Luk

Luk

Dansk ros til Wiegman: Hun kan træne et herrehold

| Women's Euro (k) | 0 kommentarer
Dansk ros til Wiegman: Hun kan træne et herrehold
Foto: Lindsey Parnaby/AFP/Ritzau Scanpix

Infoboks

Ole Tobiasen fortæller til bold.dk, at den engelske landstræner, Sarina Wiegman, sagtens ville kunne træne et herrehold. Han er dog mere betænkelig ved, hvordan spillerne kommer til at reagere på det.

England har de seneste to år været som forvandlet, og det skyldes tilgangen af hollandske Sarina Wiegman.

Landstræner har nemlig formået at skabe et utrolig vinderhold, som stadig ikke har formået at tabe under hendes ledelse, og derfor er de godt på vej mod EM-guldet.

Her er det blot Tyskland i finalen, som kan sørge for, at Wiegman ikke kan kalde sig for dobbelt europamester. Hun førte nemlig også sit hjemland, Holland, frem til EM-guld tilbage i 2017.

Triumfen dengang gav hende et stort navn inden for hollandsk kvindefodbold, og det satte en diskussion i gang, som stadig er aktuel.

Kan Sarina Wiegman træne et herrehold?

Det fortæller Heerenveen-assistent Ole Tobiasen til bold.dk.

- Der er dyb respekt for det, som hun har præsteret, først med det hollandske landshold og nu med England. Men der kommer så den her diskussion med, om Sarina kan træne et herrehold? 

- Er der en kvinde, der kan komme til at træne et herrehold, det er den evige diskussion i Holland. Om hun bliver en af de første til det, det er svært at sige, men der stor respekt for det, hun har præsteret inden for kvindefodbold, det er helt sikkert.

Wiegmann er grundet sine kvaliteter blevet en del af denne diskussion, og Tobiasen er slet ikke i tvivl om, at den engelske landstræner sagtens vil kunne tage skridtet ind i herreverdenen.

Han er dog mere betænkelig ved, hvordan spillerne vil reagere på at få en kvinde som ny cheftræner.

- Jeg er spændt på, hvordan mænd vil omgås med en kvindetræner - autoriteten og den stil, det er mere det, som jeg tænker på.

- For jeg ved, hun har kvaliteterne til også at kunne træne mænd. Hendes taktiske formåen og fodboldidéer er der, men det er mere autoriteten. Kan det passe ind i herrefodbold, at der kommer en kvindelig træner? 

- Det er svært at sige, må jeg indrømme, og jeg er spændt på, om der en klub, der tør, eller giver det en chance. Men hvis man kun ser på trænerkvaliteterne, så er der ingen tvivl, så kan hun sagtens træne et herrehold, lyder det fra Ole Tobiasen til bold.dk.

Til EM-slutrunden var der faktisk en kvindelig landstræner, som har prøvet kræfter med herrefodbolden, da franske Corinne Diacre i tre sæsoner stod i spidsen for Clermont i Ligue 2.

I Danmark blev landsholdets målmandstræner, Heidi Johansen, den første kvindelige træner på et herrehold, da hun blev ansat som målmandstræner hos HB Køge tilbage i 2019.


Af Raymund Nelausen
Rørende engelsk øjeblik: Hylder afdød søster

Englands landstræner, Sarina Wiegman, valgte at fejre EM-triumfen ved at kysse et armbånd på hendes håndled, da hun ville sende en tak til sin afdøde søster.

Engelske spillere afbrød pressemøde: 'It's coming home'

Da landstræner Sarina Wiegman talte med pressen efter finalesejren, blev hun afbrudt af sit hold, da de engelske spillere stormede pressemødet og holdt en fest. Se videoen nedenfor.

Stor tysk skuffelse ved EM: Vi var uheldige

Tyskland havde fortjent mere fra EM-finalen, men de manglede de afgøende marginaler, udtaler en skuffet Marina Hegering efter nederlaget til England.

Engelsk matchvinder om scoring: Er der mål?

Chloe Kelly sikrede England EM-titlen, da hun blev heltinden i den forlænget spilletid. Englænderen var dog i tvivl om, hvor vidt målet talte.

Popp skadet under opvarmning: Vidste det godt

Alexandra Popp måtte udgå med en skade under opvarmningen til EM-finalen, men nu fortæller landstræner Martina Voss-Tecklenburg, at angriberen allerede var skadet lørdag.

Galleri: Se England fejre den historiske EM-triumf

England kan for første gang i historien kalde sig for europamester, og det blev fejret med manér på Wembleys græstæppe. Se galleri fra fejringen nedenfor.

England vandt EM: Vi har ændret samfundet

Englands EM-triumf er ikke kun en sejr for engelsk fodbold, men det er i høj grad også en sejr for kvinderne og i det hele taget samfundet i England, siger landstræner Sarina Wiegman.

Tysk landstræner revser VAR: Det gør mig ked af det

Tysklands landstræner, Martina Voss-Tecklenburg, var efter nederlaget i EM-finalen til England ude med en stor kritik af VAR; som snød tyskerne for en scoring.

Trods tysk nedtur: Oberdorf vinder EM-pris

Lena Oberdorf var grædefærdig efter finale-nederlaget til England søndag aften, men tyskeren fik da lidt at glæde sig over, da hun blev kåret som den bedste unge spiller under EM.

Engelske Beth Mead blev EM-topscorer

Beth Mead var med til at vinde EM med England, men hun har fået mere at fejre, da hun også er blevet EM-topscorer med sine seks scoringer under slutrunden.

'It's coming home' - England vinder dramatisk EM-finale

England kan for første gang kalde sig europamester, efter det søndag aften blev til en 2-1-sejr over Tyskland i EM-finalen, hvor en scoring i forlænget spilletid afgjorde braget.

SLUT: England - Tyskland minut for minut

Søndag aften bliver kvindernes EM afgjort, når værterne fra England møder Tyskland. 

Sjette kamp i træk: Samme 11 spillere starter for England

England og Tyskland skal søndag i kamp om EM-guldet, og her er der ingen ændringer i startopstillingerne, da de to hold har valgt at starte på samme måde som i semifinalen.

EM 2017 fik Kühl til at drømme: Fik kvindelige idoler

bold.dk har talt med to danske landsholdsspillere om udviklingen i kvindefodbold, og her er det Kathrine Kühl, som fortæller om sin karriere.

Veje ville på herrelandsholdet: Jonglerede med Zidane

bold.dk har talt med to danske landsholdsspillere om udviklingen i kvindefodbold, og her er det Katrine Veje, som fortæller om sin karriere.

Dansk ros til Wiegman: Hun kan træne et herrehold

Ole Tobiasen fortæller til bold.dk, at den engelske landstræner, Sarina Wiegman, sagtens ville kunne træne et herrehold. Han er dog mere betænkelig ved, hvordan spillerne kommer til at reagere på det.

EM-finale kan ændre alt: Alle lande skal tage de næste skridt

Tysklands landstræner, Martina Voss-Tecklenburg, slår fast, at resten af Europa skal smede, mens jernet er varmt, så kvindefodbolden kan udvikle sig yderligere efter EM-finalen.

Tyskland med flest advarsler: En del af deres natur

Engelske Leah Williamson fortæller, at de forventer et hårdspillede tysk landshold i EM-finalen, men det er ikke noget, som de engelske kvinder ikke kan matche. 

Ingen angst hos Svenja Huth: Det bliver helt vildt

Svenja Huth er spændt på søndagens finale mod England, så tyskeren er ikke ramt af stress inden hendes første EM-finale. Hun kan derfor slet ikke vente med at komme i gang.

EM-finalister slår fast: Det er mediernes fortælling

Englands Leah Williamson og tyske Svenja Huth fortæller begge, at rivaliseringen mellem England og Tyskland kun er noget, som medierne fokuserer på op til EM-finalen.

Esbjerg sender 17-årigt talent på prøve i tysk fodbold
13:54
Gavi holder fødderne på jorden: Nyder bare at spille
13:42
Selvsikker McKennie efter exit: USA kan blive giganter
13:38
Iskold Szczesny: Jeg er nøglen til at stoppe Mbappé
13:21
Holdkammerat støtter Ryan: Det var bare et af de øjeblikke
13:19
Kim vil spille mod Brasilien: Er klar til at risikere en alvorlig skade
13:07
De Ligt afviser rygter: Jeg var ikke i dialog med Chelsea
13:02
Ny Forest-midt: Premier League har altid været drømmen
12:44
Medie: Neuer og Goretzka stod bag tysk protest ved VM
12:25
Real Madrid skriver kontrakt med Marcelos søn
12:05
Tidligere Lyngby-træner blev sygemeldt: Sov 17 timer i døgnet
12:00
Medie: Tidligere FCK-back får ikke fast aftale i Aston Villa
11:51
Nottingham Forest fortsærker midtbanen med målfarlig brasilianer
11:37
Van Gaal let på tå - se Holland danse sig vej til hotellet
11:26
Brasilien kan ånde lettet op - Neymar træner igen
11:12
Courtois i hård kritik af belgisk VM-præstation: Det var pinligt
10:57
Milik er udlejet til Juventus: Jeg vil gerne blive
10:41
United rejser på spansk træningslejr uden Eriksen
10:26
Maguire hylder Rashford: Kan blive en af verdens bedste
10:12
Brabrand-direktør er imponeret over Nicolaj T: Stor skarphed
10:00
Ryan lavede dyr fejl mod Argentina: Jeg må lære af det
09:54
Hver fjerde dansker ser mindre VM grundet Qatars værtskab
09:39
SATS PÅ: Målfattigt mellem Frankrig og Polen
09:30
Van Gaal er helt sikker: Holland kan blive verdensmestre
09:15
FART PÅ: Allan Nielsens blå hat i Parken
09:00