Luk

Dagens overblik: Danske profiler i aktion

| International | 0 kommentarer

Infoboks

Søndag er der flere kampe på tapetet, og vi får fornøjelsen af action i flere af de europæiske turneringer, hvor blandt andre Pernille Harder, Nadia Nadim, Sanne Troelsgaard, Simone Boye og Katrine Veje kan komme i kamp.

Vi får denne søndag fornøjelsen af action i flere af de europæiske fodboldturneringer, hvor en række af de danske spillere kan komme i spil.

I Spanien er der Primera Division på programmet. Sofie Junge og Levante møder Zaragoza, mens Line Røddik og topholdet Barcelona brager ind i Huelva.

Forsvarsspilleren Sofie Junge fik fuld spilletid, da Levante i seneste spillerunde hentede en 2-1-sejr hjemme over Huelva, mens catalanerne delte i porten i topkampen mod rivalerne Atletico Madrid.

I det svenske er der pokalbold på tapetet, og her venter en interessant kamp med danske øjne.

Rosengård, med Sanne Troelsgaard og Simone Boye, tager nemlig hjemme imod Djurgården i Svenska Cupens semifinale. Klubben avancerede til semifinalen i sidste uge via en 3-2-sejr over Kristianstad, hvor både Troelsgaard og Boye kom på måltavlen.

I England skal Nadia Nadim og Mie Leth Jans møde Sunderland på udebane i FA Cup-kvartfinalen. Det blåblusede mandskab spillede sig i kvartfinalen med en 3-1-sejr over Birmingham, hvor Nadim bragte City i front. Men kampen sluttede 1-1, og derfor måtte de to hold ud i forlænget spilletid. Her trak City det længste strå.

Manchester City var i aktion onsdag aften, og her blev det til et 1-0-nederlag til Arsenal i Continental Tyres Cup-finalen, og derfor skal det engelske tophold forsøge at rejse sig i dagens kamp.

I Tyskland ruller bolden også, og her skal Pernille Harder og Wolfsburg på besøg hos Jena i 14. spillerunde i den bedste tyske række.

Den tyske storklub er kommet flyvende fra land i Bundesligaen med 34 point for 13 kampe, hvor det er blevet til 11 sejre og blot et enkelt nederlag.

I det franske tager Katrine Veje og Montpellier hjemme imod Paris FC. Her skal Montpellier forsøge at fortsætte den gode stime, holdet er inde i. Senest blev det til en 3-1-sejr ude mod Guingamp.

Modstanderen Paris FC, der ikke har vundet en kamp siden den 10. december, er nummer fire i tabellen med 21 point, mens Veje og Montpellier indtager tredjepladsen med 16 point flere.

Dagens højdepunkter:
12.00: Zaragoza - Levante
13.00: Huelva - Barcelona
14.00: Rosengård - Djurgården
14.00: Sunderland - Manchester City
14.00: Jena - Wolfsburg
15.00: Montpellier - Paris FC


Af Maria Kammann
Suveræne Danmark hentede ny 5-1-sejr

Danmark holder liv i håbet om at komme med til VM i Frankrig næste år, efter at det tirsdag aften blev til en flot 5-1-sejr på hjemmebane mod Ungarn.

Danmark lever i VM-kvalifikationen efter 5-1-sejr over Ukraine

Det danske landshold leverede en fremragende indsats, da Lars Søndergaards mandskab fredag aften hentede en fuldt fortjent 5-1-sejr på udebane mod Ukraine i VM-kvalifikationen.

VSK Aarhus-cheftræner stopper til sommer

VSK Aarhus' cheftræner Henrik Andersen stopper som manden i trænersædet, når sæsonen er slut.

Sanne Troelsgaard tager endnu et år i Rosengård

Landsholdsprofilen Sanne Troelsgaard har forlænget sin kontrakt med svenske FC Rosengård for yderligere et år.

Fortuna-formand Jette A: Har de bedste forhold i landet

Fortuna Hjørring-formand Jette Andersen hylder sit unge hold for søndagens 4-0-sejr på udebane over BSF, der sikrede nordjyderne det tiende mesterskab. Klubben har nogle af de bedste forhold i landet, fortæller hun.

Fortuna Hjørring snuppede guldet i Ballerup

Fortuna Hjørring snuppede sit tiende danske mesterskab, da det blev til en sikker 4-0-sejr over BSF. Tamires de Brito scorede to af målene.

Fortuna-træner: Skal tilbage på sporet

Guldaspiranterne Fortuna Hjørring skuffede senest med et 2-1-nederlag til VSK Aarhus, og det skal der rettes op på i søndagens kamp mod BSF, mener assistenttræner Peter Enevoldsen, hvor nordjyderne får en ny mulighed for at sikre sig mesterskabet.

BSF forlænger med succestræner Thomas Maale

BSF har forlænget kontrakten med cheftræner Thomas Maale, der i denne sæson har ført klubben frem til at være med i 3F Ligaens slutspil.

KoldingQ tæt på bronze efter vital 3-0-sejr

KoldingQ hentede tre vigtige point, da de på hjemmebane sejrede med 3-0 mod bronzerivalerne BSF. Alle tre mål faldt i anden halvleg.

Brøndby smadrede Odense Q 8-0

Nanna Christiansen scorede hele fire mål, da Brøndby søndag på hjemmebane storsejrede med hele 8-0 mod Odense Q. Dermed bevarer de blå-gule håbet om det danske mesterskab.

Fortuna Hjørring missede mesterskabs-matchbold

Fortuna Hjørring led et sjældent nederlag på hjemmebane ved at tabe 2-1 til VSK Aarhus, og dermed missede nordjyderne deres første mulighed for at sikre sig det danske mesterskab.

Trustrup og Boye tilbage på landsholdet

Julie Trustrup og Simone Boye er tilbage på landsholdet til de kommende to vigtige VM-kvalifikationskampe mod Ukraine og Ungarn.

Harder forgæves på tavlen i Champions League-finale

Pernille Harder kom på tavlen for Wolfsburg, men det rakte ikke til en sejr, da det blev til et 1-4-nederlag til franske Lyon i Champions League-finalen.

Harder og Wolfsburg kan vinde The Treble

Pernille Harder og Wolfsburg har muligheden for at vinde The Treble, når det torsdag aften gælder finalebraget i den prestigefyldte turnering Champions League mod franske Lyon.

Fortuna Hjørring én sejr fra mesterskabet

Fortuna Hjørring fik netmaskerne til at blafre hele syv gange i 3F Liga-kampen mod Odense Q, der med 7-0-sejren nu kun er én sejr fra det danske mesterskab.

KoldingQ tættere på bronze efter vital 1-0-sejr

Signe Boysens mål efter 65 minutter sikrede KoldingQ en vital 1-0-sejr over rivalerne VSK Aarhus i dysten om bronzemedaljerne.

Nanna Christiansen scorede to i Brøndby-storsejr

Nanna Christiansen scorede to mål, da Brøndby bankede lokalrivalerne BSF med hele 5-1.

Harder og Wolfsburg vandt The Double

Pernille Harder og Wolfsburg sikrede sig The Double i tysk fodbold, da mestrene efter forlænget og straffespark vandt pokalfinalen mod Bayern München.

Rikke Sevecke: BSF en kamp som alle andre

Brøndbys Rikke Sevecke kalder lørdagens lokalopgør mod sin tidligere klub BSF for en kamp som alle andre. Forsvarsspilleren forventer en intens affære.

Odense Q-målscorer: Fedt at prøve lykken udefra

Odense Q indkasserede i weekenden endnu et nederlag til samlingen, da det på udebane blev til et nederlag på 2-1 til BSF. Line Munk stod bag det reducerende mål, og forsvarsspilleren har blandede følelser omkring kampen.