LeoVegas.dk ready? betfair Bethard Casino24 Advertisement

Odense Q-profil åbner op om skadesforløb

| Odense Q (k) | 0 kommentarer
Odense Q-profil åbner op om skadesforløb
Foto: Iver Tidemand

Infoboks

Se Liverpool - Crystal Palace

Stream live på Eurosport Player 

 

Advertisement
Odense Q's Britta Olsen er i øjeblikket under genoptræning efter den skade, hun pådrog sig i efteråret. Offensivspilleren åbner nu op omkring hele forløbet.

Odense Q's Britta Olsen løb i efteråret ind i en slem skulderskade, som krævede flere uger med slynge og siden da har holdt hende ude af spillet.

Nu åbner den 26-årige offensivspiller op om sit skadesforløb.

- Det var fire lange uger, hvor jeg havde min skulder i en slynge. Jeg var meget begrænset, og alt tog bare længere tid, imens smerterne ikke rigtig aftog, siger Britta Olsen til bold.dk og fortsætter:

- Det var derfor en fornøjelse at få slyngen af den 22. november, selvom jeg stadig havde smerter, havde tabt en del muskulatur og havde begrænset bevægelighed i skulderen. Lægen gjorde mig opmærksom på, at jeg var klar til at gå i gang med genoptræningen, men at smerterne kunne vare op til et år.

Kontakt til klubbens fysioterapeut
Britta Olsen havde et brændende ønske om at komme tilbage på træningsbanen, men ville være sikker på, at det gik rigtigt for sig. Derfor kom hun i dialog med klubbens fysioterapeut Kevin Trigalo.

-  Jeg tog derfor kontakt til Kevin Trigalo, som er vores fysioterapeut i klubben, for netop at komme ordentlig i gang og sikre, at jeg hurtigst muligt kunne komme tilbage til fodboldbanen. Jeg var på besøg på hans klinik en gang i ugen for at få behandling og blive tjekket op på i forhold til genoptræningsøvelserne.

- Jeg startede med at få to øvelserne, som jeg skulle lave med en fuld vandflaske 2-3 gange om dagen. Det virkede helt skørt, at jeg næsten ikke kunne løfte flasken, men jeg måtte acceptere, at det hele ville komme til at tage tid, erkender Britta Olsen.

- Der gik cirka en måned med "flaske øvelserne", og jeg kunne mærke, at bevægeligheden blev bedre, og smerterne blev lidt mindre. Lige inden jul fik jeg nye øvelser med elastik, som også skulle udføres 2-3 om dagen.

- I øjeblikket laver jeg stadig elastik øvelserne 2-3 gange om dagen og supplerer med to gange styrketræning i ugen, hvor hele kroppen er i fokus. Her laver jeg også to specifikke øvelser med få kilo for at styrke øvre ryg og skuldrene, forklarer hun.

Opstart med holdkammeraterne
Mandag den 15. januar begyndte Odense Q forberedelserne frem mod forårets slutspil i 3F Ligaen, og det var en flok motiverede Odense Q-spillere, der indtog grønsværen - inklusiv Britta Olsen.

- Jeg havde virkelig glædet mig sindssygt meget til at komme ud på fodboldbanen igen. Jeg fik tapet min skulder op og fik ellers lov til at træne med, dog uden nogen former for kontakt.

- Jeg trænede med i en times tid, hvorefter jeg havde en del smerter i skulderen, grundet den øgede belastning. Men jeg følte ikke, at skaden var blevet forværret, så det var en rigtig positiv oplevelse.

- Jeg kan mærke, at jeg ikke er 100 procent klar endnu. Jeg har svært ved at trække helt igennem med armene og skuldrene, når jeg skal spurte. Det skyldes, at smerterne stadig hæmmer mig lidt, og at skulderen ikke er stærkt nok endnu.

Genoptræningen går godt
Britta Olsen er i dag i fuld gang med genoptræningen, og det går ifølge hende selv efter planen.

- Jeg har lavet en aftale med Kevin og trænerne om, at jeg i de første uger skal træne fodbold to gange om ugen, uden fysisk kontakt og ellers styrketræne 2-3 gange om ugen.

- I øjeblikket går genoptræningen, som den skal. Jeg går stadig til behandling hos Kevin en gang i ugen på klinikken, og derudover får jeg løsnet muskulaturen hos vores fysioterapeutstuderende, som er tilknyttet klubben inden træning. Så jeg er helt bestemt i rigtig gode hænder.

Målet er at blive klar til sæsonstart
Den fynske klub Odense Q indleder slutspillet den 24. marts, når det gælder udekampen mod BSF. Inden da venter også en spændende pokalkvartfinale ude mod FC Damsø, der spilles den 24. februar.

Britta Olsen forklarer, at målet er at blive klar til sæsonstart, men lægger ikke skjul på, at hun gerne vil være en del af pokalkampen.

- Som det ser ud på nuværende tidspunkt, er målet, at jeg vil blive klar til sæsonstart. Men jeg vil bestemt ikke brokke mig, hvis jeg er klar lidt før, siger hun med et smil.

- Vi har jo en vigtig pokalkamp i slutningen af februar, som jeg gerne vil spille. Men det bliver måske lige at presse citronen, hvilket Kevin også forsøger at få mig til at forstå. Så jeg må hellere bare fokusere på at blive helt klar til sæsonstart.

Odense Q indleder foråret i slutspillet med nul point.

maria@bold.dk


Se Liverpool - Crystal Palace Stream live på Eurosport Player   
Advertisement

Af Maria Kammann

0 kommentarer

Der er foreløbigt ikke kommet nogle kommentarer til denne artikel.

Vær den første til at kommentere i vores forum.

Suveræne Danmark hentede ny 5-1-sejr
Danmark holder liv i håbet om at komme med til VM i Frankrig næste år, efter at det tirsdag aften blev til en flot 5-1-sejr på hjemmebane mod Ungarn.
Danmark lever i VM-kvalifikationen efter 5-1-sejr over Ukraine
Det danske landshold leverede en fremragende indsats, da Lars Søndergaards mandskab fredag aften hentede en fuldt fortjent 5-1-sejr på udebane mod Ukraine i VM-kvalifikationen.
VSK Aarhus-cheftræner stopper til sommer
VSK Aarhus' cheftræner Henrik Andersen stopper som manden i trænersædet, når sæsonen er slut.
Sanne Troelsgaard tager endnu et år i Rosengård
Landsholdsprofilen Sanne Troelsgaard har forlænget sin kontrakt med svenske FC Rosengård for yderligere et år.
Fortuna-formand Jette A: Har de bedste forhold i landet
Fortuna Hjørring-formand Jette Andersen hylder sit unge hold for søndagens 4-0-sejr på udebane over BSF, der sikrede nordjyderne det tiende mesterskab. Klubben har nogle af de bedste forhold i landet, fortæller hun.
Fortuna Hjørring snuppede guldet i Ballerup
Fortuna Hjørring snuppede sit tiende danske mesterskab, da det blev til en sikker 4-0-sejr over BSF. Tamires de Brito scorede to af målene.
Fortuna-træner: Skal tilbage på sporet
Guldaspiranterne Fortuna Hjørring skuffede senest med et 2-1-nederlag til VSK Aarhus, og det skal der rettes op på i søndagens kamp mod BSF, mener assistenttræner Peter Enevoldsen, hvor nordjyderne får en ny mulighed for at sikre sig mesterskabet.
BSF forlænger med succestræner Thomas Maale
BSF har forlænget kontrakten med cheftræner Thomas Maale, der i denne sæson har ført klubben frem til at være med i 3F Ligaens slutspil.
KoldingQ tæt på bronze efter vital 3-0-sejr
KoldingQ hentede tre vigtige point, da de på hjemmebane sejrede med 3-0 mod bronzerivalerne BSF. Alle tre mål faldt i anden halvleg.
Brøndby smadrede Odense Q 8-0
Nanna Christiansen scorede hele fire mål, da Brøndby søndag på hjemmebane storsejrede med hele 8-0 mod Odense Q. Dermed bevarer de blå-gule håbet om det danske mesterskab.
Fortuna Hjørring missede mesterskabs-matchbold
Fortuna Hjørring led et sjældent nederlag på hjemmebane ved at tabe 2-1 til VSK Aarhus, og dermed missede nordjyderne deres første mulighed for at sikre sig det danske mesterskab.
Trustrup og Boye tilbage på landsholdet
Julie Trustrup og Simone Boye er tilbage på landsholdet til de kommende to vigtige VM-kvalifikationskampe mod Ukraine og Ungarn.
Harder forgæves på tavlen i Champions League-finale
Pernille Harder kom på tavlen for Wolfsburg, men det rakte ikke til en sejr, da det blev til et 1-4-nederlag til franske Lyon i Champions League-finalen.
Harder og Wolfsburg kan vinde The Treble
Pernille Harder og Wolfsburg har muligheden for at vinde The Treble, når det torsdag aften gælder finalebraget i den prestigefyldte turnering Champions League mod franske Lyon.
Fortuna Hjørring én sejr fra mesterskabet
Fortuna Hjørring fik netmaskerne til at blafre hele syv gange i 3F Liga-kampen mod Odense Q, der med 7-0-sejren nu kun er én sejr fra det danske mesterskab.
KoldingQ tættere på bronze efter vital 1-0-sejr
Signe Boysens mål efter 65 minutter sikrede KoldingQ en vital 1-0-sejr over rivalerne VSK Aarhus i dysten om bronzemedaljerne.
Nanna Christiansen scorede to i Brøndby-storsejr
Nanna Christiansen scorede to mål, da Brøndby bankede lokalrivalerne BSF med hele 5-1.
Harder og Wolfsburg vandt The Double
Pernille Harder og Wolfsburg sikrede sig The Double i tysk fodbold, da mestrene efter forlænget og straffespark vandt pokalfinalen mod Bayern München.
Rikke Sevecke: BSF en kamp som alle andre
Brøndbys Rikke Sevecke kalder lørdagens lokalopgør mod sin tidligere klub BSF for en kamp som alle andre. Forsvarsspilleren forventer en intens affære.
Odense Q-målscorer: Fedt at prøve lykken udefra
Odense Q indkasserede i weekenden endnu et nederlag til samlingen, da det på udebane blev til et nederlag på 2-1 til BSF. Line Munk stod bag det reducerende mål, og forsvarsspilleren har blandede følelser omkring kampen.