 2-2
I lørdagens andet opgør var det to hold fra den sjove ende af tabellen, der stod overfor hinanden, da B. 93 hjemme tog imod FC Damsø. Blot to point adskilte de to hold inden opgøret, så der var på mange måder en tæt affære i vente.

Værterne B. 93 kom med en god omgang selvtillid i støvlerne efter seneste 3-1-sejr over Kolding B, mens Damsø skulle vaske 2-1-nederlaget til Sundby væk. Den mission lykkedes dog ikke for Damsø, der måtte tage til takke med det ene point.

Mette Perthu-Hansen bragte planmæssigt værterne i front efter blot tre minutter efter et hjørnespark. B. 93 kom kom ligeledes frem til flere gode chancer.

Kampbilledet fik dog en hurtig vending på blot to minutter, da Damsøs Rikke Sparving og Sasha Denham fandt vejen til netmaskerne i det 37. og 39. minut, og så var gæsterne i front med 2-1.

Herefter stod der Damsø på det meste, inden Mette Perthu-Hansen, der scorede målet til 1-0, også stod bag den udlignende 2-2-scoring med tyve minutter igen. Flere mål blev det ikke til, hvorfor det sluttede 2-2.

Efter seks kampe ligger oprykkerne fra B. 93 dermed fortsat på andenpladsen. B. 93 møder i næste weekend Sundby på udebane, mens FC Damsø allerede skal i aktion onsdag aften, når det gælder Greve på hjemmebane.

KoldingQ II - Sundby 2-0
Det var top mod bund, da bundproppen KoldingQ II hjemme havde besøg af topholdet Sundby. Oprykkerne fra Kolding havde endnu ikke smagt sejrens sødme i sæsonen, og skulle altså forsøge at ændre på den statistik mod ubesejrede Sundby.

Efter 25 minutter sendte Signe Baattrup værterne på rette kurs med sin scoring til 1-0, inden Mathilde Madsen med ti minutter igen øgede til 2-0, som blev kampens resultat.

Femte gang blev således lykkens gang for 1. divisions-oprykkerne KoldingQ II, da det lykkedes for første gang i sæsonen at hente en sejr.

Med sejren fravrister koldingenserne sig sidstepladsen og rykker op på syvendepladen med en bedre målscore end Birkerød på sidstepladsen. Sundby fastholder stadig førstepladsen i toppen af rækken, hvor man har ét point mere end B. 93 på andenpladsen og tilmed en kamp i hånden.

KoldingQ II møder i næste runde FC Damsø på udebane, mens Sundby får besøg af B. 93 i en vaskeægte topkamp.


Af Maria Kammann
Suveræne Danmark hentede ny 5-1-sejr

Danmark holder liv i håbet om at komme med til VM i Frankrig næste år, efter at det tirsdag aften blev til en flot 5-1-sejr på hjemmebane mod Ungarn.

Danmark lever i VM-kvalifikationen efter 5-1-sejr over Ukraine

Det danske landshold leverede en fremragende indsats, da Lars Søndergaards mandskab fredag aften hentede en fuldt fortjent 5-1-sejr på udebane mod Ukraine i VM-kvalifikationen.

VSK Aarhus-cheftræner stopper til sommer

VSK Aarhus' cheftræner Henrik Andersen stopper som manden i trænersædet, når sæsonen er slut.

Sanne Troelsgaard tager endnu et år i Rosengård

Landsholdsprofilen Sanne Troelsgaard har forlænget sin kontrakt med svenske FC Rosengård for yderligere et år.

Fortuna-formand Jette A: Har de bedste forhold i landet

Fortuna Hjørring-formand Jette Andersen hylder sit unge hold for søndagens 4-0-sejr på udebane over BSF, der sikrede nordjyderne det tiende mesterskab. Klubben har nogle af de bedste forhold i landet, fortæller hun.

Fortuna Hjørring snuppede guldet i Ballerup

Fortuna Hjørring snuppede sit tiende danske mesterskab, da det blev til en sikker 4-0-sejr over BSF. Tamires de Brito scorede to af målene.

Fortuna-træner: Skal tilbage på sporet

Guldaspiranterne Fortuna Hjørring skuffede senest med et 2-1-nederlag til VSK Aarhus, og det skal der rettes op på i søndagens kamp mod BSF, mener assistenttræner Peter Enevoldsen, hvor nordjyderne får en ny mulighed for at sikre sig mesterskabet.

BSF forlænger med succestræner Thomas Maale

BSF har forlænget kontrakten med cheftræner Thomas Maale, der i denne sæson har ført klubben frem til at være med i 3F Ligaens slutspil.

KoldingQ tæt på bronze efter vital 3-0-sejr

KoldingQ hentede tre vigtige point, da de på hjemmebane sejrede med 3-0 mod bronzerivalerne BSF. Alle tre mål faldt i anden halvleg.

Brøndby smadrede Odense Q 8-0

Nanna Christiansen scorede hele fire mål, da Brøndby søndag på hjemmebane storsejrede med hele 8-0 mod Odense Q. Dermed bevarer de blå-gule håbet om det danske mesterskab.

Fortuna Hjørring missede mesterskabs-matchbold

Fortuna Hjørring led et sjældent nederlag på hjemmebane ved at tabe 2-1 til VSK Aarhus, og dermed missede nordjyderne deres første mulighed for at sikre sig det danske mesterskab.

Trustrup og Boye tilbage på landsholdet

Julie Trustrup og Simone Boye er tilbage på landsholdet til de kommende to vigtige VM-kvalifikationskampe mod Ukraine og Ungarn.

Harder forgæves på tavlen i Champions League-finale

Pernille Harder kom på tavlen for Wolfsburg, men det rakte ikke til en sejr, da det blev til et 1-4-nederlag til franske Lyon i Champions League-finalen.

Harder og Wolfsburg kan vinde The Treble

Pernille Harder og Wolfsburg har muligheden for at vinde The Treble, når det torsdag aften gælder finalebraget i den prestigefyldte turnering Champions League mod franske Lyon.

Fortuna Hjørring én sejr fra mesterskabet

Fortuna Hjørring fik netmaskerne til at blafre hele syv gange i 3F Liga-kampen mod Odense Q, der med 7-0-sejren nu kun er én sejr fra det danske mesterskab.

KoldingQ tættere på bronze efter vital 1-0-sejr

Signe Boysens mål efter 65 minutter sikrede KoldingQ en vital 1-0-sejr over rivalerne VSK Aarhus i dysten om bronzemedaljerne.

Nanna Christiansen scorede to i Brøndby-storsejr

Nanna Christiansen scorede to mål, da Brøndby bankede lokalrivalerne BSF med hele 5-1.

Harder og Wolfsburg vandt The Double

Pernille Harder og Wolfsburg sikrede sig The Double i tysk fodbold, da mestrene efter forlænget og straffespark vandt pokalfinalen mod Bayern München.

Rikke Sevecke: BSF en kamp som alle andre

Brøndbys Rikke Sevecke kalder lørdagens lokalopgør mod sin tidligere klub BSF for en kamp som alle andre. Forsvarsspilleren forventer en intens affære.

Odense Q-målscorer: Fedt at prøve lykken udefra

Odense Q indkasserede i weekenden endnu et nederlag til samlingen, da det på udebane blev til et nederlag på 2-1 til BSF. Line Munk stod bag det reducerende mål, og forsvarsspilleren har blandede følelser omkring kampen.