LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Delaftale på plads: Landsholdet møder ind

| Danmark (k) | 69 kommentarer
Delaftale på plads: Landsholdet møder ind
Foto: Getty Images

Infoboks

Se alle kampe fra EM-kvalifikationen

Kom i gang nu på Eurosport Player 

Advertisement
Advertisement
DBU og landsholdet har indgået en ny delaftale, så tirsdagens kamp mod Kroatien afvikles som planlagt.

Aftenens kamp mellem Danmark og Sverige er aflyst, men nu er der endelig lidt godt nyt i konflikten mellem DBU og spillerne. Således meddeler DBU nu, at der er indgået en ny delaftale som betyder, at spillerne i dag møder ind i landsholdslejren.

Dermed kan tirsdagens VM-kvalifikationskamp mod Kroatien afvikles som planlagt.

- Den sidste tid har handlet alt for meget om konflikt - det har skadet Kvindelandsholdet og alle os, der hepper på dem. Nu har vi fuldt fokus på fodbold og forberedelserne til den vigtige VM-kvalifikationskamp mod Kroatien på tirsdag. Vi glæder os til at træne og spille kamp, siger elitechef Kim Hallberg til dbu.dk.

Også hos spillerne er der glæde over den nye aftale.

- Det er vigtigt, at vi nu har fået en delaftale på plads, der gør det muligt at spille VM-kvalifikationskampene, og som samtidig betyder, at vi fra begge lejre har givet tilsagn om at forhandle videre og få en kollektiv aftale plads snarest, siger anfører Pernille Harder.

Der er aftalt forhandlinger efter kampen mod Kroatien, og her træder FIFPro og UEFA ind som mæglere. 


Se alle kampe fra EM-kvalifikationen Kom i gang nu på Eurosport Player 
Advertisement Advertisement

Af Jesper Helmin

69 kommentarer

BoroDane 11:09          
Hold nu kæft en farce at man lave nu aftale 24 time efter deadline. Gik alvoren først op for de høje hatte da Uefa aflyste kampen? Jøsses nogle amatører på begge sider.
Kirke 11:15          
På tide der kom mæglere ind udefra. Det tror jeg er vejen frem til en løsning
Lars2 11:18          
Lidt underlig udvikling, da der ikke (ifølge medierne) har været forhandlinger imellem Spillerforeningen og DBU. TV2 skrev da i hvert fald, at Øland havde siddet på hotellet med spillerne hele dagen i går.

Det må altså være spillerne, der har lagt pres på for at få lov til at spille! Og hvis man har set Øland i andre sammenhænge, så er han ikke en man lige overtaler. De må jo have truet med en ny Kvindespillerforening eller sådan noget - eller også har kvinderne insisteret på, at U21 tager det næste skrald...
nicknorgaard 11:26          
Det er en stor sejr for os alle, men jeg er nødt til at påpege min egen glæde over, at DBU "sejrede" over Mads Øland. Alle har for sin vis tabt på denne sag, men vores nationale fodboldforbund kan eller skal ikke sættes på spidsen på den måde som det har været tilfældet (også selvom de også i momenter har dummet sig).
Will 11:27          
Helt enig, Lars2. Det er Spillerforeningen, der er frafaldet deres ultimative krav om en endelig aftale. Forhandlerne har således ændret standpunkt, og det er sikkert kun sket, fordi pigerne har ændret deres mandat efter de seneste dages udvikling.
Will 11:31          
Enig, Nick.

DBU har dummet sig over tid, da man har accepteret tvivlsomme aftaler og forhandlingstaktikker tidligere.

Nu fandt man så endelig en kamp, hvor man kunne tillade sig at "risikere" at blive smidt ud af en kvalifikation - ikke U21-herrelandsholdet, ikke herrelandsholdet, men damelandsholdet.

Synd for pigerne, men en konsekvens af mange års dårligt samarbejdsklima og en ikke-eksisterende tillid mellem forhandlingsparterne.

Derfor undrer det mig også, at man fra mediernes side hiver Sverige-eksemplet ind, hvor man har accepteret en aftale med tilbagevirkende kræft, da det ikke kan føres over til danske forhold 1:1 alene af den grund, at forhandlingsklimaet ikke er forpestet i samme grad.
langmose 11:31          
Det er sandsynligvis for sent. Godt nok får de spillet en kamp, men jeg kan sagtens forestille mig, at resten af kvalifikationen bliver uden dansk deltagelse.
Der vil sikkert også komme nogle økonomiske sanktioner, samt en erstatning til Svenskerne..
Men det er da altid noget, at der er lidt bevægelse i tingene.

Uanset hvilken sanktioner UEFA kommer med, håber jeg at denne sag får konsekvenser for hovedpersonerne i denne skandale.
Ellers er der udsigt til konflikt efter konflikt. Alt tyder på at Bretton Meyer og Øland får det værste frem i hinanden.

Tåbeligt
Suveræne Danmark hentede ny 5-1-sejr
Danmark holder liv i håbet om at komme med til VM i Frankrig næste år, efter at det tirsdag aften blev til en flot 5-1-sejr på hjemmebane mod Ungarn.
Danmark lever i VM-kvalifikationen efter 5-1-sejr over Ukraine
Det danske landshold leverede en fremragende indsats, da Lars Søndergaards mandskab fredag aften hentede en fuldt fortjent 5-1-sejr på udebane mod Ukraine i VM-kvalifikationen.
VSK Aarhus-cheftræner stopper til sommer
VSK Aarhus' cheftræner Henrik Andersen stopper som manden i trænersædet, når sæsonen er slut.
Sanne Troelsgaard tager endnu et år i Rosengård
Landsholdsprofilen Sanne Troelsgaard har forlænget sin kontrakt med svenske FC Rosengård for yderligere et år.
Fortuna-formand Jette A: Har de bedste forhold i landet
Fortuna Hjørring-formand Jette Andersen hylder sit unge hold for søndagens 4-0-sejr på udebane over BSF, der sikrede nordjyderne det tiende mesterskab. Klubben har nogle af de bedste forhold i landet, fortæller hun.
Fortuna Hjørring snuppede guldet i Ballerup
Fortuna Hjørring snuppede sit tiende danske mesterskab, da det blev til en sikker 4-0-sejr over BSF. Tamires de Brito scorede to af målene.
Fortuna-træner: Skal tilbage på sporet
Guldaspiranterne Fortuna Hjørring skuffede senest med et 2-1-nederlag til VSK Aarhus, og det skal der rettes op på i søndagens kamp mod BSF, mener assistenttræner Peter Enevoldsen, hvor nordjyderne får en ny mulighed for at sikre sig mesterskabet.
BSF forlænger med succestræner Thomas Maale
BSF har forlænget kontrakten med cheftræner Thomas Maale, der i denne sæson har ført klubben frem til at være med i 3F Ligaens slutspil.
KoldingQ tæt på bronze efter vital 3-0-sejr
KoldingQ hentede tre vigtige point, da de på hjemmebane sejrede med 3-0 mod bronzerivalerne BSF. Alle tre mål faldt i anden halvleg.
Brøndby smadrede Odense Q 8-0
Nanna Christiansen scorede hele fire mål, da Brøndby søndag på hjemmebane storsejrede med hele 8-0 mod Odense Q. Dermed bevarer de blå-gule håbet om det danske mesterskab.
Fortuna Hjørring missede mesterskabs-matchbold
Fortuna Hjørring led et sjældent nederlag på hjemmebane ved at tabe 2-1 til VSK Aarhus, og dermed missede nordjyderne deres første mulighed for at sikre sig det danske mesterskab.
Trustrup og Boye tilbage på landsholdet
Julie Trustrup og Simone Boye er tilbage på landsholdet til de kommende to vigtige VM-kvalifikationskampe mod Ukraine og Ungarn.
Harder forgæves på tavlen i Champions League-finale
Pernille Harder kom på tavlen for Wolfsburg, men det rakte ikke til en sejr, da det blev til et 1-4-nederlag til franske Lyon i Champions League-finalen.
Harder og Wolfsburg kan vinde The Treble
Pernille Harder og Wolfsburg har muligheden for at vinde The Treble, når det torsdag aften gælder finalebraget i den prestigefyldte turnering Champions League mod franske Lyon.
Fortuna Hjørring én sejr fra mesterskabet
Fortuna Hjørring fik netmaskerne til at blafre hele syv gange i 3F Liga-kampen mod Odense Q, der med 7-0-sejren nu kun er én sejr fra det danske mesterskab.
KoldingQ tættere på bronze efter vital 1-0-sejr
Signe Boysens mål efter 65 minutter sikrede KoldingQ en vital 1-0-sejr over rivalerne VSK Aarhus i dysten om bronzemedaljerne.
Nanna Christiansen scorede to i Brøndby-storsejr
Nanna Christiansen scorede to mål, da Brøndby bankede lokalrivalerne BSF med hele 5-1.
Harder og Wolfsburg vandt The Double
Pernille Harder og Wolfsburg sikrede sig The Double i tysk fodbold, da mestrene efter forlænget og straffespark vandt pokalfinalen mod Bayern München.
Rikke Sevecke: BSF en kamp som alle andre
Brøndbys Rikke Sevecke kalder lørdagens lokalopgør mod sin tidligere klub BSF for en kamp som alle andre. Forsvarsspilleren forventer en intens affære.
Odense Q-målscorer: Fedt at prøve lykken udefra
Odense Q indkasserede i weekenden endnu et nederlag til samlingen, da det på udebane blev til et nederlag på 2-1 til BSF. Line Munk stod bag det reducerende mål, og forsvarsspilleren har blandede følelser omkring kampen.