LeoVegas.dk ready? betfair Roskilde Festival 2018 Sukkerbold Advertisement

FC Nordsjælland i 3F Ligaen fra 2019

| bold.nyt | 16 kommentarer
FC Nordsjælland i 3F Ligaen fra 2019
Foto: Getty Images
FC Nordsjælland har netop lanceret deres kvindefodboldsatsning, der fra 2019 vil være at finde i 3F Ligaen.

FC Nordsjælland meldte for noget tid siden ud, at de fremadrettet vil satse på kvindefodbold. Torsdag var det så tid til præsentationen af det storstilede projekt, der lanceres i samarbejde med Right To Dream, som FC Nordsjælland-ejer Tom Vernon også står i spidsen for.

Klubben vil fra 2018 have et kvindefodboldhold, og allerede året efter vil man have et hold i 3F Ligaen. Inden 2023 er målet, at FC Nordsjælland skal deltage i Champions League.

- Vores investering i pige- og kvindefodbold vil byde på et setup, som ikke er set før på vores breddegrader. På toppen af kransekagen vil vi bringe Champions League til Farum, Furesø Kommune og Nordsjælland inden 2023, siger sirektør Søren Kristensen i en pressemeddelelse.

- Men under det, ligger vores hjerteblod i form af en akademimodel, hvor talentfulde og ambitiøse piger skal have samme muliughed for at udvikle sig, og forfølge deres drømme og ambtiioner, som drengene i FCN har haft i årevis.

Fra sommeren 2018 vil FCN have et hold i U18-ligaen.


Af Jesper Helmin

16 kommentarer

Jennerdrengen 15:55          
Hele Pressemeddelelsen:

Fra sommeren 2018 vil FC Nordsjællands første pigehold være en realitet. En satsning, der markant vil styrke pige- og kvindefodbold i Danmark, både på den korte og på den lange bane. Fra 2019 vil der være et kvinde-elitehold klar til at deltage i 3F Ligaen, og inden 2023 skal holdet deltage i Champions League.
Til den daglige ledelse af pige- og kvindeafdelingen er Christian Taylor blevet ansat. Taylor, som er en af de dygtigste indenfor netop kvindefodbolden, kommer til med stor erfaring fra først BSF og de seneste år hos Brøndbyernes 3F Ligahold. Christian Taylor vil sammen med Head of Women Football i Right to Dream, Lucy Mills, sikre at FC Nordsjællands satsning får den bedst mulige start og kommer til at leve op til de store ambitioner bag projektet.

Administrerende direktør i FC Nordsjælland, Søren Kristensen, fortæller om det nye projekt:

’Vores investering i pige- og kvindefodbold vil byde på et setup, som ikke er set før på disse breddegrader. På toppen af kransekagen vil vi bringe Champions League til Farum, Furesø Kommune og Nordsjælland inden 2023, og vi forventer at gøre det jævnligt derefter. Men under det, ligger vores hjerteblod i form af en akademimodel, hvor talentfulde og ambitiøse piger skal have samme mulighed for at udvikle sig, og forfølge deres drømme og ambitioner, som drengene i FCN har haft i årevis.”

’Vi ønsker at skabe de samme gode muligheder for pigerne, som vi tilbyder drengene, og vi kommer til at gøre det på FCN-måden, der gennem vores talentudviklingsmodel har vist sit værd gennem mange år. Filosofien og spilkonceptet bliver det samme hos pigerne i FCN. Det vil være en bæredygtig langtidsinvestering, der ikke bare skal løfte pige- og kvindefodbolden i Farum og Nordsjælland, men være et pejlemærke på området for hele Danmark, fortæller Søren Kristensen.

Opbygningen af pige- og kvindeafdelingen vil ske i tæt samarbejde med Farum Boldklub og FCN’s samarbejdsklubber i området, hvor der findes mange tusinde pigespillere uden en fælles elitesatsning. Der skal etableres et elitecenter for de bedste piger i området, således at de kan udvikle sig bedst muligt uden at skulle tvinges fra deres lokale klubber for tidligt.

Christian Taylor bliver Head of Women Football i FCN, og han ser unikke muligheder for det nye projekt.

’Det her er den største og mest ambitiøse satsning indenfor dansk pige- og kvindefodbold, og jeg kan med sikkerhed sige, at dette vil være med til at rykke dansk kvindefodbold både på den korte bane, men i særdeleshed også på den lange bane.’

’Pigefodbolden har i mange år haft brug for, at nogen ville tage talentudviklingen alvorligt ved at give pigerne samme muligheder som på drengene har herhjemme, og det er netop på her, at dette projekt kommer til at adskille sig markant fra det, vi ser rundt omkring i Danmark og de fleste steder i Europa, siger Christian Taylor.

For bestyrelsesformand i FC Nordsjælland Tom Vernon, der også har skabt Right to Dream organisationen, har det været en stor prioritet siden overtagelsen af FCN i 2015, at skabe de samme muligheder for pigerne, præcis som det har været tilfældet på akademiet i Ghana længe.

’Pigefodbold er noget, som har været vores hjerteblod gennem mange år. Vi tror på, at vi kan skabe kvindelige rollemodeller for fremtiden via fodbolden. Vi ønsker, at FCN og Right to Dream skal stå for ligestilling, og det betyder at alle, med talent og vilje, skal have muligheden for at spille fodbold på højeste niveau, uanset køn, race eller økonomisk baggrund og status. Det er desværre ikke tilfældet i dag. Det kommer vi til at ændre på nu,’ fortæller Tom Vernon.

Facts om pige- og kvindefodbold i FC Nordsjælland:

Bygges op på samme måde som med drengene i FCN, altså med stor fokus på talentudviklingen, trænerkapacitet og faciliteter. Det skal ske i tæt samarbejde med Farum Boldklub og FCN’s samarbejdsklubber i området.
Der skal skabes et elitecenter for de bedste piger, således de kan udvikle sig bedst muligt uden at de tvinges fra deres respektive lokale klubber for tidligt.
Tidslinjen 2018: U/18 2019: 3F Liga deltagelse 2022: Top-2 i 3F Ligaen 2023: Champions League deltagelse
Hjemmekampe vil blive spillet i Right to Dream Park – gerne i forbindelse med herrernes Superliga-kampene.
I forbindelse med oprettelsen af pigeakademiet og kvindefodbolden, har FCN oprettet et advisory board, der støtter op om projektet. Medlemmer her er:

Mette Ravn: Business Development Advisor
Pernille Nørkær: Partner og advokat, Moalem Weitemeyer Bendtsen Advokatpartnerselvskab
Anette Hvidtfeldt: Mind Coach Consultant og ejer af Catalyzator
Marianne With Bindslev: Seniorpressekonsulent, Børns Vilkår
Aracely Jimenez Andersen: Senior Programme Advisor, Børnefonden
Birgit Schram: Fodbold legende, og tidl. kvindelandsholdsspiller og verdensmester
Line Røddik Hansen: Professionel fodboldspiller, FC Barcelona og dansk kvindelandsholdsspiller
alfons åberg 16:15          
De skal vel som alle andre klubber kæmpe sig op igennem rækkerne. De kan vel ikke bare få dispensation til at komme i 3F Ligaen. Det vil da være unfair over for alle andre, uanset om de putter nok så mange penge i projektet. Det skal vel være lige for alle
LaChrissen 16:59          
Sindssygt! Det bliver fedt at følge! Ambitiøst og lækkert
28213 17:15          
Uden Brixtofte havde det te aldrig været muligt.
LemonLime 19:13          
Så hellere de mere reelle klubber gav damerne en større chance.

Og ja - artiklen kunne godt lige pointere at Farum selv skal spille sig op gennem rækkerne, og ikke får noget foræret denne gang.

Der er tale om planer og ambitioner fra Farum’s side.

Farum Boldklub har et hold i Sjællandsserien for kvinder - så der skal først oprykning til Kvindeserie øst, så 1. division og til sidst Eliteserien.

Så hvis tingene skal gå reelt til, så snakker vi først ca 2020 før Farum spiller fast mod Brøndby og Fortuna Hjørring.
Jennerdrengen 19:26          
Uden Brixtofte havde det te aldrig været muligt.
Det projekt Brixtofte satte i søen viste sig at være baseret på snyd og uden ulovlig støtte, penge under bordet, kommunalt betalte medarbejdere i klubben etc., kunne klubben ikke løbe rundt. Farum BK var på randen af konkurs, man smed håndklædet i ringen og endte til sidst med, gratis at overdrage licensen til AKP der omdøbte klubben til FCN og fik rettet den op igen.

Man kunne lige så godt have skrevet "med Brixtofte havde dette aldrig været muligt".
MikkelF 19:27          
Det er spændende og godt for dansk kvindebold med en stærk modspiller til Fortuna og Brøndby.
BSF-topscorers dagbog fra træningslejr
BSF er tilbage i Danmark efter en uges træningslejr under sydligere himmelstrøg i Tyrkiet, og topscorer Amalie Thestrup skriver på bold.dk om turen.
Keeper Line Johansen glad for Avaldsnes-debut
Den norske Toppserien-klub Avaldsnes gav fredag aften debut til keeper Line Johansen i 2-1-sejren over RØA, og landsholdskeeperen erklærer sig fint tilfreds med oplevelsen.
Odense Q hentede sikker sejr i generalprøve
Odense Q fik en fin generalprøve forud for lørdagens pokalkvartfinale, da det blev til en 5-0-sejr over Varde i en testkamp. Michella Østergaard, Sille Struck og Helena Vigen kom på tavlen, mens Sandra Jakobsen scorede to.
BSF-anførers dagbog fra træningslejr
BSF er tilbage i Danmark efter en uges træningslejr under varmere himmelstrøg i Tyrkiet, og anfører Michelle Madsen skriver på bold.dk om turen.
Troelsgaard tilfreds med Rosengårds forårsstart
Sanne Troelsgaard var tilfreds med sin egen og holdets præstation efter Rosengårds 16-0-sejr over Qviding i Svenska Cupen, og hun sender roser i holdkammeraternes retning.
Odense Q efter endnu en testsejr: Vi bygger på
Odense Q vandt med hele 4-1, da de lørdag eftermiddag mødte 1. divisionsholdet Næsby i en testkamp. Cheftræner Morten Christiansen er godt tilfreds med den udvikling, holdet er inde i.
Troelsgaard scorede fem i Rosengård-kæmpesejr
FC Rosengård slog Qviding på overbevisende manér med hele 16-0 i Svenska-Cupen. Sanne Troelsgaard scorede fem mål.
Nadim nettede City i FA Cup-kvartfinalen
Manchester City er med en 3-1-sejr ude over Birmingham, efter forlænget spilletid, klar til kvartfinalen i FA Cup'en. Nadia Nadim var på pletten i første halvleg.
Katrine Veje på pletten i Montpellier-sejr
Katrine Veje scorede Montpelliers første mål, da de vandt 2-1 over Rodez i 15. spillerunde.
Harder matchvinder i Wolfsburgs forårspremiere
Pernille Harder scorede kampens eneste mål, da Wolfsburg tog hul på forårssæsonen med en 1-0-sejr ude over Hoffenheim. Wolfburg fastholder føringen i Bundesligaen.
Signe H. meget stolt af nominering
18-årige Signe Holt Andersen er blandt de fire nominerede til årets kvindelige talent, og VSK Aarhus-bomberen er både overrasket og beæret over hæderen.
Veje om nominering: Et stort skulderklap
Katrine Veje er blevet nomineret til årets kvindelige spiller. Nomineringen kommer bag på kantspilleren, der til daglig slår sig løs i den franske storklub Montpellier.
Brøndby- og Fortuna-duo slås om 3F Liga-pris
Brøndbys Stine Larsen og Nanna Christiansen kæmper mod Fortuna Hjørrings Tamires Gomes og Nevena Damjanovic om at blive årets 3F Liga-spiller.
VSK Aarhus' Signe Holt kan blive årets talent
VSK Aarhus' Signe Holt Andersen er blandt de nominerede som årets kvindelige talent i Danmark. Fortuna Hjørring-spillerne Signe Bruun, Laura Frank og Karen Holmgaard er også nomineret.
Nils Nielsen nomineret som årets træner
Den tidligere landstræner, Nils Nielsen, er nomineret som årets træner i Danmark 2017.
Harder og Nadim nomineret til årets spiller
DBU uddeler årligt en række priser, og nu har fodboldforbundet løftet sløret for de fire nominerede til prisen som årets kvindelige spiller.
Louise Winters dagbog fra træningslejr
Brøndby er netop vendt hjem fra ottes dages træningslejr i Tyrkiet, og anfører Louise Winter skriver på bold.dk om turen.
To VSK Aarhus-profiler prøvetræner i Rosengård
VSK Aarhus-profilerne Stine Ballisager Pedersen og Signe Holt Andersen prøvetræner i denne uge hos den svenske topklub FC Rosengård.
Leverkusen sejrede med 6-1 i Ringsing-debut
Louise Ringsing er tilfreds med sin egen debut for Bayer 04 Leverkusen, der søndag klaskede VfL Sindelfingen Ladies med 6-1.
BSF vendte 0-1 til storsejr over Rumænien
BSF kom bagud med 0-1 mod det rumænske A-landshold, men endte med at vinde 6-1 i tirsdagens træningskamp i Tyrkiet.
Advertisement
EMINEM
BRUNO MARS
GORILLAZ
CARDI B
DAVID BYRNE
KHALID
NEPHEW
… OG MANGE FLERE ACTS
SE ALLE
2018
ROSKILDE FESTIVAL
127 DAGE TILBAGE

Mest læste fodboldnyheder (24 timer)

Conte: Christensen var en af de bedste
Onsdag 21. februar kl 07:26
Rettighedshavere: Superligaen bør skæres ned
Onsdag 21. februar kl 07:07
EfB-boss: Van der Vaart er interessant for alle
Onsdag 21. februar kl 08:49
FCK lader også Robin Olsen blive hjemme
Onsdag 21. februar kl 07:58
AC om fejl: Var bare en dårlig beslutning
Onsdag 21. februar kl 09:41

Mest læste fodboldnyheder (7 dage)

Delaney accepterer bænkplads
Torsdag 15. februar kl 18:36
Monchi: Liverpool fik Salah billigt
Torsdag 15. februar kl 07:20
Jan Bech: Vi sælger spillere til sommer
Tirsdag 20. februar kl 06:43
Paris-chef: Real fik dommerhjælp
Torsdag 15. februar kl 06:48
Ståle: Kan ikke bare købe og købe
Søndag 18. februar kl 10:01
Conte: Christensen var en af de bedste
Onsdag 21. februar kl 07:26
Fabregas lægger dæmper på Barca-venskaber
Mandag 19. februar kl 11:15
Ståle inden returen: Vi er stendøde
Fredag 16. februar kl 07:02
Diego Costa raser mod spanske dommere
Søndag 18. februar kl 22:54
Will Grigg sendte Citys ti mand ud i mørket
Mandag 19. februar kl 22:51

Kvindebold debat