LeoVegas.dk ready? betfair Roskilde Festival 2018 Sukkerbold Advertisement

Odense Q-profil åbner op om skadesforløb

| Odense Q (k) | 0 kommentarer
Odense Q-profil åbner op om skadesforløb
Foto: Iver Tidemand

Infoboks

Odense Q's Britta Olsen er i øjeblikket under genoptræning efter den skade, hun pådrog sig i efteråret. Offensivspilleren åbner nu op omkring hele forløbet.

Odense Q's Britta Olsen løb i efteråret ind i en slem skulderskade, som krævede flere uger med slynge og siden da har holdt hende ude af spillet.

Nu åbner den 26-årige offensivspiller op om sit skadesforløb.

- Det var fire lange uger, hvor jeg havde min skulder i en slynge. Jeg var meget begrænset, og alt tog bare længere tid, imens smerterne ikke rigtig aftog, siger Britta Olsen til bold.dk og fortsætter:

- Det var derfor en fornøjelse at få slyngen af den 22. november, selvom jeg stadig havde smerter, havde tabt en del muskulatur og havde begrænset bevægelighed i skulderen. Lægen gjorde mig opmærksom på, at jeg var klar til at gå i gang med genoptræningen, men at smerterne kunne vare op til et år.

Kontakt til klubbens fysioterapeut
Britta Olsen havde et brændende ønske om at komme tilbage på træningsbanen, men ville være sikker på, at det gik rigtigt for sig. Derfor kom hun i dialog med klubbens fysioterapeut Kevin Trigalo.

-  Jeg tog derfor kontakt til Kevin Trigalo, som er vores fysioterapeut i klubben, for netop at komme ordentlig i gang og sikre, at jeg hurtigst muligt kunne komme tilbage til fodboldbanen. Jeg var på besøg på hans klinik en gang i ugen for at få behandling og blive tjekket op på i forhold til genoptræningsøvelserne.

- Jeg startede med at få to øvelserne, som jeg skulle lave med en fuld vandflaske 2-3 gange om dagen. Det virkede helt skørt, at jeg næsten ikke kunne løfte flasken, men jeg måtte acceptere, at det hele ville komme til at tage tid, erkender Britta Olsen.

- Der gik cirka en måned med "flaske øvelserne", og jeg kunne mærke, at bevægeligheden blev bedre, og smerterne blev lidt mindre. Lige inden jul fik jeg nye øvelser med elastik, som også skulle udføres 2-3 om dagen.

- I øjeblikket laver jeg stadig elastik øvelserne 2-3 gange om dagen og supplerer med to gange styrketræning i ugen, hvor hele kroppen er i fokus. Her laver jeg også to specifikke øvelser med få kilo for at styrke øvre ryg og skuldrene, forklarer hun.

Opstart med holdkammeraterne
Mandag den 15. januar begyndte Odense Q forberedelserne frem mod forårets slutspil i 3F Ligaen, og det var en flok motiverede Odense Q-spillere, der indtog grønsværen - inklusiv Britta Olsen.

- Jeg havde virkelig glædet mig sindssygt meget til at komme ud på fodboldbanen igen. Jeg fik tapet min skulder op og fik ellers lov til at træne med, dog uden nogen former for kontakt.

- Jeg trænede med i en times tid, hvorefter jeg havde en del smerter i skulderen, grundet den øgede belastning. Men jeg følte ikke, at skaden var blevet forværret, så det var en rigtig positiv oplevelse.

- Jeg kan mærke, at jeg ikke er 100 procent klar endnu. Jeg har svært ved at trække helt igennem med armene og skuldrene, når jeg skal spurte. Det skyldes, at smerterne stadig hæmmer mig lidt, og at skulderen ikke er stærkt nok endnu.

Genoptræningen går godt
Britta Olsen er i dag i fuld gang med genoptræningen, og det går ifølge hende selv efter planen.

- Jeg har lavet en aftale med Kevin og trænerne om, at jeg i de første uger skal træne fodbold to gange om ugen, uden fysisk kontakt og ellers styrketræne 2-3 gange om ugen.

- I øjeblikket går genoptræningen, som den skal. Jeg går stadig til behandling hos Kevin en gang i ugen på klinikken, og derudover får jeg løsnet muskulaturen hos vores fysioterapeutstuderende, som er tilknyttet klubben inden træning. Så jeg er helt bestemt i rigtig gode hænder.

Målet er at blive klar til sæsonstart
Den fynske klub Odense Q indleder slutspillet den 24. marts, når det gælder udekampen mod BSF. Inden da venter også en spændende pokalkvartfinale ude mod FC Damsø, der spilles den 24. februar.

Britta Olsen forklarer, at målet er at blive klar til sæsonstart, men lægger ikke skjul på, at hun gerne vil være en del af pokalkampen.

- Som det ser ud på nuværende tidspunkt, er målet, at jeg vil blive klar til sæsonstart. Men jeg vil bestemt ikke brokke mig, hvis jeg er klar lidt før, siger hun med et smil.

- Vi har jo en vigtig pokalkamp i slutningen af februar, som jeg gerne vil spille. Men det bliver måske lige at presse citronen, hvilket Kevin også forsøger at få mig til at forstå. Så jeg må hellere bare fokusere på at blive helt klar til sæsonstart.

Odense Q indleder foråret i slutspillet med nul point.

maria@bold.dkAf Maria Kammann

0 kommentarer

Der er foreløbigt ikke kommet nogle kommentarer til denne artikel.

Vær den første til at kommentere i vores forum.

Veje om nominering: Et stort skulderklap
Katrine Veje er blevet nomineret til årets kvindelige spiller. Nomineringen kommer bag på kantspilleren, der til daglig slår sig løs i den franske storklub Montpellier.
Brøndby- og Fortuna-duo slås om 3F Liga-pris
Brøndbys Stine Larsen og Nanna Christiansen kæmper mod Fortuna Hjørrings Tamires Gomes og Nevena Damjanovic om at blive årets 3F Liga-spiller.
VSK Aarhus' Signe Holt kan blive årets talent
VSK Aarhus' Signe Holt Andersen er blandt de nominerede som årets kvindelige talent i Danmark. Fortuna Hjørring-spillerne Signe Bruun, Laura Frank og Karen Holmgaard er også nomineret.
Nils Nielsen nomineret som årets træner
Den tidligere landstræner, Nils Nielsen, er nomineret som årets træner i Danmark 2017.
Harder og Nadim nomineret til årets spiller
DBU uddeler årligt en række priser, og nu har fodboldforbundet løftet sløret for de fire nominerede til prisen som årets kvindelige spiller.
Louise Winters dagbog fra træningslejr
Brøndby er netop vendt hjem fra ottes dages træningslejr i Tyrkiet, og anfører Louise Winter skriver på bold.dk om turen.
To VSK Aarhus-profiler prøvetræner i Rosengård
VSK Aarhus-profilerne Stine Ballisager Pedersen og Signe Holt Andersen prøvetræner i denne uge hos den svenske topklub FC Rosengård.
Leverkusen sejrede med 6-1 i Ringsing-debut
Louise Ringsing er tilfreds med sin egen debut for Bayer 04 Leverkusen, der søndag klaskede VfL Sindelfingen Ladies med 6-1.
BSF vendte 0-1 til storsejr over Rumænien
BSF kom bagud med 0-1 mod det rumænske A-landshold, men endte med at vinde 6-1 i tirsdagens træningskamp i Tyrkiet.
Odense Q sejrede snævert i svensk testkamp
Odense Q hentede årets første sejr i andet forsøg, da de på eget græs besejrede det svenske mandskab fra IFK Kalmar med 2-1.
Fatima El Foul rykker til BSF
Den tidligere Brøndby-spiller Fatima El Foul har fundet ny klub, og fortsætter således karrieren i 3F Liga-klubben BSF.
Nadim og Leth Jans med i City-storsejr
Nadia Nadim og Mie Leth Jans var begge med i startopstillingen for Manchester City, da det søndag blev til en 4-0-sejr over Liverpool. Med sejren fastholder City førstepladsen.
Veje med assist i fransk pokalsejr
Katrine Veje spillede hele kampen og leverede en assist, da Montpellier søndag spillede sig videre til kvartfinalen i den franske pokalturnering med en sejr over Marseille efter straffespark.
Landstræner med fem ændringer til Algarve Cup
Karen Holmgaard og Karoline Smidt Nielsen er en del af landstræner Lars Søndergaards trup til februar måneds Algarve Cup.
Brøndby bankede Rumænien 5-2 i testkamp
Brøndby endte som sejrsherrer i den første testkamp under træningslejren i Tyrkiet, da det rumænske landshold blev slået med 5-2. Nanna Christiansen scorede to mål.
Troelsgaard-hattrick i Rosengård pokalsejr
Sanne Troelsgaard fandt vej til netmaskerne hele tre gange, da Rosengård slog Vittsjo i den svenske Svenska Cupen. Også mestrene Linköping åbnede året med en 3-0-sejr.
Odense Q-profil åbner op om skadesforløb
Odense Q's Britta Olsen er i øjeblikket under genoptræning efter den skade, hun pådrog sig i efteråret. Offensivspilleren åbner nu op omkring hele forløbet.
Varde-anfører: Største forskel er tempoet
Vardes Line Vilhelmsen har mærket en stor forskel på 3F Ligaen og Kvalifikationsligaen, især tempoet har været forskelligt, mener midtbanespilleren.
Ny Fortuna-assistent vil vinde medaljer
Fortuna Hjørring har hyret Peter Enevoldsen som ny assistenttræner. Han betragter det som en spændende udfordring, og vil være med til at føre nordjyderne på medaljepodiet.
Peter Enevoldsen bliver ny assistent i Fortuna Hjørring
Fortuna Hjørring har ansat Peter Enevoldsen som ny assistenttræner for cheftræner Carrie Kveton. Han har senest arbejdet som assistenttræner for Superliga-klubberne SønderjyskE og Randers FC.
Advertisement
EMINEM
BRUNO MARS
GORILLAZ
CARDI B
DAVID BYRNE
KHALID
NEPHEW
… OG MANGE FLERE ACTS
SE ALLE
2018
ROSKILDE FESTIVAL
131 DAGE TILBAGE

Mest læste fodboldnyheder (24 timer)

Mourinho vil hente Carrick-erstatning
Lørdag 17. februar kl 09:53
Zorniger: Har den største respekt for AaB
Lørdag 17. februar kl 09:27
FCK tager til Herning uden Pavlovic
Lørdag 17. februar kl 18:21
Kyniske Man United sendte Huddersfield ud
Lørdag 17. februar kl 20:26
OB arbejder stadig med Edmundsson-exit
Lørdag 17. februar kl 09:13

Mest læste fodboldnyheder (7 dage)

Manager hylder fantastisk Eriksen
Onsdag 14. februar kl 06:39
Pochettino: Kan smadre Tobys karriere
Mandag 12. februar kl 23:45
Andreas Bjelland investerer i Lyngby
Søndag 11. februar kl 20:58
Monchi: Liverpool fik Salah billigt
Torsdag 15. februar kl 07:20
Delaney accepterer bænkplads
Torsdag 15. februar kl 18:36
Zorniger om 16-årig: Han lytter og lærer
Mandag 12. februar kl 10:40
Eriksen sikrede remis efter Juves kanonstart
Tirsdag 13. februar kl 22:37
Vejle vil have Peter Utaka
Tirsdag 13. februar kl 14:00
Lyngby præsenterer ny hovedsponsor
Søndag 11. februar kl 15:43
Paris-chef: Real fik dommerhjælp
Torsdag 15. februar kl 06:48

Kvindebold debat