Luk

Danmark lever i VM-kvalifikationen efter 5-1-sejr over Ukraine

| Danmark (k) | 6 kommentarer

Infoboks

Det danske landshold leverede en fremragende indsats, da Lars Søndergaards mandskab fredag aften hentede en fuldt fortjent 5-1-sejr på udebane mod Ukraine i VM-kvalifikationen.

Efter 1-0-sejren over Ukraine for to måneder siden skulle det danske landshold fredag aften forsøge at følge op på præstationen i udekampen mod netop Ukraine i VM-kvalifikationen.

Danmark var pisket til sejr for at holde liv i VM-håbet, og danskerne fik da også en lovende start på kampen.

Således skulle der blot gå seks minutter, før Nadia Nadim sørgede for en dansk 1-0-føring, da hun haede bolden i mål efter et oplæg fra Pernille Harder på frispark.

Herefter lagde ukrainerne et hårdt pres mod det danske mål, men Stina Lykke holdt værterne fra fadet med flere fine redninger.

Det var dog et dansk landshold, der var toneangivende i flere perioder af kampen, og efter en halv times spil noterede anfører Pernille Harder sig også på scoringstavlen.

Den 25-årige angriber, der spillede sin landskamp nummer 100, drev på egen hånd bolden frem og tog chancen langt udefra. På kølig vis hamrede hun bolden i netmaskerne, og så var danskerne i front med 2-0.

Danmark kunne således gå til pause med en føring på 2-0.

Anden halvleg var blot syv minutter gammel, da Nadia Nadim kæmpede sig til et straffespark, som Manchester City-spilleren selv omsatte til mål.

Efter 74 minutter fik Nadia Nadim mulighed for at score hattrick, da hun på ny kæmpede sig til et straffespark. Men denne gang måtte offensivspilleren se sit skud blive nappet fra ellevemeterpletten.

Med ti minutter igen lukkede og slukkede Sanne Troelsgaard kampen efter en dyb stikning fra anfører Pernille Harder. På flotteste vis lobbede hun bolden over den ukrainske keeper i det fjerneste hjørne.

I overtiden lykkedes det Ukraine at få reduceret til 1-4, inden Sanne Troelsgaard igen var i målscorerens rolle, da hun i det 95. minut gjorde det til slutresultatet 5-1.

Sejren betyder, at Danmark forbliver på andenpladsen, tre point efter Sverige.

Lars Søndergaards tropper spiller igen tirsdag aften, hvor Ungarn gæster Energi Viborg Arena.


Af Maria Kammann
Suveræne Danmark hentede ny 5-1-sejr

Danmark holder liv i håbet om at komme med til VM i Frankrig næste år, efter at det tirsdag aften blev til en flot 5-1-sejr på hjemmebane mod Ungarn.

Danmark lever i VM-kvalifikationen efter 5-1-sejr over Ukraine

Det danske landshold leverede en fremragende indsats, da Lars Søndergaards mandskab fredag aften hentede en fuldt fortjent 5-1-sejr på udebane mod Ukraine i VM-kvalifikationen.

VSK Aarhus-cheftræner stopper til sommer

VSK Aarhus' cheftræner Henrik Andersen stopper som manden i trænersædet, når sæsonen er slut.

Sanne Troelsgaard tager endnu et år i Rosengård

Landsholdsprofilen Sanne Troelsgaard har forlænget sin kontrakt med svenske FC Rosengård for yderligere et år.

Fortuna-formand Jette A: Har de bedste forhold i landet

Fortuna Hjørring-formand Jette Andersen hylder sit unge hold for søndagens 4-0-sejr på udebane over BSF, der sikrede nordjyderne det tiende mesterskab. Klubben har nogle af de bedste forhold i landet, fortæller hun.

Fortuna Hjørring snuppede guldet i Ballerup

Fortuna Hjørring snuppede sit tiende danske mesterskab, da det blev til en sikker 4-0-sejr over BSF. Tamires de Brito scorede to af målene.

Fortuna-træner: Skal tilbage på sporet

Guldaspiranterne Fortuna Hjørring skuffede senest med et 2-1-nederlag til VSK Aarhus, og det skal der rettes op på i søndagens kamp mod BSF, mener assistenttræner Peter Enevoldsen, hvor nordjyderne får en ny mulighed for at sikre sig mesterskabet.

BSF forlænger med succestræner Thomas Maale

BSF har forlænget kontrakten med cheftræner Thomas Maale, der i denne sæson har ført klubben frem til at være med i 3F Ligaens slutspil.

KoldingQ tæt på bronze efter vital 3-0-sejr

KoldingQ hentede tre vigtige point, da de på hjemmebane sejrede med 3-0 mod bronzerivalerne BSF. Alle tre mål faldt i anden halvleg.

Brøndby smadrede Odense Q 8-0

Nanna Christiansen scorede hele fire mål, da Brøndby søndag på hjemmebane storsejrede med hele 8-0 mod Odense Q. Dermed bevarer de blå-gule håbet om det danske mesterskab.

Fortuna Hjørring missede mesterskabs-matchbold

Fortuna Hjørring led et sjældent nederlag på hjemmebane ved at tabe 2-1 til VSK Aarhus, og dermed missede nordjyderne deres første mulighed for at sikre sig det danske mesterskab.

Trustrup og Boye tilbage på landsholdet

Julie Trustrup og Simone Boye er tilbage på landsholdet til de kommende to vigtige VM-kvalifikationskampe mod Ukraine og Ungarn.

Harder forgæves på tavlen i Champions League-finale

Pernille Harder kom på tavlen for Wolfsburg, men det rakte ikke til en sejr, da det blev til et 1-4-nederlag til franske Lyon i Champions League-finalen.

Harder og Wolfsburg kan vinde The Treble

Pernille Harder og Wolfsburg har muligheden for at vinde The Treble, når det torsdag aften gælder finalebraget i den prestigefyldte turnering Champions League mod franske Lyon.

Fortuna Hjørring én sejr fra mesterskabet

Fortuna Hjørring fik netmaskerne til at blafre hele syv gange i 3F Liga-kampen mod Odense Q, der med 7-0-sejren nu kun er én sejr fra det danske mesterskab.

KoldingQ tættere på bronze efter vital 1-0-sejr

Signe Boysens mål efter 65 minutter sikrede KoldingQ en vital 1-0-sejr over rivalerne VSK Aarhus i dysten om bronzemedaljerne.

Nanna Christiansen scorede to i Brøndby-storsejr

Nanna Christiansen scorede to mål, da Brøndby bankede lokalrivalerne BSF med hele 5-1.

Harder og Wolfsburg vandt The Double

Pernille Harder og Wolfsburg sikrede sig The Double i tysk fodbold, da mestrene efter forlænget og straffespark vandt pokalfinalen mod Bayern München.

Rikke Sevecke: BSF en kamp som alle andre

Brøndbys Rikke Sevecke kalder lørdagens lokalopgør mod sin tidligere klub BSF for en kamp som alle andre. Forsvarsspilleren forventer en intens affære.

Odense Q-målscorer: Fedt at prøve lykken udefra

Odense Q indkasserede i weekenden endnu et nederlag til samlingen, da det på udebane blev til et nederlag på 2-1 til BSF. Line Munk stod bag det reducerende mål, og forsvarsspilleren har blandede følelser omkring kampen.