Luk

Luk

'It's coming home' - England vinder dramatisk EM-finale

| Women's Euro (k) | 0 kommentarer
'It's coming home' - England vinder dramatisk EM-finale
Foto: Lisi Niesner/Reuters/Ritzau Scanpix

Infoboks

England kan for første gang kalde sig europamester, efter det søndag aften blev til en 2-1-sejr over Tyskland i EM-finalen, hvor en scoring i forlænget spilletid afgjorde braget.

Søndag var det endelig blevet tid til EM-finalen på Wembley, da værterne fra England tørnede sammen med det mest vindende hold ved EM nogensinde, Tyskland.

Det var to hold, som havde gjort rent bord gennem hele turneringen, og dermed havde Englands Sarina Wiegman og Martina Voss-Tecklenburg fra Tyskland ingen ændringer i deres startopstilling.

Det var i hvert fald meldingen før kampen, fordi de tyske chancer for sejr led nemlig et stort knæk. Topscorer Alexandra Popp blev skadet under opvarmningen, og i stedet Lea Schüller måtte i aktion i den store finale.

Der var hele 87.192 tilskuere på plads på Wembley, som var det største antal til en EM-finale nogensinde på både herre- og kvindesiden, og de fik noget for pengene.

Det var nemlig en intenst start på opgøret, hvor begge hold gik til den. Kampens første store chance tilfaldt dog engelske Ellen White efter kun fire minutter, da Fran Kirby slog en bold i bagrummet.

White fik da også sat panden på, men Merle Frohms kunne uden problemer gribe den. Men så var der i den grad kommet gang i opgøret, og det kunne høres på de mange tilhængere på Wembley.

Tyskland ville da også lege med, og efter 10 minutter slog de til på en omstilling, hvor Sara Dabritz modtog bolden på kanten af feltet og fyrede kanonen af. Der kom dog en englænder i vejen, og dermed slap hjemmepublikummet på Wembley med skrækken.

Tyskland var farlige igen efter 25 minutter, da de fik en kæmpe chance efter et hjørnespark. 

Her blev den slået til forreste stolpe, hvor den lidt tilfældigt røg videre ind centralt. Her kom Marina Hegering først på den, men den engelske keeper, Mary Earps, var hurtig inde på stregen og fik afværget.

Efter 38 minutter fik Ellen White endnu engang chancen for at blive en engelsk heltinde, da hun blev spillet helt fri af Beth Mead inde i feltet. Her satte hun venstreskøjten på, men der var ikke meget kvalitet på den afslutning.

'It's coming home' - Toone skabte vild jubel

Der stod 0-0 ved pausen, og derfor skulle begge hold på jagt efter den forløsende scoring i anden halvleg. Her kom Tyskland blæsende ud, og efter kun fire minutter fik Lina Magull en kolossal chance for at skabe tysk jubel.

Her fik tyskerne splittet Englands defensiv ad, hvor hun til sidst modtog bolden få meter fra mål, men skarpheden svigtede hos Magull, da bolden fløj forbi målet.

Det må de ærgre sig over, da netop indskiftede Ella Toone blev spillet i dybden efter 62 minutter. Her blev hun presset af en tysk forsvarsspiller, men Toone var helt kølig og valgte at chippe bolden over en fremadstormende Frohms.

Og hele London kunne nok godt høre, at bolden fløj i mål, fordi Wembley eksploderede i ren jubel over målet, og så begyndte der at blive sunget ‘it’s coming home’ på lægterne.

Magull stoppede fællessangen på Wembley

Få minutter senere var Tyskland tæt på at svare igen, da Magull bankede bolden på stolpen, hvor Lea Schuller efterfølgende sendte riposten i favnen på Earps, som tydeligvis var lettet.

Tyskland satsede alt i slutfasen for at få udlignet, og det var Magull, som det skulle komme fra. Med fraværet af Klara Bühl og Alexandra Popp havde tyskerne svært ved at få offensiven i gang.

Og 11 minutter før tid var det da også Magull, som fik stoppet fællessangen på Wembley, da hun tog et løb mod forreste stolpe og satte foden på et perfekt indlæg fra Tabea Wassmuth.

Dermed var Tyskland tilbage i opgøret med udligningen til 1-1, og så kunne de lugte blod. De fortsatte nemlig med at presse på i jagten på at stjæle EM-titlen foran næsen på England.

Indskifter skrev engelsk historie

Kampen måtte derfor ud i forlænget spilletid, hvor Tyskland satte sig på spillet. England var dog ikke ufarlige, da Alessia Russo konstant var en trussel på omstillingerne.

Nervøsiteten begyndte sig at sprede sig på Wembley, og det skyldes, at Tyskland kom tættere og tættere på en scoring.

Men hver gang Tyskland var tæt på at få nettet til at blafre, kom der en heroisk kæmpende englænder i vejen.

Ella Toone var dog ved at sparke England tilbage på sejrskurs, da hun bragede bolden mod mål fra distancen, men Merle Frohms afviste inde på stregen med indersiden.

Efter 110 minutter gik Wembley fuldstændig amok, da en engelsk bold blev slået i feltet. 

Her endte den lidt tilfældigt for fødderne af indskiftede Chloe Kelly, som fik prikket bolden i mål, og så løb alle de engelske spillere ellers ind på banen for at fejre scoringen.

Det viste sig at blive den afgørende aktion, da der ikke kom flere mål i opgøret, og dermed endte England med at vinde den dramatiske finale med 2-1 over Tyskland.

Det er første gang i historien, at England har vundet et EM, og derfor kunne alle de engelske fans synge 'it's coming home, it's coming home, it's coming, football's coming home'.


Af Raymund Nelausen
Rørende engelsk øjeblik: Hylder afdød søster

Englands landstræner, Sarina Wiegman, valgte at fejre EM-triumfen ved at kysse et armbånd på hendes håndled, da hun ville sende en tak til sin afdøde søster.

Engelske spillere afbrød pressemøde: 'It's coming home'

Da landstræner Sarina Wiegman talte med pressen efter finalesejren, blev hun afbrudt af sit hold, da de engelske spillere stormede pressemødet og holdt en fest. Se videoen nedenfor.

Stor tysk skuffelse ved EM: Vi var uheldige

Tyskland havde fortjent mere fra EM-finalen, men de manglede de afgøende marginaler, udtaler en skuffet Marina Hegering efter nederlaget til England.

Engelsk matchvinder om scoring: Er der mål?

Chloe Kelly sikrede England EM-titlen, da hun blev heltinden i den forlænget spilletid. Englænderen var dog i tvivl om, hvor vidt målet talte.

Popp skadet under opvarmning: Vidste det godt

Alexandra Popp måtte udgå med en skade under opvarmningen til EM-finalen, men nu fortæller landstræner Martina Voss-Tecklenburg, at angriberen allerede var skadet lørdag.

Galleri: Se England fejre den historiske EM-triumf

England kan for første gang i historien kalde sig for europamester, og det blev fejret med manér på Wembleys græstæppe. Se galleri fra fejringen nedenfor.

England vandt EM: Vi har ændret samfundet

Englands EM-triumf er ikke kun en sejr for engelsk fodbold, men det er i høj grad også en sejr for kvinderne og i det hele taget samfundet i England, siger landstræner Sarina Wiegman.

Tysk landstræner revser VAR: Det gør mig ked af det

Tysklands landstræner, Martina Voss-Tecklenburg, var efter nederlaget i EM-finalen til England ude med en stor kritik af VAR; som snød tyskerne for en scoring.

Trods tysk nedtur: Oberdorf vinder EM-pris

Lena Oberdorf var grædefærdig efter finale-nederlaget til England søndag aften, men tyskeren fik da lidt at glæde sig over, da hun blev kåret som den bedste unge spiller under EM.

Engelske Beth Mead blev EM-topscorer

Beth Mead var med til at vinde EM med England, men hun har fået mere at fejre, da hun også er blevet EM-topscorer med sine seks scoringer under slutrunden.

'It's coming home' - England vinder dramatisk EM-finale

England kan for første gang kalde sig europamester, efter det søndag aften blev til en 2-1-sejr over Tyskland i EM-finalen, hvor en scoring i forlænget spilletid afgjorde braget.

SLUT: England - Tyskland minut for minut

Søndag aften bliver kvindernes EM afgjort, når værterne fra England møder Tyskland. 

Sjette kamp i træk: Samme 11 spillere starter for England

England og Tyskland skal søndag i kamp om EM-guldet, og her er der ingen ændringer i startopstillingerne, da de to hold har valgt at starte på samme måde som i semifinalen.

EM 2017 fik Kühl til at drømme: Fik kvindelige idoler

bold.dk har talt med to danske landsholdsspillere om udviklingen i kvindefodbold, og her er det Kathrine Kühl, som fortæller om sin karriere.

Veje ville på herrelandsholdet: Jonglerede med Zidane

bold.dk har talt med to danske landsholdsspillere om udviklingen i kvindefodbold, og her er det Katrine Veje, som fortæller om sin karriere.

Dansk ros til Wiegman: Hun kan træne et herrehold

Ole Tobiasen fortæller til bold.dk, at den engelske landstræner, Sarina Wiegman, sagtens ville kunne træne et herrehold. Han er dog mere betænkelig ved, hvordan spillerne kommer til at reagere på det.

EM-finale kan ændre alt: Alle lande skal tage de næste skridt

Tysklands landstræner, Martina Voss-Tecklenburg, slår fast, at resten af Europa skal smede, mens jernet er varmt, så kvindefodbolden kan udvikle sig yderligere efter EM-finalen.

Tyskland med flest advarsler: En del af deres natur

Engelske Leah Williamson fortæller, at de forventer et hårdspillede tysk landshold i EM-finalen, men det er ikke noget, som de engelske kvinder ikke kan matche. 

Ingen angst hos Svenja Huth: Det bliver helt vildt

Svenja Huth er spændt på søndagens finale mod England, så tyskeren er ikke ramt af stress inden hendes første EM-finale. Hun kan derfor slet ikke vente med at komme i gang.

EM-finalister slår fast: Det er mediernes fortælling

Englands Leah Williamson og tyske Svenja Huth fortæller begge, at rivaliseringen mellem England og Tyskland kun er noget, som medierne fokuserer på op til EM-finalen.

Iskold Szczesny: Jeg er nøglen til at stoppe Mbappé
13:21
Holdkammerat støtter Ryan: Det var bare et af de øjeblikke
13:19
Kim vil spille mod Brasilien: Er klar til at risikere en alvorlig skade
13:07
De Ligt afviser rygter: Jeg var ikke i dialog med Chelsea
13:02
Ny Forest-midt: Premier League har altid været drømmen
12:44
Medie: Neuer og Goretzka stod bag tysk protest ved VM
12:25
Real Madrid skriver kontrakt med Marcelos søn
12:05
Tidligere Lyngby-træner blev sygemeldt: Sov 17 timer i døgnet
12:00
Medie: Tidligere FCK-back får ikke fast aftale i Aston Villa
11:51
Nottingham Forest fortsærker midtbanen med målfarlig brasilianer
11:37
Van Gaal let på tå - se Holland danse sig vej til hotellet
11:26
Brasilien kan ånde lettet op - Neymar træner igen
11:12
Courtois i hård kritik af belgisk VM-præstation: Det var pinligt
10:57
Milik er udlejet til Juventus: Jeg vil gerne blive
10:41
United rejser på spansk træningslejr uden Eriksen
10:26
Maguire hylder Rashford: Kan blive en af verdens bedste
10:12
Brabrand-direktør er imponeret over Nicolaj T: Stor skarphed
10:00
Ryan lavede dyr fejl mod Argentina: Jeg må lære af det
09:54
Hver fjerde dansker ser mindre VM grundet Qatars værtskab
09:39
SATS PÅ: Målfattigt mellem Frankrig og Polen
09:30
Van Gaal er helt sikker: Holland kan blive verdensmestre
09:15
FART PÅ: Allan Nielsens blå hat i Parken
09:00
USA-træner så tæt opgør mod Holland: Vi har ikke en Depay
08:59
De Ligt varmer bænken for Holland: Forventede slet ikke at spille
08:43
Australsk succes-træner har udløb: Han er fantastisk
08:26