Luk

Luk

Karakterer: Flere danskere på glatis i fadæse

| Women's Euro (k) | 0 kommentarer
Karakterer: Flere danskere på glatis i fadæse
Foto: Dylan Martinez/Reuters/Ritzau Scanpix

Infoboks

Det danske landshold var på glatis, da holdet fredag aften tabte 0-4 mod Tyskland i deres første kamp til EM, hvor der var flere spillere, som faldt igennem.

På Brentford Community Stadium blev det danske landshold tromlet over et stærkt tysk hold ved den første kamp ved EM, hvor flere af de danske spillere var i store problemer.

bold.dk kommer her med et bud på, hvordan de danske landsholdsspillere præsterede i opgøret. 

Karaktererne går fra 1-10, hvor 1 er helt håbløst, mens 10 er helt exceptionelt. 5 er en middel præstation.

En spiller skal have spillet mindst 20 minutter for at få en karakter. 

Startelleveren:

Lene Christensen - 6 

Det er måske en smule mærkeligt at kalde en målmand, som lukkede fire mål ind, for den bedste danske spiller, men Lene Christensen var grunden til, at Danmark ikke tabte større. 

Hun havde nogle vitale redninger gennem hele kampen, og keeperen osede af overskud og ro. Hun havde et forkert indgreb i mål nummer to, og det trækker hende lidt ned og giver hende kun 6.

Rikke Sevecke - 3

Everton-danskeren var måske ikke helt så klar, som hun tidligere har udtalt. Det var tydeligt, at hun var et stykke fra sit topniveau. Hun var passiv i de fleste dueller og endte ofte med at skyde en lang bold op i banen. Forsvareren virkede opgivende til sidst i kampen. 

Stine Ballisager - 6

Stine Ballisager stoppede heroisk flere af tyskernes chancer og var en rolig forsvarkæmpe. Ballisager så dog skidt ud på det første mål, men det var ikke hendes skyld, da en kort aflevering fra Signe Bruun blev dyr.

Katrine Veje - 3

Det var overhovedet ikke Katrine Vejes kamp i dag. Hun så tvivlsom ud i forsvarsspillet, men det hjalp på præstationen at se hende blive rykket op som wingback efter Sofie Svavas udskiftning. 

Janni Thomsen (ud i 83.) - 4

Det var ikke en kamp, som Janni Thomsen kan skrive hjem om. Hun havde store problemer på sin højrekant, og det hjalp ikke på humøret, da hun blev tydeligt frustreret over både egen og holdets indsats. 

Sofie Junge - 5

Sofie Junge havde en svær start, hvor tyskerne spillede rundt om hende og fik hende til at løbe meget, og det var i den grad til at se, at det var svært at være dansk midtbanespiller i dag. 

Sanne Troelsgaard (ud i 54.) - 5

Hun gjorde, hvad hun kunne inde på midten. Midtebanemotoren var dog lige lidt efter tyskerne i duellerne og virkede afventede, og derfor blev hun også taget ud kort inde i anden halvleg.

Sofie Svava (ud i 69.) - 3

Wingbacken var en skygge af sig selv i dag. Det var nemlig ikke meget, som Real Madrid-danskeren lykkedes med, og samarbejdet med Veje var stort set ikke eksisterende. 

Rikke Marie Madsen (ud i 54.) - 5

Angriberen startede med et brag og fik lagt et rigtig pres på tyskerne. Madsen er altid garant for en kæmpe arbejdsmoral, men det er ikke altid nok, og slet ikke når man møder et hold som Tyskland.

Signe Bruun (ud i 54.) - 4

Hun så rigtig skidt ud på Tysklands første mål, hvor hun lavede en dårlig aflevering til Stine Ballisager, og det trækker ned.

Hun leverede dog Danmarks største chance, da hun tæmmede bolden med brystet og flugtede bolden mod det tyske mål, som Frohms akkurat lige nåede at få fingrene på. 

Pernille Harder - 5 

Anføreren fik desværre for få gode bolde at arbejde med, og når hun endelig fik dem, så lå hun meget alene. Det var en frustreret anfører, som flere gange slog ud med armene i ren afmagt over, at Danmark var langt efter tyskerne.

Træner 

Lars Søndergaard - 4

At Danmark spillede med tre i forsvaret kostede dem dyrt. Danskerne virkede klar i starten, men jo mere tid der gik, jo mere løb de efter tyskerne. At Søndergaard har udtaget flere spillere med manglende kampform fik konsekvenser i denne kamp, hvor der var flere, som på ingen måde ramte et godkendt niveau.

Indskiftere

Kathrine Kühl (ind i 54.) - 4

Det unge talent prøvede at bringe noget stabilitet ind på den hullede midtbane, men det lykkedes ikke. Desuden fik midtbanespilleren sit andet gule kort i overtiden og blev sendt tidligt i bad.

Nadia Nadim (ind i 54.) - 5

Angriberen gav Danmark noget liv og 'much needed' kreativitet. Hvis kroppen kan holde til det, så skal hun spille fra start, fordi det gav virkelig noget til danskerne, at Nadim kom ind.

Mille Gejl (ind i 54.) - 5

Hun fik ikke mange bolde at arbejde med, da hun for det meste bare løb hjem efter, at de andre havde mistet bolden, og det skete rigtig mange gange mod tyskerne.

Simone Boye (ind i 69.) - 5 

Viceanføreren prøvede at få styr det danske hold, da hun blev skiftet ind, men det var ikke nogen succes.


Af Maja Kildemoes og Raymund Nelausen
Rørende engelsk øjeblik: Hylder afdød søster

Englands landstræner, Sarina Wiegman, valgte at fejre EM-triumfen ved at kysse et armbånd på hendes håndled, da hun ville sende en tak til sin afdøde søster.

Engelske spillere afbrød pressemøde: 'It's coming home'

Da landstræner Sarina Wiegman talte med pressen efter finalesejren, blev hun afbrudt af sit hold, da de engelske spillere stormede pressemødet og holdt en fest. Se videoen nedenfor.

Stor tysk skuffelse ved EM: Vi var uheldige

Tyskland havde fortjent mere fra EM-finalen, men de manglede de afgøende marginaler, udtaler en skuffet Marina Hegering efter nederlaget til England.

Engelsk matchvinder om scoring: Er der mål?

Chloe Kelly sikrede England EM-titlen, da hun blev heltinden i den forlænget spilletid. Englænderen var dog i tvivl om, hvor vidt målet talte.

Popp skadet under opvarmning: Vidste det godt

Alexandra Popp måtte udgå med en skade under opvarmningen til EM-finalen, men nu fortæller landstræner Martina Voss-Tecklenburg, at angriberen allerede var skadet lørdag.

Galleri: Se England fejre den historiske EM-triumf

England kan for første gang i historien kalde sig for europamester, og det blev fejret med manér på Wembleys græstæppe. Se galleri fra fejringen nedenfor.

England vandt EM: Vi har ændret samfundet

Englands EM-triumf er ikke kun en sejr for engelsk fodbold, men det er i høj grad også en sejr for kvinderne og i det hele taget samfundet i England, siger landstræner Sarina Wiegman.

Tysk landstræner revser VAR: Det gør mig ked af det

Tysklands landstræner, Martina Voss-Tecklenburg, var efter nederlaget i EM-finalen til England ude med en stor kritik af VAR; som snød tyskerne for en scoring.

Trods tysk nedtur: Oberdorf vinder EM-pris

Lena Oberdorf var grædefærdig efter finale-nederlaget til England søndag aften, men tyskeren fik da lidt at glæde sig over, da hun blev kåret som den bedste unge spiller under EM.

Engelske Beth Mead blev EM-topscorer

Beth Mead var med til at vinde EM med England, men hun har fået mere at fejre, da hun også er blevet EM-topscorer med sine seks scoringer under slutrunden.

'It's coming home' - England vinder dramatisk EM-finale

England kan for første gang kalde sig europamester, efter det søndag aften blev til en 2-1-sejr over Tyskland i EM-finalen, hvor en scoring i forlænget spilletid afgjorde braget.

SLUT: England - Tyskland minut for minut

Søndag aften bliver kvindernes EM afgjort, når værterne fra England møder Tyskland. 

Sjette kamp i træk: Samme 11 spillere starter for England

England og Tyskland skal søndag i kamp om EM-guldet, og her er der ingen ændringer i startopstillingerne, da de to hold har valgt at starte på samme måde som i semifinalen.

EM 2017 fik Kühl til at drømme: Fik kvindelige idoler

bold.dk har talt med to danske landsholdsspillere om udviklingen i kvindefodbold, og her er det Kathrine Kühl, som fortæller om sin karriere.

Veje ville på herrelandsholdet: Jonglerede med Zidane

bold.dk har talt med to danske landsholdsspillere om udviklingen i kvindefodbold, og her er det Katrine Veje, som fortæller om sin karriere.

Dansk ros til Wiegman: Hun kan træne et herrehold

Ole Tobiasen fortæller til bold.dk, at den engelske landstræner, Sarina Wiegman, sagtens ville kunne træne et herrehold. Han er dog mere betænkelig ved, hvordan spillerne kommer til at reagere på det.

EM-finale kan ændre alt: Alle lande skal tage de næste skridt

Tysklands landstræner, Martina Voss-Tecklenburg, slår fast, at resten af Europa skal smede, mens jernet er varmt, så kvindefodbolden kan udvikle sig yderligere efter EM-finalen.

Tyskland med flest advarsler: En del af deres natur

Engelske Leah Williamson fortæller, at de forventer et hårdspillede tysk landshold i EM-finalen, men det er ikke noget, som de engelske kvinder ikke kan matche. 

Ingen angst hos Svenja Huth: Det bliver helt vildt

Svenja Huth er spændt på søndagens finale mod England, så tyskeren er ikke ramt af stress inden hendes første EM-finale. Hun kan derfor slet ikke vente med at komme i gang.

EM-finalister slår fast: Det er mediernes fortælling

Englands Leah Williamson og tyske Svenja Huth fortæller begge, at rivaliseringen mellem England og Tyskland kun er noget, som medierne fokuserer på op til EM-finalen.

Gündogan: Ikke urealistisk at komme i VM-finalen
10:30
Claesson kan rykke ned med Sverige: Det går hurtigt
10:15
Maguire undskylder kostbare fejl: En del af spillet
10:13
Southgate forsvarer Maguire og Shaw: Nødt til at bakke dem op
09:50
Priske efter pyro-kast fra fans: Forstår deres frustation
09:40
Patrick Da Silva overvejer fremtiden: Udelukker DK
09:30
O'Riley valgte fodbold: Kunne være helt anderledes
09:17
Flick efter smidt føring: Må simpelthen ikke ske
09:15
Ishak afviser Sverige: Alt for fine klubber byder
08:54
Reinier er ked af Dormund-tid: Mistede to år af karrieren
08:43
Rygtetid: United fortsætter jagt på PSV-stjerne
08:33
Musiala efter England-remis: En fantastisk kamp
08:27
Messi: Ville have beholdt Neymar i Barca
08:16
Victor Kristiansen jagter revanche: Jeg sparker gerne det straffespark
08:00
Medie: Diaz og Asensio forlader Real gratis
07:54
Shaw: Føltes som at hele verden var imod os
07:39
Avis: Dortmund-profil topper Real Madrids ønskeliste
07:29
Ungarn smed sensationel gruppesejr: Så tæt på
07:09
UEFA mistænker ny racisme mod Glen Kamara
06:56
Kane er tæt på Rooneys målrekord for England
06:44
Ståle svarer på kritik: Nogle har ondt i røven
06:32
Tengstedt er gået målamok i Norge: Den havde jeg ikke set komme
06:30
U21-landsholdet kan spille sig til EM
06:00
Southgate om Maguire-fejl: Svær at se fra min vinkel
00:05
Donnarumma efter brandkamp: Italien havde brug for det her
23:51