Luk

Luk

EM 2017 fik Kühl til at drømme: Fik kvindelige idoler

| Women's Euro (k) | 0 kommentarer
EM 2017 fik Kühl til at drømme: Fik kvindelige idoler
Foto: Darrin Zammit Lupi/Reuters/Ritzau Scanpix

Infoboks

bold.dk har talt med to danske landsholdsspillere om udviklingen i kvindefodbold, og her er det Kathrine Kühl, som fortæller om sin karriere.

Kvindefodbolden er i gang med en rivende udvikling, hvor den ene rekord efter den anden er blevet slået under EM 2022.

Der er sket rigtig meget de seneste år på flere fronter, og det har også været tilfældet i dansk fodbold.

bold.dk har derfor spurgt to af de danske landsholdsspillere om, hvordan deres karriere har været indtil videre for at sammenligne, hvordan udviklingen har været.

I denne artikel er det 19-årige Kathrine Kühl, som fortæller om, hvor Danmarks EM-sølv tilbage i 2017 fik hende til at drømme om en karriere som professionel fodboldspiller.

- Hvad drømte du om, at du startede med at spille fodbold?

- Jeg har altid bare spillet fodbold, fordi jeg synes, at det var sjovt. Det var altid fedt at løbe rundt med en bold mellem benene.

- Men kvindefodbolden begyndte at  udvikle sig rigtig meget, og derfor kunne jeg lige pludselig begynde at have nogle idoler på landsholdet og se op til dem, da der også var flere af dem, som skiftede til udlandet.

- Det var virkelig noget, som fik mig til at drømme om en fremtid som fodboldspiller.

Hvornår gik det op for dig, at du kunne leve af at være fodboldspiller?

- Det ved jeg faktisk ikke, om det overhovedet er gået op for mig endnu. Jeg har jo gået i skole ved siden af fodbolden, da gymnasiet var noget, som jeg skulle gøre færdigt.

- Nu er det dog noget andet, da jeg er blevet student. Jeg må se på, hvad fodbolden kan bringe mig. Forhåbentlig kan jeg komme et sted hen, hvor jeg kan leve af det. 

- Det er jo megafedt, at kvindefodbolden har udviklet sig så meget, at jeg nu sagtens kan leve af det. Det har også gjort, at jeg kan drømme stort om at komme til udlandet, så det er fedt, at jeg kan det, og det skyldes jo især, at jeg spiller fodbold i dag.

Hvad har venner og familie tænkt om, at du valgte at satse på fodbolden?

- Min familie har været så støttende. Det har været vigtigt for min familie og jeg, at jeg kunne gennemføre gymnasiet. Men som det hele har udviklet sig, er mine forældre også blevet mere 'loose' omkring det, da jeg skal forfølge mine egne drømme.

Hvilken fordomme har du mødt på din vej?

- Jeg synes ikke, at jeg har mødt så mange, men jeg har da hørt lidt fordomme. Det har været det her med forskellene på mænd og kvinder i forhold til faciliteter og løn. Der er stadig lidt forskelle, men vi bevæger os den rigtige vej.

- Det kan man også se i FC Nordsjælland, hvor jeg spiller, da vi har de samme faciliteter som herrerne, og det havde vi ikke for bare nogle år siden. Så det er fedt.

- Jeg er derfor mega taknemmelig for, at jeg spiller og er ung nu, så jeg kan være en del af det her, i forhold til hvis man var en ung spiller for nogle år tilbage. Så jeg er glad for, at det har rykket sig så meget, og at jeg kan være med nu.

Har du haft nogen overvejelser om at gå en anden vej end fodbold?

- Jeg har aldrig stået ved en skillevej i forhold til at vælge mellem fodbold eller uddannelse. Det har nærmest hældt mere til, at jeg bare kunne gå fodboldens vej og slet ikke tænke på en uddannelse.

- Men skolen har altid passet godt med, at jeg kunne spille fodbold ved siden af, fordi så har jeg haft noget uden for banen, så man kan koble fra på forskellige måder. Så det har passet godt sammen, men jeg glæder mig også til at gå fuldtid med fodbolden og fokusere på det.

Hvem inspirerede dig, da du startede med at spille fodbold?

- Jeg kan huske, at jeg fulgte med i 2017, da Danmark fik EM-sølv, det var kæmpe stort. Jeg begyndte derfor at se op til dem alle sammen. 

- Det var så sejt at se, at man som kvinde kunne løbe og spille fodbold på den store scene, mens det også blev vist i fjernsynet. Jeg har virkelig været inspireret af den scene, som de spillede på, og det ville jeg selv prøve at opnå, udtaler Kathrine Kühl.

bold.dk har også stillet 31-årige Katrine Veje de samme spørgsmål, og I kan læse hendes svar ved at trykke her.


Af Raymund Nelausen
Rørende engelsk øjeblik: Hylder afdød søster

Englands landstræner, Sarina Wiegman, valgte at fejre EM-triumfen ved at kysse et armbånd på hendes håndled, da hun ville sende en tak til sin afdøde søster.

Engelske spillere afbrød pressemøde: 'It's coming home'

Da landstræner Sarina Wiegman talte med pressen efter finalesejren, blev hun afbrudt af sit hold, da de engelske spillere stormede pressemødet og holdt en fest. Se videoen nedenfor.

Stor tysk skuffelse ved EM: Vi var uheldige

Tyskland havde fortjent mere fra EM-finalen, men de manglede de afgøende marginaler, udtaler en skuffet Marina Hegering efter nederlaget til England.

Engelsk matchvinder om scoring: Er der mål?

Chloe Kelly sikrede England EM-titlen, da hun blev heltinden i den forlænget spilletid. Englænderen var dog i tvivl om, hvor vidt målet talte.

Popp skadet under opvarmning: Vidste det godt

Alexandra Popp måtte udgå med en skade under opvarmningen til EM-finalen, men nu fortæller landstræner Martina Voss-Tecklenburg, at angriberen allerede var skadet lørdag.

Galleri: Se England fejre den historiske EM-triumf

England kan for første gang i historien kalde sig for europamester, og det blev fejret med manér på Wembleys græstæppe. Se galleri fra fejringen nedenfor.

England vandt EM: Vi har ændret samfundet

Englands EM-triumf er ikke kun en sejr for engelsk fodbold, men det er i høj grad også en sejr for kvinderne og i det hele taget samfundet i England, siger landstræner Sarina Wiegman.

Tysk landstræner revser VAR: Det gør mig ked af det

Tysklands landstræner, Martina Voss-Tecklenburg, var efter nederlaget i EM-finalen til England ude med en stor kritik af VAR; som snød tyskerne for en scoring.

Trods tysk nedtur: Oberdorf vinder EM-pris

Lena Oberdorf var grædefærdig efter finale-nederlaget til England søndag aften, men tyskeren fik da lidt at glæde sig over, da hun blev kåret som den bedste unge spiller under EM.

Engelske Beth Mead blev EM-topscorer

Beth Mead var med til at vinde EM med England, men hun har fået mere at fejre, da hun også er blevet EM-topscorer med sine seks scoringer under slutrunden.

'It's coming home' - England vinder dramatisk EM-finale

England kan for første gang kalde sig europamester, efter det søndag aften blev til en 2-1-sejr over Tyskland i EM-finalen, hvor en scoring i forlænget spilletid afgjorde braget.

SLUT: England - Tyskland minut for minut

Søndag aften bliver kvindernes EM afgjort, når værterne fra England møder Tyskland. 

Sjette kamp i træk: Samme 11 spillere starter for England

England og Tyskland skal søndag i kamp om EM-guldet, og her er der ingen ændringer i startopstillingerne, da de to hold har valgt at starte på samme måde som i semifinalen.

EM 2017 fik Kühl til at drømme: Fik kvindelige idoler

bold.dk har talt med to danske landsholdsspillere om udviklingen i kvindefodbold, og her er det Kathrine Kühl, som fortæller om sin karriere.

Veje ville på herrelandsholdet: Jonglerede med Zidane

bold.dk har talt med to danske landsholdsspillere om udviklingen i kvindefodbold, og her er det Katrine Veje, som fortæller om sin karriere.

Dansk ros til Wiegman: Hun kan træne et herrehold

Ole Tobiasen fortæller til bold.dk, at den engelske landstræner, Sarina Wiegman, sagtens ville kunne træne et herrehold. Han er dog mere betænkelig ved, hvordan spillerne kommer til at reagere på det.

EM-finale kan ændre alt: Alle lande skal tage de næste skridt

Tysklands landstræner, Martina Voss-Tecklenburg, slår fast, at resten af Europa skal smede, mens jernet er varmt, så kvindefodbolden kan udvikle sig yderligere efter EM-finalen.

Tyskland med flest advarsler: En del af deres natur

Engelske Leah Williamson fortæller, at de forventer et hårdspillede tysk landshold i EM-finalen, men det er ikke noget, som de engelske kvinder ikke kan matche. 

Ingen angst hos Svenja Huth: Det bliver helt vildt

Svenja Huth er spændt på søndagens finale mod England, så tyskeren er ikke ramt af stress inden hendes første EM-finale. Hun kan derfor slet ikke vente med at komme i gang.

EM-finalister slår fast: Det er mediernes fortælling

Englands Leah Williamson og tyske Svenja Huth fortæller begge, at rivaliseringen mellem England og Tyskland kun er noget, som medierne fokuserer på op til EM-finalen.

Iskold Szczesny: Jeg er nøglen til at stoppe Mbappé
13:21
Holdkammerat støtter Ryan: Det var bare et af de øjeblikke
13:19
Kim vil spille mod Brasilien: Er klar til at risikere en alvorlig skade
13:07
De Ligt afviser rygter: Jeg var ikke i dialog med Chelsea
13:02
Ny Forest-midt: Premier League har altid været drømmen
12:44
Medie: Neuer og Goretzka stod bag tysk protest ved VM
12:25
Real Madrid skriver kontrakt med Marcelos søn
12:05
Tidligere Lyngby-træner blev sygemeldt: Sov 17 timer i døgnet
12:00
Medie: Tidligere FCK-back får ikke fast aftale i Aston Villa
11:51
Nottingham Forest fortsærker midtbanen med målfarlig brasilianer
11:37
Van Gaal let på tå - se Holland danse sig vej til hotellet
11:26
Brasilien kan ånde lettet op - Neymar træner igen
11:12
Courtois i hård kritik af belgisk VM-præstation: Det var pinligt
10:57
Milik er udlejet til Juventus: Jeg vil gerne blive
10:41
United rejser på spansk træningslejr uden Eriksen
10:26
Maguire hylder Rashford: Kan blive en af verdens bedste
10:12
Brabrand-direktør er imponeret over Nicolaj T: Stor skarphed
10:00
Ryan lavede dyr fejl mod Argentina: Jeg må lære af det
09:54
Hver fjerde dansker ser mindre VM grundet Qatars værtskab
09:39
SATS PÅ: Målfattigt mellem Frankrig og Polen
09:30
Van Gaal er helt sikker: Holland kan blive verdensmestre
09:15
FART PÅ: Allan Nielsens blå hat i Parken
09:00
USA-træner så tæt opgør mod Holland: Vi har ikke en Depay
08:59
De Ligt varmer bænken for Holland: Forventede slet ikke at spille
08:43
Australsk succes-træner har udløb: Han er fantastisk
08:26