Luk

Optakt CL: Danskerne kæmper om semifinaleplads

| Champions League (k) | 0 kommentarer

Infoboks

Der venter nogle tætte opgør, når der i aften spilles om en plads i semifinalen i CL. Barcelona - FC Rosengård, PSG - Bayern München og Lyon - Wolfsburg spilles.

FC Barcelona - FC Rosengård
Barcelonas kvinder kan i aften sikre sig adgang til semifinalen for første gang nogensinde.

Line Røddik spillede en god kamp i sidste uge mod Rosengård i det det første kvartfinaleopgør.

Røddik spillede fuld tid i weekendens storsejr hjemme over Huelva på 5-1 i den hjemlige liga. Hun starter med al sandsynlighed inde igen i aften.

FC Rosengård er taget til Barcelona i håbet om at sikre sig en plads i semifinalen, og Sanne Troelsgaard starter inde, men det er dog endnu lidt usikkert, om også Sofie Junge starter inde i aften for FC Rosengård. Hun pådrog sig en mindre skade i det første opgør.

Barcelonas Leila Ouahabi blev matchvinder i sidste uge, og endda på sin 24 års fødselsdag, da hun scorede til 1-0 lige inden pausen.

Barcelona sikrede sig et godt udgangspunkt i Malmø, og er favoritter til at sikre sig semifinalepladsen.

PSG - Bayern München
En time senere i aften kl 20.00 løber PSG - Bayern München på banen på Parc des Princes i Paris, og her skal PSG forsøge at indhente Bayerns føring på 1-0 efter det første kamp. Det var ellers udeholdet fra PSG, der både havde det meste af spillet og de fleste chancer.

Kampens enlige mål blev scoret af Bayerns store profil og topscorer i både Bundesligaen og CL, Vivianne Miedema.

Miedema har nu scoret 8 mål i CL, og hun er sammen med Zsanett Jakabfi topscorer i turneringen. 

Ligesom til den første kamp, så kommer Bayern München til kampen med en længere skadesliste, de har kun 18 spillere med til Paris, og 3 af dem er målvogtere.

Men Bayern München har taktikken klar, Bayerns træner har inden kampen udtalt til klubbens hjemmeside, at de skal stå kompakt og være klar på PSGs hurtige omstillinger. Bayern satser på at score et udebanemål, og dermed tvinge PSG til at skulle score 3 mål.

Paris Saint-Germain har været i finalen en gang tidligere, det var i 2014/2015, og her slog de både Wolfsburg og Lyon ud undervejs. Men de tabte i finalen til Frankfurt. PSG er favorritter til at gå videre på trods af, de tabte den første kamp 1-0.

Lyon - Wolfsburg
Aftenens sene kamp kl.20.45 spiller Pernille Harder og Wolfsburg ude mod Lyon, og her skal Wolfsburg forsøge at revanchere sig efter 2-0 nederlaget hjemme i den første kvartfinalekamp.

Wolfsburg har som minumum nået til semifinalen de sidste fire år, men der skal noget ganske ekstraordinært til at nå det i dette års turnering, og det er ikke blevet nemmere ved, at Wolfsburg topscorer i CL med 8 mål Zsanett Jakabfi ikke er med i aftenens kamp, hun er ude med en skade.

Pernille Harder har fået en virkelig god start i sin nye tyske klub, og i sidste uge blev hun kåret til ugens spiller i Bundesligaen for kvinder, og hun kan forhåbentligt ride videre på den bølge af succes og få en nøglerolle i aftenens kamp.

Lyon vandt CL sidste års finale mod netop Wolfsburg, og Lyon ser ud til at have det ene ben i semifinalen.

Hvis Lyon vinder CL igen, så vil det være deres 4. gang, og dermed tangere rekorden for fleste CL trofæer, Tyske Frankfurt har ligeledes vundet turneringen 4 gange.

I morgen spiller Manchester City - Fortuna Hjørring kl. 20.00


Af Louise Kyung Lind
Suveræne Danmark hentede ny 5-1-sejr

Danmark holder liv i håbet om at komme med til VM i Frankrig næste år, efter at det tirsdag aften blev til en flot 5-1-sejr på hjemmebane mod Ungarn.

Danmark lever i VM-kvalifikationen efter 5-1-sejr over Ukraine

Det danske landshold leverede en fremragende indsats, da Lars Søndergaards mandskab fredag aften hentede en fuldt fortjent 5-1-sejr på udebane mod Ukraine i VM-kvalifikationen.

VSK Aarhus-cheftræner stopper til sommer

VSK Aarhus' cheftræner Henrik Andersen stopper som manden i trænersædet, når sæsonen er slut.

Sanne Troelsgaard tager endnu et år i Rosengård

Landsholdsprofilen Sanne Troelsgaard har forlænget sin kontrakt med svenske FC Rosengård for yderligere et år.

Fortuna-formand Jette A: Har de bedste forhold i landet

Fortuna Hjørring-formand Jette Andersen hylder sit unge hold for søndagens 4-0-sejr på udebane over BSF, der sikrede nordjyderne det tiende mesterskab. Klubben har nogle af de bedste forhold i landet, fortæller hun.

Fortuna Hjørring snuppede guldet i Ballerup

Fortuna Hjørring snuppede sit tiende danske mesterskab, da det blev til en sikker 4-0-sejr over BSF. Tamires de Brito scorede to af målene.

Fortuna-træner: Skal tilbage på sporet

Guldaspiranterne Fortuna Hjørring skuffede senest med et 2-1-nederlag til VSK Aarhus, og det skal der rettes op på i søndagens kamp mod BSF, mener assistenttræner Peter Enevoldsen, hvor nordjyderne får en ny mulighed for at sikre sig mesterskabet.

BSF forlænger med succestræner Thomas Maale

BSF har forlænget kontrakten med cheftræner Thomas Maale, der i denne sæson har ført klubben frem til at være med i 3F Ligaens slutspil.

KoldingQ tæt på bronze efter vital 3-0-sejr

KoldingQ hentede tre vigtige point, da de på hjemmebane sejrede med 3-0 mod bronzerivalerne BSF. Alle tre mål faldt i anden halvleg.

Brøndby smadrede Odense Q 8-0

Nanna Christiansen scorede hele fire mål, da Brøndby søndag på hjemmebane storsejrede med hele 8-0 mod Odense Q. Dermed bevarer de blå-gule håbet om det danske mesterskab.

Fortuna Hjørring missede mesterskabs-matchbold

Fortuna Hjørring led et sjældent nederlag på hjemmebane ved at tabe 2-1 til VSK Aarhus, og dermed missede nordjyderne deres første mulighed for at sikre sig det danske mesterskab.

Trustrup og Boye tilbage på landsholdet

Julie Trustrup og Simone Boye er tilbage på landsholdet til de kommende to vigtige VM-kvalifikationskampe mod Ukraine og Ungarn.

Harder forgæves på tavlen i Champions League-finale

Pernille Harder kom på tavlen for Wolfsburg, men det rakte ikke til en sejr, da det blev til et 1-4-nederlag til franske Lyon i Champions League-finalen.

Harder og Wolfsburg kan vinde The Treble

Pernille Harder og Wolfsburg har muligheden for at vinde The Treble, når det torsdag aften gælder finalebraget i den prestigefyldte turnering Champions League mod franske Lyon.

Fortuna Hjørring én sejr fra mesterskabet

Fortuna Hjørring fik netmaskerne til at blafre hele syv gange i 3F Liga-kampen mod Odense Q, der med 7-0-sejren nu kun er én sejr fra det danske mesterskab.

KoldingQ tættere på bronze efter vital 1-0-sejr

Signe Boysens mål efter 65 minutter sikrede KoldingQ en vital 1-0-sejr over rivalerne VSK Aarhus i dysten om bronzemedaljerne.

Nanna Christiansen scorede to i Brøndby-storsejr

Nanna Christiansen scorede to mål, da Brøndby bankede lokalrivalerne BSF med hele 5-1.

Harder og Wolfsburg vandt The Double

Pernille Harder og Wolfsburg sikrede sig The Double i tysk fodbold, da mestrene efter forlænget og straffespark vandt pokalfinalen mod Bayern München.

Rikke Sevecke: BSF en kamp som alle andre

Brøndbys Rikke Sevecke kalder lørdagens lokalopgør mod sin tidligere klub BSF for en kamp som alle andre. Forsvarsspilleren forventer en intens affære.

Odense Q-målscorer: Fedt at prøve lykken udefra

Odense Q indkasserede i weekenden endnu et nederlag til samlingen, da det på udebane blev til et nederlag på 2-1 til BSF. Line Munk stod bag det reducerende mål, og forsvarsspilleren har blandede følelser omkring kampen.