LeoVegas.dk ready? betfair Kvindebold Sukkerbold Advertisement

FC Nordsjælland i 3F Ligaen fra 2019

| bold.nyt | 16 kommentarer
FC Nordsjælland i 3F Ligaen fra 2019
Foto: Getty Images
FC Nordsjælland har netop lanceret deres kvindefodboldsatsning, der fra 2019 vil være at finde i 3F Ligaen.

FC Nordsjælland meldte for noget tid siden ud, at de fremadrettet vil satse på kvindefodbold. Torsdag var det så tid til præsentationen af det storstilede projekt, der lanceres i samarbejde med Right To Dream, som FC Nordsjælland-ejer Tom Vernon også står i spidsen for.

Klubben vil fra 2018 have et kvindefodboldhold, og allerede året efter vil man have et hold i 3F Ligaen. Inden 2023 er målet, at FC Nordsjælland skal deltage i Champions League.

- Vores investering i pige- og kvindefodbold vil byde på et setup, som ikke er set før på vores breddegrader. På toppen af kransekagen vil vi bringe Champions League til Farum, Furesø Kommune og Nordsjælland inden 2023, siger sirektør Søren Kristensen i en pressemeddelelse.

- Men under det, ligger vores hjerteblod i form af en akademimodel, hvor talentfulde og ambitiøse piger skal have samme muliughed for at udvikle sig, og forfølge deres drømme og ambtiioner, som drengene i FCN har haft i årevis.

Fra sommeren 2018 vil FCN have et hold i U18-ligaen.


Af Jesper Helmin

16 kommentarer

Jennerdrengen 15:55          
Hele Pressemeddelelsen:

Fra sommeren 2018 vil FC Nordsjællands første pigehold være en realitet. En satsning, der markant vil styrke pige- og kvindefodbold i Danmark, både på den korte og på den lange bane. Fra 2019 vil der være et kvinde-elitehold klar til at deltage i 3F Ligaen, og inden 2023 skal holdet deltage i Champions League.
Til den daglige ledelse af pige- og kvindeafdelingen er Christian Taylor blevet ansat. Taylor, som er en af de dygtigste indenfor netop kvindefodbolden, kommer til med stor erfaring fra først BSF og de seneste år hos Brøndbyernes 3F Ligahold. Christian Taylor vil sammen med Head of Women Football i Right to Dream, Lucy Mills, sikre at FC Nordsjællands satsning får den bedst mulige start og kommer til at leve op til de store ambitioner bag projektet.

Administrerende direktør i FC Nordsjælland, Søren Kristensen, fortæller om det nye projekt:

’Vores investering i pige- og kvindefodbold vil byde på et setup, som ikke er set før på disse breddegrader. På toppen af kransekagen vil vi bringe Champions League til Farum, Furesø Kommune og Nordsjælland inden 2023, og vi forventer at gøre det jævnligt derefter. Men under det, ligger vores hjerteblod i form af en akademimodel, hvor talentfulde og ambitiøse piger skal have samme mulighed for at udvikle sig, og forfølge deres drømme og ambitioner, som drengene i FCN har haft i årevis.”

’Vi ønsker at skabe de samme gode muligheder for pigerne, som vi tilbyder drengene, og vi kommer til at gøre det på FCN-måden, der gennem vores talentudviklingsmodel har vist sit værd gennem mange år. Filosofien og spilkonceptet bliver det samme hos pigerne i FCN. Det vil være en bæredygtig langtidsinvestering, der ikke bare skal løfte pige- og kvindefodbolden i Farum og Nordsjælland, men være et pejlemærke på området for hele Danmark, fortæller Søren Kristensen.

Opbygningen af pige- og kvindeafdelingen vil ske i tæt samarbejde med Farum Boldklub og FCN’s samarbejdsklubber i området, hvor der findes mange tusinde pigespillere uden en fælles elitesatsning. Der skal etableres et elitecenter for de bedste piger i området, således at de kan udvikle sig bedst muligt uden at skulle tvinges fra deres lokale klubber for tidligt.

Christian Taylor bliver Head of Women Football i FCN, og han ser unikke muligheder for det nye projekt.

’Det her er den største og mest ambitiøse satsning indenfor dansk pige- og kvindefodbold, og jeg kan med sikkerhed sige, at dette vil være med til at rykke dansk kvindefodbold både på den korte bane, men i særdeleshed også på den lange bane.’

’Pigefodbolden har i mange år haft brug for, at nogen ville tage talentudviklingen alvorligt ved at give pigerne samme muligheder som på drengene har herhjemme, og det er netop på her, at dette projekt kommer til at adskille sig markant fra det, vi ser rundt omkring i Danmark og de fleste steder i Europa, siger Christian Taylor.

For bestyrelsesformand i FC Nordsjælland Tom Vernon, der også har skabt Right to Dream organisationen, har det været en stor prioritet siden overtagelsen af FCN i 2015, at skabe de samme muligheder for pigerne, præcis som det har været tilfældet på akademiet i Ghana længe.

’Pigefodbold er noget, som har været vores hjerteblod gennem mange år. Vi tror på, at vi kan skabe kvindelige rollemodeller for fremtiden via fodbolden. Vi ønsker, at FCN og Right to Dream skal stå for ligestilling, og det betyder at alle, med talent og vilje, skal have muligheden for at spille fodbold på højeste niveau, uanset køn, race eller økonomisk baggrund og status. Det er desværre ikke tilfældet i dag. Det kommer vi til at ændre på nu,’ fortæller Tom Vernon.

Facts om pige- og kvindefodbold i FC Nordsjælland:

Bygges op på samme måde som med drengene i FCN, altså med stor fokus på talentudviklingen, trænerkapacitet og faciliteter. Det skal ske i tæt samarbejde med Farum Boldklub og FCN’s samarbejdsklubber i området.
Der skal skabes et elitecenter for de bedste piger, således de kan udvikle sig bedst muligt uden at de tvinges fra deres respektive lokale klubber for tidligt.
Tidslinjen 2018: U/18 2019: 3F Liga deltagelse 2022: Top-2 i 3F Ligaen 2023: Champions League deltagelse
Hjemmekampe vil blive spillet i Right to Dream Park – gerne i forbindelse med herrernes Superliga-kampene.
I forbindelse med oprettelsen af pigeakademiet og kvindefodbolden, har FCN oprettet et advisory board, der støtter op om projektet. Medlemmer her er:

Mette Ravn: Business Development Advisor
Pernille Nørkær: Partner og advokat, Moalem Weitemeyer Bendtsen Advokatpartnerselvskab
Anette Hvidtfeldt: Mind Coach Consultant og ejer af Catalyzator
Marianne With Bindslev: Seniorpressekonsulent, Børns Vilkår
Aracely Jimenez Andersen: Senior Programme Advisor, Børnefonden
Birgit Schram: Fodbold legende, og tidl. kvindelandsholdsspiller og verdensmester
Line Røddik Hansen: Professionel fodboldspiller, FC Barcelona og dansk kvindelandsholdsspiller
alfons åberg 16:15          
De skal vel som alle andre klubber kæmpe sig op igennem rækkerne. De kan vel ikke bare få dispensation til at komme i 3F Ligaen. Det vil da være unfair over for alle andre, uanset om de putter nok så mange penge i projektet. Det skal vel være lige for alle
LaChrissen 16:59          
Sindssygt! Det bliver fedt at følge! Ambitiøst og lækkert
28213 17:15          
Uden Brixtofte havde det te aldrig været muligt.
LemonLime 19:13          
Så hellere de mere reelle klubber gav damerne en større chance.

Og ja - artiklen kunne godt lige pointere at Farum selv skal spille sig op gennem rækkerne, og ikke får noget foræret denne gang.

Der er tale om planer og ambitioner fra Farum’s side.

Farum Boldklub har et hold i Sjællandsserien for kvinder - så der skal først oprykning til Kvindeserie øst, så 1. division og til sidst Eliteserien.

Så hvis tingene skal gå reelt til, så snakker vi først ca 2020 før Farum spiller fast mod Brøndby og Fortuna Hjørring.
Jennerdrengen 19:26          
Uden Brixtofte havde det te aldrig været muligt.
Det projekt Brixtofte satte i søen viste sig at være baseret på snyd og uden ulovlig støtte, penge under bordet, kommunalt betalte medarbejdere i klubben etc., kunne klubben ikke løbe rundt. Farum BK var på randen af konkurs, man smed håndklædet i ringen og endte til sidst med, gratis at overdrage licensen til AKP der omdøbte klubben til FCN og fik rettet den op igen.

Man kunne lige så godt have skrevet "med Brixtofte havde dette aldrig været muligt".
MikkelF 19:27          
Det er spændende og godt for dansk kvindebold med en stærk modspiller til Fortuna og Brøndby.
Signe A: Vil og kan blande os i toppen af europæisk fodbold
VSK Aarhus-bomberen Signe Andersen tror på, at hun og resten af U19-landsholdet kan blande sig i toppen af europæisk fodbold.
Christina Beck: Har før drillet Fortuna Hjørring
Kolding Q-spilleren Christina Beck tror på, at hun og holdkammeraterne kan drille Fortuna Hjørring og hæfter sig ved, at man tidligere har drillet den nordjyske topklub.
Veje: Vi skal kunne lukke af
Katrine Veje erkender, at uvisheden på landsholdet har været hård, men hun tror på, at alle kan lukke problemerne ude og præstere mod Kroatien.
Agnete N: Skal finjustere de sidste ting
Danmarks U19-landshold spiller i aften sidste venskabskamp inden forårets Elite Round, og det handler om at få finjusteret de sidste ting, fortæller Agnete Nielsen.
Nadim: Udelukkelse vil bombe os tilbage til stenalderen
Nadia Nadim håber, at Danmark kan forblive i VM-kvalifikationen. En udelukkelse vil bombe dansk fodbold tilbage til stenalderen, mener hun.
Elite Round nærmer sig for U19-landsholdet
Danmarks U19-landshold har indtil i dag været samlet i Silkeborg, hvor holdet spiller to venskabskampe mod Schweiz - og forbereder sig frem mod forårets Elite Round.
Landstræner: Har travlt hvis vi taberdømmes mod Sverige
Søren Randa-Boldt erkender, at landsholdet nok skal vinde de resterende kampe i VM-kvalifikationen, hvis danskerne taberdømmes mod Sverige.
Harder: Nærmede sig psykisk terror
Pernille Harder fortæller om mange frustrationer i forhandlingerne, som landsholdsanføreren mener nærmede sig psykisk terror.
DBU-chef håber på mildere straf
DBU's elitechef Kim Hallberg håber, at det kan mildne straffen, at landsholdet tirsdag spiller VM-kvalifikationskampen mod Kroatien.
Troelsgaard: Håbløst at aflyse inden deadline
Sanne Troelsgaard mener at det er håbløst, at DBU aflyste kampen mod Sverige inden UEFA's deadline.
Stina Lykke: Tilbød DBU delaftale onsdag
Landsholdsmålmand Stina Lykke fortæller, at man allerede onsdag aften tilbød DBU den delaftale, parterne nu har indgået.
Delaftale på plads: Landsholdet møder ind
DBU og landsholdet har indgået en ny delaftale, så tirsdagens kamp mod Kroatien afvikles som planlagt.
U19-målscorer forventer samme kampbillede mod EM-værter
U19-landsholdets angriber Signe Andersen forventer et lignende kampbillede mod Schweiz, som man så det i onsdagens kamp, et opgør Danmark vandt 6-2.
Fortuna opfordrer spillerne: Stil op
Fortuna Hjørring har opfordret klubbens spillere til at spille for landsholdet, da konflikten også går ud over klubben.
Danmark skal ikke forvente hurtig dom
Det danske landshold skal ikke forvente, at UEFA hurtigt fælder dom over udeblivelsen fra fredagens kamp mod Sverige.
Agnete Nielsen glæder sig over dansk 6-2-sejr
U19-landsholdets offensivspiller Agnete Nielsen glæder sig over 6-2-sejren over Schweiz, hvor hun stemplede ind med to scoringer.
Sverige ærgerlige over aflysning
Aflysningen af fredagens landskamp ærgrer generalsekretær for det svenske fodboldforbund, Håkon Sjöstrand.
Hovedsponsor skal have en drøftelse med DBU
Landsholdets hovedsponsor, Danske Spil, er kede af, at kampen mod Sverige fredag er blevet aflyst.
UEFA bekræfter: Kampen aflyst
Opgøret mellem Sverige og Danmark er nu officielt aflyst. Det skriver UEFA på forbundets hjemmeside.
U19-landsholdet slog Schweiz 6-2
Danmarks U19-landshold slog onsdag aften Schweiz med 6-2 i en venskabskamp på Jysk Park i Silkeborg. Agnete Nielsen og Signe Andersen scorede hver to mål.
Advertisement

Mest læste fodboldnyheder (24 timer)

Mourinho revser spillernes attitude
Lørdag 21. oktober kl 22:07
Lössl-assist i Huddersfield-triumf mod United
Lørdag 21. oktober kl 17:54
Barcelona forværrede krisen i Malaga
Lørdag 21. oktober kl 22:38
Real-boss: Vi jagtede Mbappé
Lørdag 21. oktober kl 21:16
Robert Skov-hug sikrede SIF-sejr i overtiden
Lørdag 21. oktober kl 17:22

Mest læste fodboldnyheder (7 dage)

Luka Modric: Jeg ramte loftet i Tottenham
Mandag 16. oktober kl 13:40
Danmark møder Irland i playoff
Tirsdag 17. oktober kl 14:10
Danmarks kampe mod Irland fastlagt
Tirsdag 17. oktober kl 15:30
FIFA-rangliste: Danmark på 19.-pladsen
Mandag 16. oktober kl 10:11
AGF-kant raser over manglende straffespark
Mandag 16. oktober kl 22:57
AGF protesterer over Mikanovic-udvisning
Mandag 16. oktober kl 21:23
AGF-boss: Anden halvleg bør spilles om
Tirsdag 17. oktober kl 20:54
HIK - Silkeborg skal spilles om
Tirsdag 17. oktober kl 13:51
Rødt kort i pausen chokerer ny AGF-træner
Mandag 16. oktober kl 22:35
Lyngby dukkede AGF og David Nielsen
Mandag 16. oktober kl 20:55

Kvindebold debat